Kleur je leven

Maandkleur augustus: magenta geeft je energie en helpt je bij veranderingen

Door Anne-Lies
Maandkleur augustus: magenta geeft je energie en helpt je bij veranderingen

Augustus is voor mij altijd de maand van voelen en doen in plaats van denken en doen. Mijn hoofd staat zachter. Er hangt andere energie in de lucht, het is lomer er is meer overgave. Je kunt dat goed zien in de natuur prachtig. Het lijkt wel alsof het naar deze maand heeft toegewerkt en misschien is dat ook wel zo met natuur.

Er is volheid aanwezig. Volheid van leven, volheid van energie, een vorm van voldaan zijn. Neem de bloemen, ze zijn het kleurrijkst, de vruchten het rijpst en zelfs het licht lijkt voller, vind je niet? Alles is vol en klaar en zo laat de natuur het allemaal even een poosje zijn. Gewoon zijn en genieten.

Ik vind dat prachtig om te zien. Terwijl ik ook weet dat deze periode best lastig kan zijn in wat de natuur ons spiegelt en als je het niet zo ervaart. EN dan is acceptatie zo mooi dat het okay is waar je nu bent in welke fase dan ook. En het vraagt een rijpheid of volwasdom daar iets aan te veranderen als je dat zou willen. De verantwoording nemen…


Without change there would be no butterflies – R. Branson

Wat is de betekenis van de kleur magenta ?

Magenta is de kleur van levendigheid, vol met levensenergie zodat je klaar bent voor een volgende fase in je leven. Er alles aan doen om er iets moois van te maken. Voor jezelf en de ander. Het is de kleur van lekker in je vel zitten, energiek en de mooie balans tussen denken en doen. Van zien wat er mag gebeuren en zorgen dat het dan ook gebeurt. En dat hoef je heus niet altijd zelf te doen.

Deze kleur staat voor klein geluk en kiezen voor jezelf. Dat je goed voor jezelf zorgt en niet schroomt daarvan te genieten zoals ik in mijn boek Kleuren van Geluk schrijf: Sta jezelf toe schaamteloos en over de top gelukkig te zijn. Het is een kleur als een heerlijke beste vriendin, die je helpt het allemaal minder serieus te zien en spontaner te zijn.

Negatieve energie van magenta

Dat mooie van magenta van er altijd willen zijn, van alles willen geven en heel veel zorgen voor de ander kan ook doorslaan. Want wat als je altijd aan staat en alles geeft? Wanneer laad je dan zelf op? Hoe zorg je dan voor de licht en luchtigheid voor jezelf? En misschien geef je wel heel veel om ook iets terug te krijgen. Niet expres maar omdat het misschien wel een overlevingsstrategie is? Een manier om waardering te krijgen en je gezien voelen.

Maar wat als dat niet liefdevol maar benauwd voelt bij de ander? De ander voelt het als de energie niet onbaatzuchtig is. Hoe lief bedoeld dan ook. Het maakt het niet warmer maar armer. En zo verdwijnt je mooie energie en is geven en ontvangen niet in balans. Hoe is jouw balans? Mag je goed voor jezelf zorgen? Het mooiste geschenk wat we de ander kunnen geven is de zorg voor onszelf 

Zet jij je energie in de etalage van de uitverkoop? Of ga je er liefdevol en zorgvuldig mee om? Het is goud waard

Waar kan magenta je in deze maand bij helpen?

Magenta helpt je met lekker in je vel zitten. Goed voor jezelf zorgen en ervan genieten. Laten we zeggen je best doen voor volle bloei, volwasdom. Zelfstandig in het leven staan met de jouw kwaliteiten in volle beweging. Zelfbewust, charmant en daadkrachtig en dat allemaal met een vette knipoog. Het hoeft immers niet altijd serieus en volgens de regels. Magenta helpt je met af en toe eens gek doen en is helpend als je voor veranderingen in je leven staat. Als je van de ene naar de andere fase, een overgang wilt in je leven en daar wel wat steun bij kunt ervaren. Het is niet dagelijks dat je stappen zet naar het leven wat voor je ligt. De verantwoording pakt om het goed voor jezelf te regelen. In alle liefde. De kleur van daadkracht en een mooie knipoog is je beste vriendin.

Don’t forget to give yourself all you ever wanted

Ritueel voor augustus

Maar hoe zou je dat kunnen doen? De stap zetten naar een volgende fase in je leven? Soms is het heel simpel. Gewoon doen! Dat ene wat best spannend is maar waar van je weet dat als je het doet er een wereld van mogelijkheden voor je opent. Dat het leven niet meer hetzelfde is omdat je jezelf een ander verhaal vertelt en…daar bewijs voor hebt.
Voorbeeld: Vind je het spannend om alleen op een terras te zitten? Doen! Zet die stap. Maak het jezelf gemakkelijk. Een fijne jurk en een boek mee of je notebook. Voel en ervaar wat het met je doet. Nu kun je in ieder geval aan jezelf verkopen dat je het gedaan hebt. Je durft.

Misschien is dit geen grote stap voor je, dat durven. Mag het dan ook fijn en vol leven voor je zijn? Jezelf verwennen zonder schuldgevoel. Gunnen! Dus je durft en je gaat jezelf eens fijn verwennen met thee en taart, of een wijntje en tapas. Je durft, doet en geniet.!

Allemaal te spannend deze me -time en verwennerij. Maak de stap van dit ritueel kleiner maar gun het jezelf. Trek je terug op je mooiste plek thuis, zorg dat je alleen bent. Je notebook in de buurt een lekker theetje en zachte meditatie muziek. Sluit je ogen eens en stel je dan eens voor hoe het zou voelen als je durven. Niet zozeer het bedenken maar het voelen als je zo vrij zou zijn. Fantaseer hoe dat zou zijn.

Dit is slechts een voorbeeld in 3 facetten voor een durven en doen ritueel. Je kunt het natuurlijk ook voor jezelf bedenken op dat ene. Dat ene wat je nog zou doe als je durven. Veel succes en maak er iets moois van. Het staat je goed

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven in de knop pijnlijker dan tot Volle Bloei te komen. Anais Nin

Dit smaakt natuurlijk naar veel meer en maakt dat je jezelf op een creatieve en intuïtieve manier beter leert kennen. Ik vertel en leer je er graag alles over. Klik op deze link voor een kleurrijk leven

Met Lie(f)s

De rijkdom van rituelen

De rijkdom van rituelen

Maak deze zomer jouw eigen rituelen met behulp van deze rituelenbijbel: rituelen om te helen en rust te vinden. Met rituelen stap je even uit het alledaagse voor een moment van speciale aandacht. Je markeert er grote en kleine keerpunten in je leven mee, viert geluksmomenten en staat stil bij verdriet. Van het paganistische jaarwiel en de maancyclus tot altaren en ceremonies; er is altijd wel een vorm die bij je past.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?