Kleur je leven

Wat is de psychologische betekenis van de kleur bordeauxrood?

Door Anne-Lies
Wat is de psychologische betekenis van de kleur bordeauxrood?

Heb je je weleens afgevraagd wat de kleur bordeauxrood betekent? In dit artikel beschrijft Kleurencoach Anne-lies wat de kleur bordeauxrood je wil vertellen.

Ik ben bordeauxrood

Ik ben de grande dame onder de kleuren, ik ben bordeauxrood. Ik ben dol op warmte, weelde en waarde. Ik houd ervan het leven op waarde te schatten en ben dol op moois. Ik ben gul en strooi rijkelijk met fijne verwennerij. Luxe ten top, maar nooit over de top. Daar ben ik te beschaafd voor, te charmant en te elegant.

Ik heb mijn leven graag op orde, neem mijn verantwoordelijkheid voor mens en maatschappij. Ik houd van kwaliteit boven kwantiteit en neem graag een verstandige beslissing in plaats van emotioneel.

Warmte komt je toe

Als je bij me thuis komt, dan ontvang ik je met open armen bij de open haard, zittend op de lederen Chesterfield en bespreken we het leven terwijl we er letterlijk en figuurlijk warmpjes bijzitten. We praten over kunst, oude waarde en je laatste goede-doelen-diner. Het oude geld ken ik goed genoeg en mijn manier van spreken zul jij benoemen als met een hete aardappel en een vleugje humor, want hoe leuk is die deftige dame met een ondeugende inslag!

Bordeauxrood kleur van volle Bloei!

Ik ben dol op tradities en doe er alles aan zodat jij dat ook bent. Ik pak uit en wil niet luisteren als jij voor iets anders wilt kiezen, omdat je mijn warmte als benauwd en beklemmend ervaart. Ik zal je zeker laten weten dat we het altijd zo doen en altijd zo deden en dat het wenselijk is dit vooral te blijven doen. Misschien vind jij dat stoffig, maar ik krijg hoe dan ook altijd mijn zin.

Ik ben bordeaux. Ik glans en fonkel als een mooie, warme wijn. Hartverwarmend, vol, oogstrelend en heb vooral het beste met je voor. Ik ben bordeaux.

Gun jezelf deze taal van Kleuren van geluk en check vandaag nog in. Hier ontdek je de magie van kleurpsychologie

Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over kleuren:

Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?