Home Spiritualiteit Ben jij spiritueel aan het ontwaken? Ontdek in welke fase jij zit

Ben jij spiritueel aan het ontwaken? Ontdek in welke fase jij zit

Door redacteur
spiritueel ontwaken

Persoonlijke groei en in contact komen met ons ware zelf is een belangrijk onderdeel van ons leven. We zouden nooit moeten stoppen met onszelf ontwikkelen. Er zijn verschillende fasen in deze reis naar totale verbinding tussen onze geest, ons lichaam en onze ziel. Wanneer je ziel zich ontwikkelt en je ouder wordt, komt er een soort ziel-puberteit op gang. Emma Mildon beschrijft vijf verschillende fases. Deze kunnen je helpen om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van je ziel. Wil jij weten of je spiritueel aan het ontwaken bent? Je leest het in dit artikel.

Ben jij spiritueel aan het ontwaken?

Fase 1: de verandering

Ben je op het punt in je leven waarop je je meer bewust wordt van je gevoeligheden? Besteed je veel tijd aan het observeren van mensen hun acties, toon en lichaamstaal? Dan bevindt je je waarschijnlijk in de eerste fase van spirituele ontwaking. Deze fase begint zodra je simpelweg je ogen opent voor wat er om je heen is en je begint met het waarnemen van veranderende energie.

Fase 2: de verschuiving

Hoe meer je observeert, hoe meer je op zal merken dat je dagelijkse gedrag verandert. In de tweede fase wordt je je meer bewust van je energie, je bijdrage aan je gemeenschap en hoe je anderen energetisch raakt. Er vindt een verschuiving plaats om vriendelijker, geduldiger, attenter en behulpzaam voor degenen om je heen te zijn. Je wilt een betere persoon worden.

Fase 3: de zoekopdracht

In de derde fase begint je ziel te rammelen van de honger. Je hunkert naar ziel-bevredigende informatie en zoekt spirituele verlichting. Je gaat op zoek naar video’s, boeken of cursussen die je helpen om je ziel te ontwikkelen en je spirituele, New Age, holistische wijsheid geven.

Fase 4: het verlangen

Je gebruikelijke verlangen om jezelf af te leiden met materiële items, alcohol en feesten lijkt van de ene op de andere dag te verdwijnen. Ook ben je nu meer geneigd om de natuur in te gaan en tijd te besteden aan schrijven, lezen, het doen van yoga en mediteren. Je begint jezelf te omringen met gelijkgestemde zien. Het lijkt bijna op een zuiveringsproces waarbij je je leven reinigt van alles en iedereen die je niet langer dient.

Fase 5: de opening

Wanneer je je opent, begin je echt te accepteren waar je bent en waarom je daar bent. Je wordt zo oplettend van de veranderingen in je leven dat je ook openstaat voor het verwelkomen van meer verandering. Degenen die verandering verwelkomen, zijn in een goede gemoedstoestand en een geweldige zielstoestand. In de laatste fase leer je dat iedere verandering, verschuiving en verlangen onderweg je dieper in je ziel brengt. Je begrijpt dat alles een grotere betekenis heeft en staat open voor alles wat je pad kruist. Je bent verbonden geraakt met het doel van je ziel.

In welke fase zit jij?

Bron: Mindbodygreen.com

Boekentip Inspirerend Leven: Boek van het Zelf, een studie in ontwaken

boek van het zelfDit boek kan een begin zijn, je op het pad wijzen. Je kennis laten nemen van het fenomeen: ontwaken, herinneren wie je werkelijk bent, verlichting. Het kan jou het inzicht geven dat er überhaupt zoiets bestaat, terwijl jij toch echt dacht dat je niet sliep en precies wist wie je was! Het is een boek voor mensen die spiritueel zoekend zijn.

Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

17 comments

Avatar
Tessa 15 april 2019 - 23:11

Klopt het dat die verschillende fases zich steeds weer het halen? En op die manier je steeds weer een stapje verder komt?

Reply
Avatar
Dionne 27 augustus 2019 - 13:57

Je bent goed zoals je bent. Wat een bullshit die fases. Daarmee krijg je al snel het gevoel dat je niet goed genoeg bent omdat je je nog niet bevindt waar je wil komen. Stap niet in deze spirituele val.

Reply
Avatar
Miranda 14 maart 2020 - 09:32

Dat is dan echt een probleem bij jezelf. Is geen bullshit.

Reply
Avatar
Sacha 22 april 2019 - 17:37

Ja dat klopt. Vergeet daarom niet jezelf complimentjes te geven als niemand om jou heen ziet hoe goed je bezig bent. Blijf ook jouw lichaam trainen!

Reply
Avatar
Sacha 22 april 2019 - 20:14

Dit wordt het rad van fortuin genoemd.
Ik noem het vruchten zoeken. Vandaag heb ik een toffe peer gevonden, terwijl ik dacht dat het een giftige appel was.

Reply
Avatar
Sacha 23 april 2019 - 09:30

Mijn spirituele pad was de harde weg. Niet lullen, maar poetsen. In ieder geval moest ik altijd mijn eigen rotzooi opruimen. Dat vind ik normaal.
Elk zaadje wenst een vruchtbare grond om lekker te kunnen ontkiemen.
Dit geldt voor alles wat wij met z’n allen om ons heen zien en zelf maken.
Uit stilzitten en wachten heb ik zelden iets moois zien ontstaan.

Moet ik nog harder schreeuwen? Ben kapot.

Reply
Avatar
Sacha 23 april 2019 - 09:51

Vrolijk word ik van mezelf als ik ‘alles’ onder controle heb.
Mensen die daar te lui voor zijn beschouw ik als toffe peren.
Die mogen er ook zijn.

Reply
Avatar
Sacha 23 april 2019 - 16:32

Nu word ik vrolijk. Het is namelijk de eerste keer dat Inspirerend Leven, weliswaar later dan ik verzond, Allevier mijn reviews geplaatst heeft. Kijken of ze het durven deze ook te plaatsen :))))

Reply
Avatar
Nancy Vancauwenberge 28 april 2019 - 10:49

Heel herkenbaar!

Reply
Avatar
jeske 1 juni 2019 - 00:10

zo waarheid ! wat hier geschreven staat ! niet alle mensen hebben een spirituele gave zijn meestal hooggevoelige HSP personen , Ik ben 46 jaar en in de nacht toen mijn vader overleden 17 02 2017 heb ik mezelf zien slapen in foetus houding met ontelbare blauwe vlinders rond mijn slapende lichaam , de ziel van mijn vader is naar mij gekomen en nog steeds bij mij , ik heb een heel moeilijk leven achter de rug vanaf ik besef dat ik leef ( mijn leven begon met zware mishandeling van mijn eigen zus en mijn moeder heeft mij niet gelopen ) ik heb dit verzwegen tot mijn 40 jaar ! ze zijn nog bezig mij te vernietigen ze hebben mijn vader ook verwaarloost tot zijn sterf bed ! ik was machteloos ! ik ben een lange zoektocht gestart wat ik eigenlijk mankeer en ik heb HSP . en ben nu aan mijn genezing proces met mezelf gestart voor mijn angsten weg te krijgen , voor dit alles wat ik nu ga zeggen , moed je volledig voor open staan en het licht ontvangen van God . ik krijg boodschappen toe uit de wolken , vogels mijn tv en muziek enz..en mijn papa heeft over Kleine 3 maand ,aardengel Michael naar mij laten komen ( god rechterhand ) door tarot kaarten , praten met de hemel (Orakels Net ) omdat hij weet dat ik hulp nodig had voor mij te beschermen tegen slecht mensen ! omdat ik te moe soms ben dat ik totaal niet meer kan ! ik werk nu met kaarsen betekenis van de vlam en 1 kaars is mijn papa zijn lichtje !,ik ga ik veel naar de kerk voor kaarsje te branden ben sterker beginnen groeien naar Moeder Maria en Jezus en aardengelen ik krijg tekens naar mij toe , waar ik zelf versteld sta ! zoals een engel in de wolken zien zelf een foto van genomen ! ik ben een natuur mens en ik maak veel foto’s en hou veel dieren! ben jaren van mensen bang geweest , en ben niet graag bij veel mensen omdat mijn angsten van mensen soms te groot zijn ! daar leef al meer als 15 jaar mee . DUS mijn ervaring met mijn spirituele groei waar ik nu volledig inzit , en ik zal NOOIT mijn spirituele gave gebruiken voor geld te verdienen op internet of thuis, mijn doel is mezelf te genezen van angsten en mensen liefde te geven door vriendelijk tegen elkaar te zijn want als ik straal ben ik een zon die een lach op mensen hun gezicht kan doen toveren , en das gratis en voor niks .veel liefs van jeske

Reply
Avatar
Miranda 14 maart 2020 - 09:36

❤❤❤

Reply
Avatar
Grace 2 juli 2019 - 06:41

Heel herkenbaar. En ik schrijf ook iedere droom op. Nu al 6 schriften vol geschreven. Het is net een avontuurlijke reis. Boodschappen ontvangen. En kan het terug lezen hoe mooi en byzonder het is. Vaak laat het zien en gekoppeld is met de realiteit waar je in zit en groeit.
Hoe mooi lucide dromen zijn. Astraal reizen, in dimensies. Paralelle universum zien. Visioenen, dejavus, vliegen, opgestegen meesters komen en gaan.
Gouden zon erg dichtbij en zeer fel. Kon mij zelf zien in fel licht toen ik in het duister was..
Het is telkens een andere verhaal en reis.
Zie dat ik er middenin zit als een rolercoaster.
Lijkt dat mijn geest veel wil weten maar mijn lichaam nog erachteraan hobbelt.
Af en toe nodig aan rust. Blijf natuurlijk bijmezelf door meditatie, natuur en in beweging blijven. Herkenbaar ook opzoek naar gelijkgestemden, wat mij niet meer dient losgelaten en mij verder ontwikkelen.
Stukje eenzaamheid lijkt of je alleen voorstaat op deze reis, maar weet dat de engelen bij je zijn liefdevolle spirits van het hoogstegoed om je bij te staan en te begeleiden. Je bent nooit alleen.

Reply
Avatar
Judith 26 juli 2019 - 13:18

Wat een feest van herkenning om jullie (pijnlijke) en eerlijke ervaringen te lezen. Zeker die van grace herken ik mij erg in momenteel. Ben zo hongerig naar meer snappen van wie ik ben nu ik eindelijk mezelf heb gezien en teruggevonden. Daarvoor moest ik door een hoop trauma en pijn heen overigens, was me nooit gelukt zonder mijn mede reiziger en fantastische body healer. Pal onder je diepste kind trajma’s Schijnt het mooiste licht in je blijkbaar. Merk ook dat mijn aanleg voor helder weten naar boven komt, ben zoekende hoe dit werkt en probeer de stem van mijn ego en eventuele andere negatieve nenergieen van derden uit te sluiten door pendelen en alles wat niet van mij is weg te sturen. Ben dagelijks meerdere keren ontroert door de natuur die ik in dit leven en in nederland niet eens meer zag (wel in Afrika waar ik gewoond heb en nog altijd heimwee naar voel) Want hoe mooi is nederland ondanks dat we het zo vol hebben gebouwd als mensen.
Blij dat de verwarring erbij hoort en ik niet de enige ben die zich soms Harry Potter voelt die door platform 9 3/4 is gestapt.
Volgens mij / alles over acquarius en vader aarde zijn we goed bezig en allemaal aan het ontwaken. Gedeelde smart/verwarring/purpose/liefde is halve smart gaat vast ook hier op.
Veel liefs en take care

Reply
Avatar
Dionne 27 augustus 2019 - 13:43

Kots! Ik heb jarenlang in de spirituele scène gezeten…een vent gehad die als een God wordt gezien en denkt dat hij al het lijden kan fixen. Pure arrogantie voortkomend uit ego.
Vreemdgaan bij de vleet onder het mom van energetische verbindingen te zoeken….gelijkgestemden…En zeggen dat het niet om de sex gaat. Maar het waren wel altijd mooie jonge gevoelige vrouwen met wie hij uiteindelijk in relatie kwam en dus ook sex had. En mij het gevoel geven dat ik het probleem ben omdat ik dat niet kon accepteren. Hij gaf mij het gevoel dat ik nog niet zo hoog op de ladder stond zoals hij….Dus ik voelde me altijd te min.
En waarom zo de nadruk leggen om jezelf te verbeteren …..Je bent goed zoals je bent!.
Met al je jalouzie…..boosheid….verlangens……kortom: alles wat bij het mens zijn hoort.

Reply
Avatar
Joyce 17 december 2019 - 23:46

Sinds klein af aan al het gevoel gehad anders te zijn dan anderen. Dingen zien en voorspellen. Door trauma’s mezelf ervoor afgesloten, maar altijd het gevoel gehad, is dit nu het leven. Je MOET naar school, je MOET het zo doen, je MOET zo en zo zijn, je MOET presteren, je MOET een goede opleiding hebben kortom alles om iets te bereiken in het leven, financieel er goed bijzitten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Door alles een psychische ziekte ontwikkeld en verslaafd geraakt. Heb nu de verslaving bijna compleet onder controle. Moet nog medicatie slikken vd psychiater, maar ben rustig aan het afbouwen.
Ik ben mezelf sinds ik ben gestopt met alcohol en drugs zo verschrikkelijk tegen gekomen, maar kan het nu zien als een prachtig proces. Zwaar, maar ik heb het gevoel, nee, ik weet, dat ik mezelf heb terug gevonden. Ik kan me overgeven aan het mediteren en wandelen en knuffelen met de hondjes en mijn grote liefde houdt me in het hier en nu. Ik was nooit een schrijver, maar schrijf nu complete schriften zo weg. We gaan een nieuwe tijd tegemoet. Er zal nog van alles gebeuren, maar de nieuwe overgang/dimensie naar een betere, liefdevolle wereld is nabij. Heel mooi artikel. Prachtig uitgelegd al merk ik zelf dat ik af en toe in verschillende fases zit, maar dat maakt niet uit. Het leven is een leerproces en ik kan eindelijk zeggen IK GA ERVOOR!

Reply
Avatar
Minke 3 februari 2020 - 11:32

❤️

Reply
Avatar
Miranda 14 maart 2020 - 10:13

Reply

Leave a Comment