Bewustzijn

Hoe kleuren jouw energie-voorraad beïnvloeden (doe de kleding-check!)

Door Anne-Lies
Hoe kleuren jouw energie-voorraad beïnvloeden (doe de kleding-check!)

Wil jij ontdekken waar je energielek zit? Kleurcoach Anne-Lies heeft een eenvoudige, maar doeltreffende aanpak voor je: de kleding-check. “Kleuren zijn energie en hebben dus invloed op je gemoed. Als je vaak rood draagt, kun jij je bijvoorbeeld lastig ontspannen.”

Kleuren kunnen je energie geven, maar ook energie laten weglekken.

Energieslurpers

Heb je weleens stilgestaan bij de impact van kleuren op jou? Het is de magie van kleurpsychologie. Kleuren zijn energie en hebben dus invloed op je gemoed. En laat je kledingkast nou vol kleuren zitten. Kleuren die je energie geven óf kleuren die iets met je doen wat je eigenlijk niet wilt. Zoals je onrustig maken of je energie verspillen… Maar uit gewoonte pak je steeds die zwarte trui, omdat hij na het wassen boven op de stapel ligt. Of je grijpt uit gemak naar die grijze joggingbroek. Ik betrap mezelf er ook weleens op.

Wat doet een kleur met jou?

Check de komende weken eens welke kleuren je heel vaak draagt. Het is heel eenvoudig. Je maakt een lijstje met de kleuren van je kleren en hangt dit aan de binnenkant van je kledingkast. Elke dag zet je een kruisje bij de kleur(en) die je draagt. Je staat misschien versteld van de overdosis aan zwart of bijvoorbeeld blauw in je garderobe.
Draag jij veel….

 • Rood
  Het is een vrolijke activator! Maar als je het vaak draagt, hoe zit het dan met ontspannen? Kun jij wel tot rust komen?
 • Donkerblauw
  Een fijne kleur om de regie te hebben en de boel onder controle te houden. Maar hoe is het met je denken? Draait je hoofd overuren? En ervaar je nog wel ruimte voor jezelf, voor licht en luchtigheid?
 • Zwart
  Hoe sterk moet jij van jezelf zijn? Zou een beetje kwetsbaarheid tonen en je verhaal vertellen jou lucht geven? Of gewoon eens om hulp vragen?
 • Wit
  Hoe open sta jij? Kan het zijn dat jij al je energie weggeeft en andermans energie opslurpt? Hoe voelt dat?
 • Groen
  Je denkt misschien dat het een goede kleur is om te ontspannen. Maar als jij dol bent op groei en ontwikkeling (waar lentegroen voor staat) en je blijft maar doorgaan… wanneer wortel je dan? Voel je veel onrust?
 • Bruin
  Heel fijne kleur om betrouwbaarheid uit te stralen en rust te voelen. De kleur die staat voor warmte en structuur. Maar bij een overdosis wordt het star. Zou beweging niet geweldig zijn?

Tip: mix en match

Doe de kleding-check en ontdek wat de kleuren over jou vertellen. Ze kunnen je helpen om jouw energielek in kaart te brengen. Wordt het veroorzaakt doordat je te veel open staat? Of wil jij te graag de regie hebben? Dat waar je geen besef van hebt, is zeer waarschijnlijk jouw onzichtbare lek. Jouw valkuil waar je niet meer in wilt trappen. Vaak dezelfde kleur dragen, kan ervoor zorgen dat de mooie kwaliteiten ervan doorslaan. Net als je moeder vroeger waarschijnlijk al zei: alles waar te voor staat, is niet goed voor je.

Wil jij jezelf op een creatieve en intuïtieve manier beter leren kennen? Kleurencoach Anne-Lies helpt je er graag bij. Kijk hier voor meer informatie.

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranje, rood, magenta, groen, geel, turkoois, roze, blauw, wit, indigo.

Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?