Astrologie

Nieuwe maan in Ram 21 maart 2023: vurige energie & een nieuw begin

Door Karin en Danique Vergeer
Nieuwe maan in Ram 21 maart 2023: vurige energie & een nieuw begin

De nieuwe maan in Ram op 21 maart luidt het nieuwe astrologische jaar in! Dit gaat samen met vurige en enthousiaste energie. Voel je het verlangen naar een nieuw begin vanbinnen borrelen? “Je wilt onafhankelijk zijn en komt voor jezelf op. Jij laat je niet meer klein maken!” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Wat je wilt voor jouw leven krijgt nu een enorme boost. Het is mogelijk dat je hierbij geconfronteerd wordt met angsten en onzekerheden.

Een nieuw begin

De zon en de maan staan op dinsdag 21 maart samen in het vurige teken Ram. Een nieuwe maan kondigt het begin van een nieuwe fase in je leven aan. Het is een uitstekende tijd om iets te starten.

Bovendien is de Ram het eerste teken van de dierenriem. Het is dus de eerste nieuwe maan van het nieuwe astrologische jaar! En dan begint een dag eerder, op 20 maart, ook nog eens de lente. Dit alles kan het gevoel dat je een nieuwe start wilt maken extra versterken.

Lees ook: De spirituele betekenis van de lente-equinox (Ostara) 20 maart 2023

Daadkracht, angsten en onzekerheid

Doordat de nieuwe maan op de eerste graad van Ram valt, is de vurige, enthousiaste energie van dit teken sterk voelbaar. Je kunt veel daadkracht ervaren. Wat je wilt voor jouw leven krijgt nu een enorme boost! Het is mogelijk dat je hierbij geconfronteerd wordt met angsten en onzekerheden.

In 2023 zijn er twee nieuwe manen in het teken Ram. De nieuwe maan op 21 maart is een voorbereiding op de volgende nieuwe maan, op 20 april, waarbij er een zonsverduistering plaatsvindt. Deze eclips kan voor jou een keerpunt betekenen. In deze periode kunnen er veel onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden. De druk wordt opgevoerd om belangrijke dingen in je leven te veranderen. Je wilt besluiten nemen en knopen doorhakken.

Last van ascentie-klachten tijdens nieuwe maan

Je kunt rond nieuwe maan veel last hebben van ascentie-klachten. Zoals slecht slapen, vermoeidheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, hoofdpijn en griepachtige verschijnselen, spijsverteringsproblemen en duizeligheid. Luister dus goed naar wat jouw lichaam nodig heeft en neem voldoende rust.

Zo voel jij de Ram-energie

De eigenschappen van de Ram worden nu versterkt. Dit teken zit vol passie, wilskracht en daadkracht. Het is een echte pionier! Rammen zijn leiders die anderen weten te motiveren met hun enthousiasme. Ze hebben een sterke wil tot overleven, zijn strijdlustig en avontuurlijk, hebben een grote geldingsdrang en willen vooral onafhankelijk zijn.

Wanneer Rammen door hun ongeduldige en impulsieve aard snel in actie willen komen, houden ze zich liever niet bezig met de wensen van anderen. Dat belemmert hen te veel. Wanneer ze hun zinnen ergens op hebben gezet, kunnen ze zelfs wat drammerig zijn. Ze zijn nu eenmaal doelgericht.

In de communicatie met anderen uit de Ram zich direct en eerlijk. Dit teken kan ongeduldig en snel geïrriteerd zijn, een kort lontje hebben en impulsief reageren. Soms gaat het de concurrentiestrijd met anderen aan.

De invloed van Mercurius op jou

De nieuwe maan staat samen met Mercurius, planeet van communicatie, denken, handel en verkeer. Dit merk je op verschillende manieren: je hebt zin om klusjes aan te pakken en je huis eens op te ruimen. Of je wilt meer avontuur in je leven, de sleur doorbreken en uitstapjes maken. Misschien ga je sporten of ben je op een andere manier actief bezig. Je kunt plannen maken voor het starten van een eigen onderneming en zelfstandig worden.

Conflicten: voor jezelf opkomen

We laten nu onze vurige kant zien; we reageren wat directer dan anders. Doordat we voor onszelf willen opkomen, zijn er snel ruzies en conflicten. Tussen kennissen, vrienden, broers en zussen kan de nodige onenigheid ontstaan. Pijnlijke en scherpe opmerkingen kunnen over en weer gaan.

Het liefst vertellen we de ander eens flink de waarheid. Verder denk je mogelijk veel na over de irritaties die je richting anderen voelt. De conflicten die je nu ervaart, kunnen met het volgende te maken hebben: jij voelt je niet gezien of gehoord, je voelt je onmachtig of gedomineerd, je wordt onrechtvaardig behandeld of er is tegen jou gelogen.

Contacten verbreken

In deze periode kan het heel goed zijn dat je impulsief contacten verbreekt. Bijvoorbeeld omdat de vriendschap jou niet voedt of omdat je niet meer op één lijn zit met de ander. Of je hebt het idee dat iemand steeds de concurrentiestrijd met jou wil aangaan. Ook wil jij je losmaken wanneer je het gevoel hebt dat je geremd, onderdrukt of gedomineerd wordt. Om vervolgens op eigen kracht verder te gaan. Je wilt een nieuwe start maken en onafhankelijk zijn. Jij laat je niet meer klein maken!

Actie op de werkvloer

Ook op werkgebied ga je mogelijk flink aan de slag: met nieuwe plannen of een eigen onderneming. Je wilt bijvoorbeeld je werkzaamheden uitbreiden, je activiteiten meer promoten, nieuwe artikelen of boeken publiceren of op een andere manier informatie delen met jouw doelgroep.

Door de invloed van de planeet Pluto kun je een nieuwe passie vinden, waar je helemaal in opgaat. Het kan te maken hebben met het werken met energetische velden (kwantumfysica), astrologie, alternatieve therapieën, psychologie, regressietherapie of nieuwe uitvindingen.

Faalangst steekt de kop op

Nu we meer naar buiten willen treden, kan faalangst omhoog komen. Misschien heb je in jouw jeugd veel ruzies, afkeuring of afwijzing ervaren. Of je werd klein gehouden. Dit kan ervoor gezorgd hebben dat je nu kritisch naar jezelf bent of perfectionistisch. Je kunt bang zijn om fouten te maken, waardoor jouw talenten niet goed uit de verf komen.

Pluto maakt een mooie verbinding met de nieuwe maan in Ram. Hij zorgt voor een transformerende werking: hij helpt jou om los te komen van angsten en jezelf te accepteren zoals je bent. Je bent misschien anders dan je familie of vrienden en dat is juist jouw kracht!

Aandacht voor je gezondheid

Dwergplaneet Ceres – godin van de landbouw, vruchtbaarheid en moederliefde – staat recht tegenover de nieuwe maan. Hierdoor is de kans groot dat je nu aandacht aan je gezondheid besteedt. Je wilt bijvoorbeeld gezonder eten, sporten of aan krachttraining doen. Wat jou kan tegenhouden, zijn negatieve gevoelens en overtuigingen die uit je moederlijn komen.

Misschien werd er tegen jou gezegd dat je bepaalde dingen niet kunt of zaken nooit afmaakt. Of je hebt door andere ervaringen in je jeugd het gevoel dat je niet goed genoeg bent. Dit kan veel invloed hebben op jouw doorzettingsvermogen.

Uiteindelijk kan de frustratie hierover toch een drijfveer zijn om meer aan je gezondheid te doen en zo beter in je vel te zitten.

Pluto naar Waterman: veranderingen zijn hard nodig

Enkele dagen na de nieuwe maan in Ram, op 24 maart, gaat Pluto tijdelijk van Steenbok naar het teken Waterman. De planeet doet dat in 2024 voor langere tijd. Dan kan er een vervolg komen op gebeurtenissen die nu plaatsvinden.

Door rellen en onvrede van het volk is het mogelijk dat er sociale hervormingen ontstaan. De macht ligt bijvoorbeeld minder bij één persoon. Mensen vragen om een socialer beleid en meer gelijkheid. Er komt bijvoorbeeld een einde aan verschillen in salaris tussen mannen en vrouwen. Of aan privileges die sommigen hebben en die voor meer ongelijkheid in de maatschappij zorgen. Het streven naar gelijkheid verloopt niet zonder slag of stoot…

Er moeten veranderingen komen en de druk wordt opgevoerd. Je hebt misschien een andere visie op de maatschappij of op gebeurtenissen die nu plaatsvinden dan de meeste mensen. Je kunt gelijkgestemden zoeken om jouw mening en ervaringen mee te delen en samen sterk te staan.

Tweelingzielen kiezen voor zichzelf

Als tweelingziel wil je een nieuwe start maken en belangrijke beslissingen nemen. Je verlangt ernaar om meer volgens je eigen waarheid te leven. Je kunt besluiten om contacten te verbreken uit boosheid en frustratie. Bijvoorbeeld wanneer je karmische partner of tweelingziel jou onderdrukt of wanneer er tegen je gelogen is. Je wordt nu gestimuleerd om beter je grenzen aan te geven, aan je zelfvertrouwen te werken en onafhankelijker te worden. Irritaties kunnen uitgesproken worden.

Wanneer je tweelingziel (of jij) meer ruimte en vrijheid voor zichzelf nodig heeft, kan de diepe angst om elkaar te verliezen de kop opsteken. Dit komt door de invloed van Pluto. Ook kunnen er passionele gevoelens voor elkaar naar boven komen. De kans is groot dat je als tweelingzielen veel aan elkaar denkt en elkaar berichtjes stuurt. Het verlangen om intiem te zijn kan groot zijn, maar het is ook mogelijk dat je afstand houdt uit angst om je vrijheid te verliezen. Het is een periode waarin tweelingzielen meer voor zichzelf kiezen.

Webinar (21 maart): Lichtreis nieuwe maan in Ram

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 21 maart 2023 een online Lichtreis vanwege de nieuwe maan in Ram, speciaal voor tweelingzielen. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Leven met de maan

Leven met de maan

Lees meer over hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen. Je leert ook hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reactie
  1. Marina ducellier 12 mei 2023 - 06:12
    Reply

    ❤️❤️❤️❤️❤️👍

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?