Home Boekentips Must reads: 10 x boeken over hooggevoeligheid

Must reads: 10 x boeken over hooggevoeligheid

Door Melissa Oltmans

Één op de vijf mensen is hooggevoelig (wil jij weten of je hooggevoelig bent? Doe hier de HSP test): dat betekent dat de kans groot is dat je òf hooggevoelig bent òf dat je iemand kent die hooggevoelig is. In beide gevallen is het belangrijk om je te verdiepen in wat het is, wat het doet, en hoe je er het beste mee om kan gaan. Zoals Susan Marletta-Hart schreef: je kunt met je hooggevoeligheid van opgave naar gave gaan. Er is een echte stortvloed aan literatuur over hooggevoeligheid sinds Elaine Aron’s onderzoek in 1996. Om te zorgen dat je door de bomen het bos blijft zien, hebben wij een top 10 must reads voor je samengesteld over hooggevoeligheid.

1. Puur hooggevoelig, een compleet en praktische boek voor hooggevoelige mensenHendriks_Hooggevoeligheid

Op één hebben we Puur hooggevoelig voor je, een compleet en praktisch boek voor hooggevoelige mensen van Jolijn Hendriks. In dit praktische, niet zweverige boek geef Jolijn Hendriks vanuit een psychologische benadering eenvoudige en begrijpelijke handvatten en tips om je als hoogsensitief mens al snel beter in je vel te voelen. Je hoeft niet altijd maar binnen te blijven of je rustig te houden. Juist door gebruik te maken van je talenten en je hooggevoeligheid leer je om volop in het leven te staan en te genieten.

€ 18,50


2. Leven met hooggevoeligheid, van opgave naar gave 

Op twee een  klassieker: de besteller ‘Leven met hooggevoeligheid’ van Susan Marletta-Hart. In dit boek licht zij toe wat hoogsensitiviteit precies is en hoe jijzelf en je omgeving ermee om kunnen gaan. Volgens Marletta-Hart hoef je geen slachtoffer van je eigen gevoeligheid te zijn, maar kun je die omvormen tot een kracht. Ze belicht niet alleen de spirituele kant van hooggevoeligheid, maar laat ook ervaringsdeskundigen aan het woord. Bovendien beschrijft ze heel praktisch manieren om goed met hooggevoeligheid om te gaan. Zo wordt hooggevoeligheid een kracht. Bestel met gratis verzending bij onze gecertificeerde webshop Boekenwereld.com.

€ 20,99


3. Hoogsensitiviteit als kracht, werken met je intuïtie

Hoogsensitiviteit als krachtIn Hoogsensitiviteit als kracht van Caroline Bont lees je hoe je hoogsensitiviteit niet langer als last hoeft te ervaren, maar juist als een kwaliteit die een extra dimensie aan je leven kan toevoegen. Samen met een goed ontwikkelde weerbaarheid geeft hoogsensitiviteit je toegang tot het inzicht en de beschermende kracht van je intuïtie. Vanuit haar persoonlijke en professionele ervaringen met hoogsensitiviteit reikt Carolina Bont talloze manieren aan om effectiever met je emoties, de signalen van je lichaam en je manier van denken om te gaan. Hoogsensitiviteit als kracht is een werkboek vol vragen, opdrachten en oefeningen waar je direct mee aan de slag kunt.

€ 20,-


4. Hooggevoeligheid als kracht, met liefde naar jezelf leren kijken

Van den Beuken.inddOp vier staat een ankertje, een handzaam zakboekje over hooggevoeligheid. Marian van den Beuken beschrijft in Hooggevoeligheid als kracht dat gevoeligheid nogal eens wordt beschouwd als zwakte. Als je een gevoelige aard echter accepteert, respecteert en beschermt, kun je haar leren hanteren als een verfijnd instrument. Dan blijkt er in het kwetsbare een kostbare schat te schuilen: de kracht van je eigen natuur. Dit ankertje nodigt je uit om op een positieve manier naar je gevoeligheid en je gevoeligheden te kijken, zodat je daarin telkens opnieuw jouw eigen unieke kracht kunt ontdekken en volgen.

€ 12,99


5. Puur hooggevoelig kaartenbox

compositie Hendriks 1Op vijf een bijzondere onder de boeken: de kaartenbox van Jolijn Hendriks’s Puur Hooggevoelig. Wil je op een andere manier aan de slag gaan met hoogsensitiviteit of wil je bijvoorbeeld het gesprek aangaan met je vrienden of partner? Dan is de kaartenbox misschien wel de uitkomst voor jou. De 52 kaarten bieden met een inspirerende mix van teksten en oefeningen verdieping bij het boek. Je wordt aan het denken gezet en gaat op een positieve manier aan de slag met je eigen hooggevoeligheid. Een must voor iedereen die zelf hooggevoelig is of ermee te maken heeft in zijn of haar omgeving! Handig: het doosje is gemaakt als een soort fotolijstje, zodat je iedere keer een nieuwe kaart rechtop kunt zetten om naar te kijken.

€ 21,50


6. Het geluk van hooggevoeligheid, voor jezelf en de wereld

Beuken, geluk v hooggevOp zes hebben we nog een titel van Marian van den Beuken gezet. Het geluk van hooggevoeligheid daagt je uit om de positieve kant van jouw hooggevoeligheid te zien. Kom in contact met de helende energie diep van binnen. Je bent gewend die energie vooral te geven aan anderen. Nu is de tijd gekomen om in jezelf te investeren en je eigen kracht te eren. Zo zul je steeds meer sprankelende energie genereren en jezelf optimaal beschermen tegen negatieve prikkels en energieverlies. Vol vreugde neem je dan jouw unieke plaats in de wereld in. Marian van den Beuken schrijft voelbaar, fijnzinnig, onthullend en met gevoel voor humor over de ups en downs op haar ontdekkingstocht naar het geluk van hooggevoeligheid.

€ 17,50


7. Hoogsensitief, wat je moet weten

9200000040709832Op zeven hebben we een wetenschappelijke benadering van hoogsensitiviteit gezet. in Hoogsensitief schrijft Elke van Hoof over de vragen: Wat is hoogsensitiviteit en wat is het niet? Hoe bepalen we wie hoogsensitief is? Hoe gaan we ermee om op school of op de werkvloer? Hoogsensitief biedt een stand van zaken van het huidige wetenschappelijke onderzoek. Het legt uit wat hoogsensitiviteit is, hoe je het kunt herkennen en hoe je kunt omgaan met de problemen die hoogsensitieve personen soms, maar zeker niet altijd, ervaren. Dit boek is een onmisbaar naslagwerk voor iedere professional die met hoogsensitieve mensen in contact komt.

€ 24,99


8. Hartsverhalen voor iedere HSP, met inspirerende krachtkaarten

9200000032171351Op 8 hebben we een boek met kaarten om ook onderweg geïnspireerd te blijven. Niet alleen kinderen kunnen ademloos luisteren naar een verhaal, ook volwassenen kunnen er helemaal in opgaan. Zeker als je een levendige verbeelding hebt. Een Hoog Sensitief Persoon (HSP) denkt vaak in beelden en daardoor kunnen verhalen voor hen een zeer positieve uitwerking hebben. De verhalen van Antoine van Staveren  bevatten belangrijke HSP-thema’s die je kunnen ‘aanraken’ waarbij je hart wordt geopend en inzichten ontstaan. De bijgevoegde ‘krachtkaarten’ geven de essentie van de verhalen weer, die je ondersteunen met een thema gedurende de periode dat je aandacht geeft aan het onderwerp dat bij je huidige situatie past. De vragen en opdrachten geven je het gevoel van een werkboek. Een werkboek voor jezelf, om in je ware kracht te komen staan.

€ 24,50


9. Hoog sensitieve personen, hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt

808052AP Aron_Hoog sensitieveOp negen staat ze dan: Elaine N. Aron, de onderzoeker die ervoor heeft gezorgd dat hooggevoeligheid vandaag erkend wordt. Zij schrijft in Hoogsensitieve personen dat één op de vijf mensen wordt geboren met een verhoogde gevoeligheid. Vele grote kunstenaars en denkers die de wereld heeft voortgebracht waren HSP’s. Veel HSP’s zijn uiterst consciëntieus en intuïtief. Maar de eigenschap heeft ook lastige kanten: HSP’s hebben de neiging snel overweldigd te raken door gezelschap, het werk of een drukke omgeving, waardoor ze, als reactie, in hun schulp kruipen. HSP’s hebben vaak last van onzekerheid en van sociale belemmeringen. Het boek bevat zelftests, veel praktijkgevallen en tips om met overgevoeligheid om te gaan, van onzekerheid af te komen en een nieuwe sociale balans te vinden.

€ 17,95


10. Leven met hooggevoelige kinderen

Hart_hooggevoelige kinderen_WT_01.inddOp tien, last but not least: wat doe je als je kinderen gevoelig zijn? Sinds het verschijnen van haar bestseller Leven met hooggevoeligheid krijgt Susan Marletta-Hart van lezers regelmatig de vraag hoe ze het beste kunnen omgaan met hoogsensitieve kinderen. Wat is kenmerkend voor hen, hoe begeleid je ze als het bijvoorbeeld op school te druk is, wat zijn de valkuilen voor deze kinderen en hun al dan niet hooggevoelige ouders? In Leven met hooggevoelige kinderen laat Susan Marletta-Hart zien hoe we een hooggevoelig kind kunnen herkennen. Ook staat haar boek vol verhalen om hoogsensitieve kinderen beter te begrijpen. Ten slotte staan er oefeningen en meditaties in het boek en concrete tips voor ouders en andere opvoeders (deel 3).

€ 20,-

 


Welk boek mis jij nog in deze lijst? Of welk boek heeft jou het meest geholpen? Laat hieronder een reactie achter.

2 reacties

Floor 8 augustus 2017 - 21:37

Welk boek is het meest interessant om meer te weten te komen over de extraverte hsp-er?

Reply
Jolanda 30 oktober 2017 - 06:25

Daar krijg ik het nu echt benauwd van. al die regels die er geschreven worden over hooggevoeligheid. Volg je gevoel en doe je eigen ding en je hebt die boeken niet nodig.

Reply

Laat een bericht achter