Spiritualiteit

Over Wolf en andere krachtdieren: ontmoet jouw eigen beschermer!

Door Daniëlla van de Zande
Over Wolf en andere krachtdieren: ontmoet jouw eigen beschermer!

Het sjamanisme ziet krachtdieren als beschermers en leiders op ons levenspad. “Door je te verbinden met jouw krachtdier, kun je zijn hulp aanroepen op elk gewenst moment in je leven,” zegt holistisch therapeut Daniëlla van de Zande. Dit artikel laat zien hoe jij deze wijze spirits kunt ontmoeten.

Sommige krachtdieren blijven ons hele leven bij ons. Andere staan ons tijdelijk bij: wanneer we het moeilijk hebben, onrust ervaren of voor een belangrijke beslissing staan.

Wijze spirits

Het sjamanisme gaat ervan uit dat wij krachtdieren om ons heen hebben. Zij worden gezien als beschermers, leiders op ons levenspad en wijze geesten. Ze helpen ons om vaardigheden en kwaliteiten in onszelf te ontdekken én te ontwikkelen. Krachtdieren nodigen jou uit om je de kwaliteiten van het dier eigen te maken, wat om tijd, geduld en aandacht vraagt. Door je te verbinden met jouw krachtdier, kun je zijn hulp en kracht aanroepen op elk gewenst moment in je leven.

Verlangens worden gespiegeld

Sommige krachtdieren blijven ons hele leven bij ons. Andere staan ons tijdelijk bij: wanneer we het moeilijk hebben, onrust ervaren of voor een belangrijke beslissing staan. Een krachtdier kiest jou, niet andersom. Het biedt je inzicht, wijsheid en soms zelfs een helend medicijn. Vaak herkennen we onszelf in het dier: het heeft vergelijkbare karaktereigenschappen en gedragspatronen als wij.

Naast overeenkomsten kunnen er ook grote verschillen zijn. Het dier weerspiegelt onze verlangens, onze dromen en alles wat in ons zit waar we nog geen uiting aan durven of willen geven. Het herinnert ons aan wat we onderdrukken in onszelf, als gevolg van traumatische ervaringen.

Hoe herken je jouw krachtdier?

Als je weet wat jouw krachtdier is, kun jij je ermee verbinden. Zo krijg je meer inzicht in je valkuilen, talenten en gaven. Je kunt al je hele leven een speciale verbinding ervaren met een bepaald dier, zonder dat jij je ervan bewust bent dat dit jouw krachtdier is. Misschien is het je opgevallen dat een bepaald dier steeds op jouw pad verschijnt. Een dier waar je voorheen helemaal geen oog voor had of waar je juist afkeer of angst voor voelt. Wat dit dier ook bij je oproept, het heeft je iets te vertellen.

Ineens besef je dat dit specifieke dier zich op de meest onwaarschijnlijke plaatsen aan jou laat zien. In de media zie je plotseling overal artikelen en afbeeldingen over hem verschijnen. Je komt mensen tegen met de achternaam van dit dier. In je dromen komt het tot een ontmoeting en overdag zie je het dier om je heen, zowel in levende- als overleden toestand.

Wanneer je dit bovenstaande herkent, dan wil je krachtdier zich aan jou tonen. Nu weet je: er is geen sprake van toeval – dit dier heeft me iets te vertellen. Je kunt je nu openen voor zijn magische boodschappen. Een andere manier om je krachtdier te ontmoeten, is de visualisatie die verderop in dit artikel staat.

De wijsheid van Wolf: tijd voor verandering

Een van mijn krachtigste krachtdieren is Wolf. In een belangrijke fase van mijn leven heeft Wolf me intens begeleid. Hij is een echte padvinder. Wanneer Wolf op jouw pad verschijnt, is het tijd voor verandering. Je wordt letterlijk wakkergeschud en uitgenodigd om de regie over jouw leven te nemen.

Wolf staat voor daadkracht, heldhaftigheid, overwinning, trouw, loyaliteit en intuïtie. Wolf gaat jou altijd voor. Hij neemt je mee in de mysterieuze en ongeziene wereld en leert je vertrouwen te hebben, onafhankelijk te zijn en oude familiebanden (familie-karma) te verbreken. Hierdoor kan het vertrouwen in de gaven en mystieke kennis van de voorouders hersteld worden. Je leert om de oude wijsheid en occulte kennis uit vorige levens opnieuw toe te laten in jouw leven. Wolf leidt je terug naar jouw oorsprong, zonder vrees voor beschuldiging, afwijzing, verkettering, terechtstelling of verstoting.

Oude zielscontracten verbreken

Je gaat de roep van je voorouders herkennen en je eigen maken. Om vervolgens jouw eigen geluid te laten horen. Je wordt herinnerd aan vorige levens van hekserij, tovenarij, priester- en meesterschap om zodoende de magiër en alchemist in jezelf te (h)erkennen.

Onder begeleiding van Wolf kun jij je losweken van oude zielsafspraken. Verbreek en schoon verlopen zielscontracten op en laat zielsafspraken die niet nagekomen zijn, ongeldig verklaren. Zo word je leider van jouw eigen roedel en vorm jij je eigen tribe. De roep van Wolf laat je volgen. Wolf vertelt je over vrijheid. Vrijheid om je thuis te voelen in de groep. Vrij om je verbonden te voelen met de hele wereld. Laat je leiden door Wolf en vertrouw op jouw innerlijk leiderschap.

Visualisatie: zo ontmoet je jouw krachtdier

 • Kies een prikkelarme ruimte, waar je een halfuur lang niet gestoord wordt. Ga zitten op een stoel of meditatiekussen en maak het jezelf comfortabel. Sluit je ogen en adem driemaal diep in en uit. In door de neus, uit door de mond.
 • Visualiseer dat je in een groene weide wandelt. Word je bewust van je zintuigelijke waarneming: vogels fluiten, bloemen geuren… De zon schijnt, je voelt de warmte op je huid. Een zomers briesje waait door je haren.
 • Je komt aan bij een helder meertje. Neem plaats aan de rand van het water en ga zitten in het frisgroene gras. Terwijl je daar zit, volledig ontspannen, nodig jij je krachtdier uit. Laat het dier weten dat het welkom is. Heb geduld, het kan even duren voordat het dier zich aan je toont.
 • Wanneer jouw krachtdier verschijnt, maak dan verbinding. Aai het dier, laat het op je schoot zitten, raak het aan.
 • Vraag of het dier een boodschap voor jou heeft. Neem de boodschap in ontvangst, bedank het dier voor zijn komst en neem afscheid. Vervolgens sta je op en loop je dezelfde weg terug door de groene weide.
 • Kom terug in het hier en nu. Focus op de ademhaling, word je bewust van je omgeving en open je ogen.

Geschreven door Daniëlla van de Zande

Mind body spirit

Mind body spirit

Ben je benieuwd geworden naar hoe je jouw krachtdier zou kunnen ontmoeten? Zou je meer willen weten over de kennis van de sjamanen en hoe je dat in de westerse wereld van vandaag de dag zou kunnen toepassen? Dan is Mind body spirit van Alberto Villoldo wat voor jou.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen over krachtdieren:

Deel dit artikel online
Daniëlla van de Zande
Daniëlla van de Zande

Als Medium en Holistic Healer maar vooral als Gids op jouw Zielspad schrijf ik bezield en bevlogen over diep transformerend zielswerk en over het pad van heling dat ik zelf ben gegaan. Je vind ons op Dé Plek van Aandacht en Bezinning in Spanje waar wij offgrid leven en wij jou met open hart en armen ontvangen voor een levensveranderende Inspiratieweek. Bekijk ook onze online events, reading & healing voor mens en dier en voel je welkom voor een sjamanistisch consult www.masiamalagana.com

Reactie
 1. Adam 11 oktober 2023 - 04:16
  Reply

  Het lezen over de wolf.heeft me ontroerend....op n app kwamen er ACHTER elkaar profielen binnen mijn livestream met foto s van wolven!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?