Hooggevoeligheid

Uitdagingen voor (hoog)gevoeligen op hun pad naar bewustzijnsverandering

Door Ellen Worm
Uitdagingen voor (hoog)gevoeligen op hun pad naar bewustzijnsverandering

Blijf je “echt” in je handelen, ook als je omgeving dat niet doet? Kun je in jezelf blijven geloven, ook als anderen je de rug toekeren? Ik kan daar nu midden in mijn proces volmondig “Ja” op zeggen. Juist gedurende mijn innerlijke crisis vond ik mijn eigenwaarde terug. Ik heb iets in mezelf “ontdekt” en weet dat ik daarmee stap voor stap mezelf vrij kan maken. Hoe heb ik dat aangepakt. Hoe heb ik een methode gevonden waarmee ik in mezelf blijf geloven en hoe voel ik me vrij en licht ondanks chaos-situaties?

In dit artikel neem ik je mee in mijn proces, hoe ik deze crisistijd inzet om een bewustzijnstransformatie door te gaan en geef ik je twee oefeningen en een video.

Houd van jezelf, en omarm al je emoties! Met dit artikel hoop ik dat ik iets bij je heb aangeraakt zodat je over een tijd tegen jezelf kunt zeggen “Welkom thuis, lieverd. Het is goed om hier te zijn”. – Ellen Worm

Mijn harde kant en het bevrijdingsproces

Ik heb mezelf heel bewust kunnen bevrijden van voortdurend dissociëren van mijn gevoelens. Dit dissociëren zorgde voor krampachtig gestolde energieën in mijn hoofd. Dit was mijn “harde kant”; een kant die mijn zielenlicht en daarmee mijn levensenergie wegdrukte. De harde “steen” heb ik laten smelten.

Ik heb het niet meer nodig. Ik kan mezelf nu uitspreken. Expressie geven aan mijn emoties. Mezelf direct kunnen uitspreken, dit was vroeger voor mij niet mogelijk. Ik hoef het niet meer van binnen te laten verharden. Door het te laten smelten maakt het steeds meer plaats voor bevrijdende stromende emoties. Wees de liefdevolle ouder voor jezelf en omarm al je emoties. Leef je enkel vanuit je hoofd en ben je afgesneden van je gevoelswereld? Dan maak je je erg druk om wat er allemaal gebeurd in de buitenwereld. Door je teveel te focussen op externe omstandigheden hoef je niet met jezelf aan de slag. Laat nu je slachtofferrol los en kies voor een leven vanuit je lichaam, ziel en hart. Kies voor je innerlijk licht.

Oefening: Verlos jezelf van je harde kant!

Pak een kussen en leg deze naast je neer. Plaats beide handpalmen op je ogen. Laat nu je “oude mechanisme” van dissociëren in je handen van liefde stromen. Vervang nu je handen voor een klein kussen en laat je dissociatie nu stromen in het kussen. Leg nu het kussen naast je neer. En houd contact ermee. Zeg tegen dit deel van je, “Ik zie je, dissociatie van mij.” “Ik ben je heel erg dankbaar”. ”Je hebt me goed beschermd”. “Ik heb je nu niet meer nodig!”.

Nu je dit deel hebt losgelaten kun je contact gaan maken met het harde deel in jezelf. Je gestolde emoties. Energie van boosheid die geïmplodeerd is. Zeg tegen dit deel: “Kom maar bij me”. Voel de harde energie in je hoofd omhoog komen. Zeg tegen dit deel “Ik ben niet bang voor je”, “Ik laat je nu smelten”. Speel hiermee. Voel op een steeds diepere laag de energetische gestolde energie in je hoofd smelten. Er kan op den duur verdriet loskomen. Laat het stromen! Verlos jezelf…

Je kunt dagen last van hoofdpijn krijgen. Dit is pijnlijk maar noodzakelijk. De gestolde energie komt nu los, blijf er liefdevol bij!

Ontluikend Hartsbewustzijn

Wat je op een gegeven moment kunt gaan ervaren, is dat je steeds meer vanuit een gevoel van vrede en zachtheid gaat leven. Omdat je vanuit je hoofd nu meer in je lijf en hart kunt zakken, zal er een transformatie op gang komen van een “ontluikend hartbewustzijn”. Je kunt dan verlangen naar steeds meer echte verbondenheid met mensen, dieren en de natuur.

Omdat we toch graag vanuit liefde in contact willen blijven met o.a. familie moeten we leren incalculeren. Bijvoorbeeld als je weet dat je ergens heen gaat waar iemand heel onrustig is. Voor je gaat, kun je je alvast voorbereiden en goed beseffen dat je dit zal gaan aantreffen. Dat is fundamenteel anders moet je niet gaan. Het zou getuige van “dom” als je zegt “jeetje, hij of zij was weer zo onrustig en mentaal.” Als je dit weet, helpt het je om niet teleurgesteld te raken. Want dat blokkeert je namelijk en zorgt ervoor dat je overweldigd raakt. Het is verstandig om die onrust te kunnen incasseren. Bij mensen met hooggevoeligheid kan het vaak op het brein slaan en dan ben je meteen klaar. Er volgt nu een oefening die hierbij helpt.

Oefening: “Mijn heilige veilige plek”

Ik heb een “sterk wapen” om in de situatie toch goed te kunnen handelen. Dit wapen zorgt ervoor dat je kunt ontsnappen aan de terreur en je hoofd weer koel kan houden. Als je mensen op visite hebt of je krijgt te maken met vervelende situaties, kun je jezelf trainen zodat je met één been vrij komt uit de krampachtige situatie waarin je je begeeft. Hierdoor zit je niet meer klem in de situatie. Die ontsnapping brengt je naar een plek waar niemand je kan terroriseren. Niemand anders heeft toegang tot die ruimte.

Het is jouw Heilige veilige plek

Visualiseer in de kamer waar je bent een ontsnappingsluikje in het plafond waar een vogel doorheen kan. Stel je voor dat jij die vogel bent die door dit gat naar buiten vliegt. Je gaat op de allerhoogste dakgoot zitten. Je kunt nu volledig vrij en open om je heen kijken. Je bent vrij!

Houd dit beeld nu vast terwijl je je normale dingen blijft doen. Je bent nu met één been los gekomen uit de chaos. Als je dit niet doet ben je constant in de volle “terreur” van het

We willen ons vrij kunnen voelen, ook waar anderen mensen bij zijn. Deze oefening kun je inzetten voor alle situaties in je leven!

Omarm je eenzaamheid

Ik houd erg van gezelligheid, toch ben ik het grootste deel van mijn tijd het liefst thuis met mijn katten. Het is vaak supervermoeiend om een relatie, in welke vorm dan ook, met iemand aan te gaan als je zelf nog middenin je integratie en heel-wordingsproces zit. Vooral als je hooggevoelig bent, zijn er veel oplaad- en rustmomenten nodig. Het voelt echt als een tijd om al mijn tijd, liefde en energie aan mezelf te geven. De rest rolt er wel achteraan. Voel je dus niet schuldig en vrees niet je eenzaamheid. Gebruik deze tijd van crisis om naar binnen te keren. Wat is nu echt belangrijk in ons leven? Van welke mensen worden we gelukkig? Van wat en wie krijgen we energie en wat voed ons? Deze tijd is uitermate geschikt om te voelen wat er echt toe doet.

Want we moeten goed opletten dat we onszelf niet weggeven aan mensen waarbij het Harts-bewustzijn nog sluimert en er veel negativiteit huist. Dit is erg schadelijk voor ons welzijn en licht. Bescherm je hiertegen! Als dit lukt, dan ontstaan er verbindingen met de wereld die je zullen voeden en inspireren. Open je voor energieën van gelijkgestemden. Laat jezelf zien zodat die verbindingen worden versterkt.

Ik heb veel respect voor ons allen die dit pad van grote bewustzijnstransformatie nu doorgaan. Je bezit een grote veerkracht en drive om dit te volbrengen, je ben een lichtwerker! Zeg “ja” tegen jezelf! Je hoeft jezelf niet meer weg te geven.

Houd van jezelf, en omarm al je emoties! Met dit artikel hoop ik dat ik iets bij je heb aangeraakt zodat je over een tijd tegen jezelf kunt zeggen “Welkom thuis, lieverd. Het is goed om hier te zijn”.

Bekijk ook mijn video:

video ellen

Warme groet, Ellen Worm | www.ellenworm.nl

Voluit leven met hooggevoeligheid

Voluit leven met hooggevoeligheid

Wil je leren voluit te leven, vanuit je ware zelf? Kun je moeilijk aanvaarden dat je hooggevoelig bent en dat dit een gave is? Zoek je mogelijkheden om jouw unieke eigenschappen in te zetten tot nut van jezelf en anderen? Dan is Voluit leven met hooggevoeligheid het juiste boek voor jou!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

Meer lezen over hooggevoeligheid?

Deel dit artikel online
Ellen Worm
Ellen Worm

Ellen Worm, ervaringsdeskundige, healer, spreker en schrijver op het gebied van (hoog) gevoeligheid en innerlijke kracht, heelwording, zelfliefde, spiritualiteit en relaties. Volg haar via Facebook, YouTube en Spotify onder haar eigen naam, of via Instagram @ellenworm.nl Ze organiseert maandelijks een Online Lichtcirkel kijk voor data op haar website: www.ellenworm.nl

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?