Spiritualiteit

Lichtwerker & te veel prikkels: manieren om kortsluiting te voorkomen

Door redacteur
Lichtwerker & te veel prikkels: manieren om kortsluiting te voorkomen

Zijn er dagen waarop je het gevoel hebt dat je wel uit je vel kunt springen? Voel je soms plotseling angst opkomen die uit het niets lijkt te komen? We worden allemaal geboren met een bepaalde mate van gevoeligheid, en sommigen van ons zijn gevoeliger dan anderen. Onze vijf zintuigen – het zicht, het gehoor, de tastzin, het reukvermogen en de smaak – zijn bedoeld als instrumenten voor het lichaam die we nodig hebben om in de fysieke wereld te kunnen manoeuvreren.

Bij lichtwerkers kunnen een of meer van deze zintuigen zo scherp zijn, dat ze de neiging hebben om het fysieke te overstijgen en te reiken tot de ether, om zich daar te verbinden met de Bron van Energie.

Dit kan ertoe leiden dat ze overgevoelig zijn voor prikkels van buitenaf – zoals geluid, licht of zelfs andere mensen – en ze kunnen sterk reageren op deze stimuli, al lijken anderen om hen heen daar geen last van te hebben. Deze overbelasting van de zintuigen kan lichtwerkers niet alleen fysieke, maar ook emotionele stress bezorgen. Vooral wanneer een lichtwerker zich er niet bewust van is waarom hij of zij zo gevoelig is en geen idee heeft wat hij of zij eraan moet doen.

Wat betekent jouw gevoeligheid?

Omdat we allemaal verschillende gevoeligheden hebben en in verschillende mate gevoelig zijn, zijn sommigen van ons waarschijnlijk beter in staat energieën te interpreteren met een van onze vijf zintuigen dan anderen. Je eigen gevoeligheden onderzoeken zal je een goed idee geven hoe je jouw gaven als lichtwerker kunt gebruiken en op welk gebied (of welke gebieden) van het lichtwerk je kunt excelleren.

Ben je bijvoorbeeld gevoelig voor geluid, dan zul je een lichtwerker zijn die boodschappen hoort uit de geestelijke wereld, omdat je een sterk gehoor hebt. Is je huid gevoelig voor bepaalde materialen, dan zou je een lichtwerker kunnen zijn met praktische genezende vaardigheden, die uitmunt in therapeutische aanraking. Ben je gevoelig voor fel licht of reageer je sterk op beelden, dan ben je waarschijnlijk een lichtwerker die via beelden boodschappen ontvangt van je spirituele gidsen en leermeesters. De volgende versterkte zintuigen gaan gepaard met bepaalde bovenzintuiglijke gaven:

 • Gevoelige ogen: helderziend.
 • Gevoelige oren: helderhorend.
 • Gevoelig voor pijn of aanraking: heldervoelend.
 • Gevoelig voor geur: helderruikend.
 • Gevoelig voor gevoelens: helderwetend.

Hoewel de volgende spirituele oefeningen al je zintuigen zouden kunnen omvatten, volgt hier een aantal suggesties voor oefeningen waarvan je misschien verwacht in te zullen excelleren, afhankelijk van je soort gevoeligheid:

 • Verhoogde gevoeligheid van de ogen: auralezen, lezen van tarot- of orakelkaarten, zien op afstand, mediumschap, spirituele kunst.
 • Verhoogde gevoeligheid voor geluid: energiegenezing (inclusief reiki), psychometrie, werken als intuïtief adviseur.
 • Verhoogde gevoeligheid voor geur: mediumschap, aromatherapieën, kaarstherapie.
 • Verhoogde gevoeligheid voor smaak: mediumschap, holistische genezing, kruidentherapieën.

Manieren om kortsluiting te voorkomen

Te veel prikkels kunnen zorgen voor fysieke en emotionele stress. Hier volgt een lijst met algemene leefstijltips die je wellicht kunt gebruiken om te voorkomen dat je te veel prikkels krijgt:

 • Doe dagelijks je oefeningen.
 • Drink genoeg water.
 • Vermijd cafeïne.
 • Vermijd receptvrije geneesmiddelen met hoge doses diphenhydramine.
 • Zorg ervoor dat je persoonlijke omgeving zo gestructureerd mogelijk is.
 • Verwijder alle oude spullen uit je ruimte die oude energieën zouden kunnen bevatten.
 • Trek je terug in een stille, donkere ruimte om tot jezelf te komen.
 • Vermijd drukke menigten waar dat maar mogelijk is.
 • Wees dankbaar voor het feit dat jouw gave van hooggevoeligheid anderen kan dienen.
 • Scherm jezelf af wanneer dat nodig is.

Leren om jezelf af te schermen

Jezelf afschermen is een belangrijke techniek die je elke dag zou moeten toepassen, en niet alleen als je het gevoel hebt dat het nodig is. (Zie het als een belangrijk preventiemiddel, zoals het gebruik van vitamines of het poetsen van je tanden.) Jezelf afschermen zorgt er niet alleen voor dat je geaard blijft, maar voorkomt ook dat je energieveld de negatieve energieën om je heen absorbeert. Je hebt de beschikking over een groot aantal technieken om jezelf af te schermen, maar begin met deze relatief eenvoudige oefening. Als je dat zou willen, kun je later een andere kiezen of deze aanpassen.

 1. Stel jezelf voor in een glazen bol met een wit licht van je hogere macht boven je hoofd.
 2. Denk je in dat dit witte licht je hele lichaam omringt, tot aan de onderkant van je voeten.
 3. Zeg tegen jezelf dat deze bol van licht je afschermt van alle levensangsten, problemen en gevaren.
 4. Sta jezelf toe de kracht van dit beschermende witte licht te voelen, dat zo sterk is dat niets er doorheen kan. Niets negatiefs kan jou dus raken.

Kom je vervolgens door de dag heen problemen tegen, denk dan gewoon terug aan die beschermende bol en de lichtopwekkende emoties die hij opwekt. Dit werkt goed wanneer je je in een grote groep mensen bevindt en het gevoel hebt omringd te zijn door negatieve energie, of wanneer je een conflict hebt thuis of op je werk. Denk eraan dat je elke keer als je naar een feest of een andere grote bijeenkomst gaat jezelf eerst afschermt. Jezelf afschermen voordat je in de auto stapt (of je nu rijdt of alleen maar passagier bent), is ook een goede gewoonte.

Boekentip: Lichtwerker

Boekentip: Lichtwerker

Lichtwerker van Sahvanna Arienta is een boek voor gevoelige mensen die van uit licht en onvoorwaardelijke liefde leven en delen. Herken jij je hierin? Dan is dit een boek voor jou! Ze geeft aansprekende voorbeelden van andere lichtwerkers en praktische tips hoe je als lichtwerker je kostbare bezit goed kunt beschermen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?