Home Bewustzijn Wat doet de herfst energetisch met jou?

Wat doet de herfst energetisch met jou?

Door Redactie
energetisch herfst

Van alle seizoenen vind ik de herfst het mooiste. Het wordt weer kouder, regenachtige dagen, buiten is het festijn van mooie herfstkleuren en natuurlijk warm binnen zitten met een heerlijke kopje thee. Maar wat betekent de herfst spiritueel voor jou? In dit artikel lees je meer over wat de herfst op fysiek, geestelijk en spiritueel niveau voor jou betekent.

Wat betekent herfst spiritueel voor jou?

Metaal – vertegenwoordigt de vrijkomende energie van de natuur en van de herfst, het loslaten van materie. De ballast wordt vóór de winter afgelegd, we laten het oude jaar achter ons en beginnen een nieuw jaar. In de herfst schept de natuur elk jaar weer uiterlijke beelden, zij legt al haar bonte kleuren af. Het wordt donker, koud en stil. Het planten- en dierenleven trekt zich terug. Wanneer je afstemt op deze cyclus dan ga je mee naar ‘binnen’. Ook de mensen trekken zich terug uit de ‘samenleving’, zijn meer naar binnen gericht. Wanneer de dagen langzaamaan steeds donkerder worden, dan is het tijd om te rusten en je naar binnen te keren, door stille overdenking en meditatie. De herfst gaat over het loslaten van datgene wat wij niet meer nodig hebben of wat ons tegenhoudt. Zoals de boom haar bladeren laat vallen, langzaam één voor één naar de grond.

Tijd om te oogsten

De herfst is het seizoen voor het verkrijgen en het verfijnen van lessen naar aanleiding van de activiteiten en ervaringen van de zomer. Vertering is dé basis voor de groei van het nieuwe: voor planten en plannen, zodat elk product voorbereid wordt om een nieuwe cyclus te beginnen. Hieraan zijn keuzes verbonden die wij zelfstandig dienen te maken. Overdenk en beslis wat je nu echt loslaat en wat voor nieuwe voeding kan zorgen. Wij kunnen van verschillende dingen: spullen, projecten, relaties, ideeën enzovoort, beter afscheid nemen als ze voor een positieve ontwikkeling van ons wezen niet meer voedzaam zijn. De prestaties die we leverden en de lessen die we leerden, hebben ons veranderd. Probeer daarvoor in te voelen wat het ‘energetisch’ met jou doet.

Eet meer verwarmd voedsel

Door onze levensstijl aan de verandering van de seizoenen aan te passen kunnen we ons lichaam harmoniseren met de wereld om ons heen. Het eten van seizoensgebonden voedsel uit eigen streek of klimaat versterkt ons gevoel voor de natuurlijke cycli. Lokale voeding zorgt dus dat we aarden en synchroniseren met de lokale golf. Dit brengt ons in harmonie met onze natuurlijke omgeving: fysiek, mentaal en spiritueel. Als je in de herfst wandelt, dan zie je de zaden rijpen en de bladeren vallen. De natuur sterft en daarmee vormt zij een nieuw begin in een zaadkorrel.

De seizoenen schenken ons hetgeen we nodig hebben, niet alleen aan indrukken, maar ook aan eetbare producten. Wanneer we zaden (granen en noten) in onze voeding opnemen, dan ontwikkelt het lichaam krachten die een sterke overeenkomst vertonen met de krachten die het zaad vormden. Zo geven zij ons onder meer een basis voor het ontplooien van innerlijke activiteit. In de herfst hebben we meer behoefte aan verwarmend voedsel; herfstgroenten en herfstfruit zijn daar voor geschikt. Op die manier bereiden we ons voor op de komende koude maanden.

Boekentip: Vind je flow en balans met de energie van de seizoen

Dit is een fragment uit De energie van de seizoenen. Het gaat over het gelijktijdig laten verlopen van ons bioritme met verschillende cycli die daar invloed op hebben: die van aarde, zon, maan en dierenriem, zodat we meer een eenheid vormen met Moeder Natuur. Je leert beter omgaan met golfbewegingen van onze cycli om zo je balans te vinden en ‘flow’ in je energiehuishouding te verkrijgen.

Wil je leven in het natuurlijke ritme van de seizoenen? Bestel hier jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 10,00

Lees ook deze artikelen:

4 comments

Avatar
Betty 5 november 2014 - 12:31

Hi Melissa,

dank je wel voor het plaatsen van mijn recept! De Pumpkin Spice Latte is natuurlijk de ultieme herfst in een kopje voor mij.

Bedankt en succes met de blog!
Groetjes, Betty

Reply
Inspirerend Leven
Inspirerend Leven 18 november 2014 - 09:50

Hi Betty,

Dankjewel voor je reactie! Ik zag het recept op je website staan en ik dacht gelijk dat ga ik maken. De Pumkin Spice Latte is echt mijn favoriete drankje geworden 🙂 Dankjewel voor het delen van het recept.

Groetjes,
Melissa

Reply
Avatar
Jopie Martens 20 september 2015 - 09:16

Leuk artikel!
Maar nog even wachten met de herfst, deze begint namelijk op het moment dat de Zon het teken Weegschaal ingaat en dat is dit jaar op 23 september om 10:21 uur.
Groetjes Jopie

Reply
Avatar
sabine 27 september 2015 - 20:30

Hallo, ik krijg telkens een foutmelding bij mijn emailadres waardoor ik geen digitale boeken kan kopen. HELP!!!

Reply

Leave a Comment