Spiritualiteit

De spirituele betekenis van de lente-equinox (Ostara) 20 maart 2023

Door Karin en Danique Vergeer
De spirituele betekenis van de lente-equinox (Ostara) 20 maart 2023

De lente-equinox op 20 maart markeert het begin van de lente en kan een keerpunt in je leven zijn. Het wordt sowieso een bijzondere dag, met positieve vibes! Lees er alles over in dit artikel van astrologen Karin en Danique Vergeer. “Je kunt een nieuwe start maken, besluiten om angsten achter je te laten en meer op eigen benen te staan.”

Het loslaten van het oude kan angsten met zich meebrengen. Maar je voelt tegelijkertijd sterk dat verandering nodig is.

Leve de lente

We wisselen op maandag 20 maart om 22.24 uur van astrologisch teken: we gaan van Vissen naar Ram. Nu begint de lente! De zon staat loodrecht boven de evenaar en de dag en de nacht zijn even lang. Er is dus een balans tussen licht en donker. Vanaf dit moment worden de dagen geleidelijk lichter en komt de natuur weer tot leven. Rond 20 maart wordt in veel culturen de lente gevierd. Het lentefeest Ostara is vernoemd naar de Germaanse godin van de lente.

Een nieuwe start maken

De Ram is het eerste teken van de dierenriem. Eén dag na de lente-equinox, op 21 maart, staat de nieuwe maan in Ram. Het is de aankondiging van een nieuwe fase, waarin je nieuwe plannen uitvoert en nieuwe ideeën krijgt. De nieuwe maan kan ons nog eens extra het gevoel geven dat we tijdens de equinox een nieuw begin maken.

Hoe merk je dit? Je kunt toe zijn aan vernieuwing, je wilt je horizon verbreden en verlangt naar meer avontuur. En wat jij in je leven wilt, krijgt nu een enorme boost! Door de invloed van de Ram-energie voel je grotere daadkracht, kom je meer voor jezelf op en streef je naar onafhankelijkheid. Let wel op dat je niet te ongeduldig bent en te impulsief reageert.

Numerologie: een bijzondere dag

Deze lente-equinox is numerologisch gezien een bijzondere dag. Het getal 2 komt wel driemaal in de datum voor: 20-03-2023. De 2 heeft betrekking op de maan, wat aangeeft dat nu vooral onze emoties centraal staan. Je voelt je mogelijk dan ook extra emotioneel, vooral als jij je ‘oude leventje’ mag loslaten. Ook kun je op zoek zijn naar emotionele veiligheid. We worden geconfronteerd met het feit dat we de veiligheid meer in onszelf mogen vinden.

Het getal 0 staat voor het einde: we ronden een periode af. Het kan een relatie, werk- of woonsituatie of bijvoorbeeld een ongezonde gewoonte zijn. Het loslaten van het oude kan angsten met zich meebrengen, maar je kunt tegelijkertijd sterk voelen dat verandering echt nodig is. Je kunt een nieuwe start maken, besluiten om angsten achter je te laten en meer op eigen benen te staan.

Positieve vibes hangen in de lucht

Het getal 3 hoort bij geluksplaneet Jupiter en komt tweemaal voor in de datum. Deze lente-equinox brengt ons hierdoor positieve energie! We kunnen het gevoel hebben dat we willen uitbreiden, op verschillende gebieden van ons leven. We stellen nieuwe doelen voor de toekomst.

Verder is het mogelijk dat je nu ingevingen en tekens ontvangt over wat je graag voor jouw toekomst wilt. Je voelt je optimistischer dan eerst én je maakt kans op een financieel meevallertje.

Tot slot, het dubbele getal 5 in de datum (2+3 – 2+3) heeft betrekking op Mercurius, planeet van denken, communicatie, handel en verkeer. Nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Je wil mogelijk een eigen onderneming starten of verhuizen, of er komen nieuwe contacten op je pad. Een nieuw kapsel of bijvoorbeeld een nieuwe auto kan symbool staan voor een nieuwe fase in je leven.

Tweelingzielen: speciale spirituele ervaringen

Als tweelingziel kun je nu sterk het gevoel hebben dat je iets in je leven aan het afronden bent. Om vervolgens aan een nieuwe en fijnere fase te beginnen. Dit kan verdriet en angst voor het onbekende losmaken. Maar het creëert ook ruimte voor een meer optimistische energie.

De verliefdheid tussen je twin en jou kan oplaaien en de aantrekkingskracht kan weer sterker worden. Verder dagdroom je misschien veel over een toekomst met je tweelingziel. Je voelt je gemotiveerd om hiervoor de nodige veranderingen in je leven door te voeren, samen of los van elkaar.

Tweelingzielen kunnen rond de lente-equinox op 20 maart bijzondere spirituele ervaringen hebben. Ook kun je geheel onverwacht een boodschap van jouw tweelingziel ontvangen.

Ontdek je innerlijke wijsheid

Het begin van een nieuwe start vraagt om een goede voorbereiding en routekaart. Met de online cursus Ontdek je innerlijke wijsheid neemt Rebecca Campbell je stap voor stap mee naar de plek waar je de wensen en stem van je ziel kunt horen.

Met dit online werkboek ga je terugkijken op de afgelopen periode en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor de nieuwe tijd die komt.

bestel nu

Lees verder over de lente:

 

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Een blik op de toekomst
€ 15,00

Een blik op de toekomst

Hans Stolp

In 'Een blik op de toekomst' geeft Hans Stolp op zijn unieke manier inzicht in de rol van aartsengelen in de ontwikkelingsweg van de mensheid.

€ 15,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?