Spiritualiteit

Deze typen mensen zijn geïncarneerd om de shift van 3D naar 5D te maken (welk type ben jij?)

Door Maureen St. Germain
Deze typen mensen zijn geïncarneerd om de shift van 3D naar 5D te maken (welk type ben jij?)

Om de bewustzijnsshift van 3D naar 5D te maken, zijn er verschillende typen mensen op aarde geïncarneerd. Van reizigers, wegwijzers, beschermers tot engelachtigen en Verheven Meesters; alle types helpen de ‘vaste gasten’ die de shift gaan maken én elkaar. Spiritueel leraar Maureen St. Germain vertelt in dit artikel over de verschillende types.

Het is belangrijk te beseffen dat er veel verschillende menstypen op aarde geïncarneerd zijn. Iedere groep heeft zijn eigen redenen om hier te zijn.

Waarom zijn we hier?

Het korte antwoord is: we zijn hier om de database te vergroten. We scheidden ons af, zodat we meer kunnen ervaren dan we al waren. We hebben een systeem gecreëerd waarin het normaal is om voor allerlei dingen te kiezen, daardoor vergroten we het aantal mogelijke Bron-ervaringen. Nu is het echter de tijd om de teugels wat strakker aan te trekken bij de ‘kinderen’ die zo verstrikt zijn geraakt in het spel van de polariteit, dat ze zich niet meer herinneren wie ze werkelijk zijn.

Het spel is te veel uit de hand gelopen om nog verder te spelen en daarom is het grote experiment nu klaar. Er is geen eenduidig antwoord op de vraag waarom we hier zijn. Het is belangrijk te beseffen dat er veel verschillende menstypen op aarde geïncarneerd zijn. Iedere groep heeft zijn eigen redenen om hier te zijn.

De reizigers

Laten we met de reizigers beginnen. De reizigers hebben toestemming om door het hele universum te reizen. Hun enige verplichting is dat ze nieuwsgierig moeten zijn naar de plek waar ze landen en dat ze de plek beter moeten achterlaten dan ze hem aantroffen.

Het beste voorbeeld hiervan vind je in de film K-Pax, een heerlijk verhaal over iemand die midden in een menigte mensen opduikt in Grand Central Station in New York. Hij beweert dat hij afkomstig is van een plek met de naam K-Pax. Deze reizigers zijn nieuwsgierig naar de manier van leven op andere plekken. Ze bemoeien zich nergens mee, behalve als hun aanwezigheid dingen kan verbeteren. Dit is misschien lastig te begrijpen en daarom kan het kijken van de film je meer inzicht geven in deze vorm van interactie zonder bemoeienis.

De wegwijzers

Een andere groep zijn de wegwijzers. Wegwijzers kunnen uit het hele sterrenstelsel – en van verder – afkomstig zijn. Ze zijn hier met veel om de mensheid te wekken. De wegwijzers zijn hoogontwikkelde wezens die het recht hebben verdiend om leraren en helpers te zijn voor de mensen op aarde. Ze zijn vele malen op aarde geïncarneerd en hebben een hoog niveau van toewijding en meesterschap verworven. Het zijn goede mensen en hun doel is aanwezig zijn. Soms is alleen hun aanwezigheid al genoeg.

Je weet al heel lang heel veel en je voelt je in deze werkelijkheid meer op je gemak dan in andere, ook al besef je dat er dingen moeten veranderen. Je hebt veel geduld omdat je het duidelijk ‘doorhebt’. Je weet wat het is om mens te zijn omdat je al zo veel levens als mens achter de rug hebt. Je bent de menselijke ervaring duidelijk ontgroeid en nu klaar om de transformatie als heler en leraar te ondersteunen. Sommigen van jullie dachten dat jullie de vreemde eend in de bijt waren. Nu blijkt dat de doorsnee oude mens juist de vreemde eend is – want dit is het moment in de geschiedenis waarop alles op zijn kop komt te staan en binnenstebuiten wordt gekeerd. Vertrouw je weten.

De beschermers en helpers

De volgende groep die ik hier wil noemen zijn de zielen van de aarde die hier aanwezig zijn als beschermers en helpers. Net als de wegwijzers zijn ook zij gekomen om de mensheid te dienen. De beschermers verschillen van de wegwijzers doordat het hun taak is om de leraren en andere spirituele leiders te dienen en beschermen. Dit betekent dat ze gewone banen kunnen hebben en bij speciale gelegenheden verschijnen.

Ze hebben een grote behoefte aan ‘de boel in de gaten te houden’. Dit kan betekenen dat ze de geliefde, partner of weldoener van een spirituele leraar zijn. Ze kunnen ook een leerling van de leraar zijn en er zo voor zorgen dat ze de degene die ze moeten beschermen voortdurend in de gaten kunnen houden. Veel spirituele leraren hebben beschermers in hun leven. Het kan zijn dat een leraar zelf niet weet wie het zijn of dat zij er als beschermer zijn.

De beschermers hebben een speciale rol. Zij vinden het prettig om een mens te zijn, maar voelen zich van binnenuit geroepen om een of meer mensen bij te staan. Waarschijnlijk is het niet jouw taak om de mensheid te ‘wekken’, maar om de mensen die wel in het ‘wek-team’ zitten te ondersteunen – met je fysieke aanwezigheid en eventueel ook financieel en emotioneel.

De engelachtigen

Velen van jullie komen uit het engelenrijk en begrijpen niet waarom het leven op aarde zo zwaar is. Dit is begrijpelijk. Als je uit het engelenrijk komt is het hebben van een lichaam en het ervaren van de onmenselijke manier waarop mensen met elkaar kunnen omgaan, fysiek pijnlijk.

Als engelachtige dien je je chakra’s te beschermen en pijnlijke situaties te vermijden, zowel op tv als de computer en in het echte leven. Engelen met een lichaam vinden het heel moeilijk om slechte gewoonten als overeten, tv- en internetverslaving of andere verslavingen te overwinnen. Tegelijkertijd heb je een onwankelbaar vertrouwen in God of de Bron en weet je dat God is.

Je kunt heel laag zinken omdat je mogelijk bent vergeten je mede-engelen en -beschermers – zowel de zichtbare als onzichtbare – om hulp te vragen. Hulp is het enige wat je nodig hebt en erom vragen is jouw ‘normale’ modus, ook al was je je hiervan tot nu toe niet bewust.

Velen van jullie vragen zich af wat de verheffing nu eigenlijk is. De simpelste verklaring is dat het de evolutionaire stap is waardoor meer van je goddelijke zelf kan indalen in je menselijke zelf. Dit vraagt echter wel om een evolutionaire sprong. Daarom zijn er zo veel helpers die ervoor zorgen dat de transitie soepel kan verlopen. Voor jullie allemaal is de verheffing niet zozeer een vereiste, maar eerder een mogelijkheid om mens te zijn en je tegelijkertijd te ontwikkelen. Waarschijnlijk hoef je ‘de verheffing niet eerst te verdienen’, maar zul je ontdekken hoe het in zijn werk gaat. Een lichaam hebben is een ervaring die je moet leren delen en begrijpen, zodat je anderen kunt helpen. Dit is onderdeel van je missie.

De ‘vaste gasten’

De groep voor wie al deze prachtige helpers zorgen zijn de ‘vaste gasten’ op aarde, zij werken aan hun eigen meesterschap. Deze groep bestaat uit mensen op aarde die klaar zijn om door te evolueren en te ‘ontwaken’. Hun doel is ontwaken.

De Verheven Meesters

Ten slotte is er nog een speciale groep zielen die al Verheven Meesters zijn en een lichaam hebben, ook zij zijn hier als helpers en wegwijzers. Zij hebben in veel gevallen echter een leidersrol. Ze hebben buitengewone vaardigheden, uitzonderlijk mededogen en inzicht. Vaak beschikken ze ook over veel verschillende vaardigheden en kunnen ze bijna alles waar ze zich op richten. Hun taak is leiderschap tonen, ervoor zorgen dat de mensheid zich verder kan ontwikkelen en de gevaren waarvoor zij zich gesteld ziet in de eerste helft van de 21e eeuw ver achter zich kan laten.

Velen van hen kunnen geen toegang krijgen tot vorige levens, omdat deze gegevens verzegeld zijn. Bovendien is onverschrokkenheid een van hun meest opvallende kwaliteiten. Als je een ouder bent van een van deze meesters, dan moet je naar je Hogere Zelf leren luisteren om erachter te komen wat voor leiding en discipline je moet aanreiken.

Als je onbevreesd bent, ben je waarschijnlijk een van de Verheven Meesters in een fysiek lichaam

Ouders van Verheven Meester

Het is niet eenvoudig om een Verheven Meester op te voeden omdat zij geen ‘behoefte hebben’ aan een kindertijd. Het is slechts een middel op weg naar volwassenheid, waarin ze zich als leiders en hervormers kenbaar maken.

Weet dat een innerlijke stem die je hoort en je vertelt dat je iets ‘moet’ doen, afkomstig is van je linkerhersenhelft, het logische en analytisch denkende deel van je hersenen. Dit komt doordat ‘moeten’ niet thuishoort bij innerlijke leiding en in het intuïtieve proces. Als je sterk het gevoel hebt dat informatie je hersenen is komen binnenzweven of is ‘geland’, dan is de kans groot dat deze afkomstig is van de intuïtieve hersenhelft. Toets altijd bij je Hogere Zelf hoe je je als ouder het best kunt verhouden tot deze kinderen die al Verheven Meesters zijn.

Dit is een fragment uit Leven in 5D van Maureen J. St. Germain.

Boekentip: Leven in 5D

Boekentip: Leven in 5D

Met Leven in 5D van Maureen J. St. Germain ga je ervaren wat het is om echt in de vijfde dimensie te leven. De mensheid is aan het verschuiven van de derde naar de vijfde dimensie. Deze grote transformatie is het liefdevolle antwoord op de onrustige tijd waarin we leven. In de vijfde dimensie is er meer aandacht voor ons welzijn en hoeven emotionele wonden niet langer geheeld te worden.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Maureen St. Germain
Maureen St. Germain

Maureen J. St. Germain is een internationaal erkend leraar, intuïtieve gids en expert op het gebied van de mystieke en heilige tradities. Ze maakt diepe spirituele wijsheid toegankelijk en ze helpt mensen over de hele wereld bij hun spiritueel ontwaken.

Reacties
  1. Anne Spee 21 augustus 2022 - 13:05
    Reply

    Wegwijzer hier. Een van mijn beste vriendinnen ook, en zij zei: 'Mensen zeggen mij vaak “omdat je wilt helpen” en dat resoneert niet bij me. Dat is mijn intentie niet. Nu snap ik waarom. Ik wil weg wijzen. Niet helpen'. Wezenlijk verschil inderdaad.

  2. Angela 22 augustus 2022 - 11:13
    Reply

    Verheven meester. Begreep nooit echt goed waarom alles wat ik doe zo goed lukt, voor bijna alles een talent lijk te hebben. Onverschrokken in het buitenland heb gewoond met 3 kids. Geen angst ken als het goed voelt. Mijn ouders tot wanhoop heb gedreven met mijn andere zienswijze. Nu valt alles wel op zn plek...mooi artikel

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?