Kleur je leven

Maandkleur van juni: turkoois helpt je bij het vinden van jouw unieke pad

Door Anne-Lies
Maandkleur van juni: turkoois helpt je bij het vinden van jouw unieke pad

Juni is voor mij de maand om weer in te checken bij mezelf. Een soort van vakantiebalie. We gaan richting het midden van het jaar en vaak is er al zoveel gaande geweest dat het tijd is om weer even stil te staan bij jezelf. Niet zozeer met je dagelijkse dingen, maar op een dieper niveau. Je bent met volle teugen het nieuwe jaar ingegaan, de boel geregeld, het leven geleefd zoals het kwam of zoals je planning was. En dan nu een moment, een soort van tussentijdse evaluatie. Daar is juni voor mij de maand voor. De natuur is naar een hoogtepunt aan het gaan net als het licht in de langste dag. Tijd voor een gesprek met je hart. Hoe is het met jouw natuur?

Wat is de betekenis van de kleur turkoois ?

Turkoois is de kleur van je hart en hoe je daar vanuit je gevoel, je intuïtie vorm aan geeft. Luisteren naar jezelf, een date met je hart en er ook iets mee doen. Het voelt als go with the flow. Dat is waar turkoois voor staat en wat deze kleur je brengt. Het is een bijzondere ongrijpbare kleur die dol is op avonturen en je idealen volgen. Die vaak zo bijzonder en uniek zijn. Zo typisch jij! Het avontuur van persoonlijke ontwikkeling, de ont-dekkingen van je ziel, en de gevoelens die daarbij passen maken je reis door het leven magisch. Als je luistert naar die innerlijke stem, de stem van je eigen wijsheid en de dingen op je eigen wijze doen. Met plezier, vol verve en vindingrijkheid. Dat is turkoois en die helpt je bij het voelen en vinden wat je graag wilt. Helderheid bij vinden van je unieke pad.

Negatieve energie van turkoois

Die mooie idealen, dromen en creatieve gedachten zijn geweldig. Ze wijzen je de weg en maken het dromen an sich tot een feest. Het voelt zo fijn dat je het dagelijks wilt doen. De minder fijne kant van het dromen en steeds weer nieuwe dingen bedenken is dat het vaak geen tijd heeft om te manifesteren, waar te maken. Er is al weer een volgend idee geboren nog voor het vorige handen en voeten heeft. Het kan daardoor zijn dat je niet geloofwaardig overkomt bij een teveel aan turkoois. Laten we zeggen een overdosis aan turkoois kan het gevoel van zweverigheid geven, of een lichtgewicht. Een mooie balans is dan ook hoofd in de wolken en je voeten op de grond. Dromen, ideeën en ze waar maken is fantastisch als je turkoois gebruikt in de juiste proporties om je persoonlijke ontwikkeling te concretiseren.
Go with the flow, jouw flow.

Lees meer in dit artikel: Je vrij voelen, ook na je vakantie

Waar kan turkoois je in deze maand bij helpen?

Turkoois helpt je bij een creatief leven. Vorm geven aan je leven met creativiteit en je intuïtie als kapitein. Je innerlijke tomtom. Het mag op je eigen wijze en volgens jouw regels. Dat is ook een hele uitdaging. Turkoois helpt je me het voelen van vrijheid en daar ook zorg voor dragen door de juiste keuzes te maken vanuit je hart. Het kan soms een eenzaam gevoel geven, zo je eigen pad wandelen maar daar zit de kracht, de magie en inspiratie die turkoois geeft. Wilskracht, evenwicht en humor ervaar je als je ruimte in je leven maakt voor turkoois als je verlangt naar leven op jouw voorwaarde.

Ritueel voor juni

Een fijne manier om je hart te volgen is er gewoon naar te luisteren. Maar…als dat zo simpel was zouden we dat vaker doen. We zijn vaak afgeleid en luisteren naar het fluisteren is niet meer vanzelfsprekend.
Wat mij enorm helpt is creativiteit gebruiken om mijn hart een stem te geven. Dat kan zijn door me te bewegen, te schrijven, te tekenen, te schilderen kortom zelfexpressie. Schrijven en tekenen zijn mijn favoriet. Door creativiteit lijken mijn handen het over te nemen van mijn hart. Er is als het ware communicatie tussen die twee. Zo leer ik mezelf beter kennen en kan ik mezelf lezen door mijn creatie te bestuderen.

Een mooi ritueel voor juni is dan ook de volgende vraag: Hoe is het met me? Het antwoord laat zich vormen in een brief aan jezelf. Zet een met je pen een punt op je papier en schrijf zonder na te denken. Schrijf en geef ruimte aan dat wat in je leeft. Wat gevoeld wordt wil geleefd worden. Geef jezelf taal en stuur de brief aan jezelf. Echt posten is te gek! Moet je doen!

Doe jezelf en de wereld een plezier, heb een date met je hart

Dit smaakt natuurlijk naar veel meer en maakt dat je jezelf op een creatieve en intuïtieve manier beter leert kennen. Hier leer je er alles over. Klik op deze link en begin vandaag not met kleurrijk leven

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven in de knop pijnlijker dan tot Volle Bloei te komen. – Anais Nin

Met Lie(f)s

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranje, rood, magenta, groen, geel, turkoois, roze, blauw, wit, indigo.

Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?