Boekentips

Deze 6 boeken over narcisme kunnen je helpen om te helen

Door Melissa Blad
Deze 6 boeken over narcisme kunnen je helpen om te helen

Als je te maken hebt met een narcist, dan kan dit grote gevolgen hebben. Zo kan het van invloed zijn op alle facetten in je leven, bijvoorbeeld op het gebied van relaties. Wij hebben daarom vijf boeken over narcisme voor je onder elkaar gezet. Deze boeken bieden erkenning, herkenning en laten zien hoe je kunt helen na een narcistische relatie.

1. Voorbij het narcisme

1. Voorbij het narcisme

In Voorbij het narcisme laat Mjon van Oers op een heldere manier zien hoe narcisme invloed kan hebben op alle facetten van het leven én wat je kunt doen om jezelf te beschermen. Van een narcistische ouder tot leidinggevende, van een narcistische partner tot de CEO: narcisme komt overal voor.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

2. Narcistisch misbruik in de liefde

2. Narcistisch misbruik in de liefde

De 50 vragen en antwoorden in dit boek gaan onder andere in op kenmerken van narcisme, de gedragingen van een narcist, de bijdrage van jouw eigen gedrag en wat je kunt doen om je eigen leven weer terug te krijgen. Dit boek is geschikt voor iedereen die verwikkeld is (geweest) in een narcistische relatie, maar ook voor mensen die narcisme meemaken in hun omgeving en er meer over willen begrijpen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

3. Zal ik ooit genoeg goed genoeg zijn

3. Zal ik ooit genoeg goed genoeg zijn

Veel vrouwen worstelen met de relatie met hun moeder. Karyl McBride pakt deze relatie op een liefdevolle maar effectieve manier aan. Vaak kom je er pas later achter dat je misschien wel een narcistische moeder had, die er niet voor je kon of wilde zijn. Dit boek staat vol herkenbare verhalen en helende inzichten die je helpen te rouwen om de moeder die je zo graag gehad had.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

4. Het gaslighteffect

4. Het gaslighteffect

Gaslighting is een vorm van mentale mishandeling die heel moeilijk te herkennen is. Robin Stern laat zien hoe het werkt, hoe je het herkent en hoe je ervan los kunt komen. Robin Stern geeft in dit boek ook concrete oplossingen over hoe je los kunt komen van een narcist die gaslighting toepast. Een waardevol boek voor iedereen die met narcisme / gaslighting te maken heeft.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

5. Houdt het dan nooit op

5. Houdt het dan nooit op

Kinderen van narcistische ouders ontdekken al vroeg dat wat zij denken, willen of voelen niet belangrijk is, want binnen het gezin komt de narcist altijd op de eerste plaats. De narcistische gezinsdynamiek heeft schadelijke gevolgen voor de eigenwaarde en ontwikkeling van deze kinderen met blijvende impact in de volwassenheid. Karyl McBride heeft antwoorden voor iedereen die zoekt naar erkenning en herstel.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

6. Verwacht: Het gaslightproces

6. Verwacht: Het gaslightproces

Het praktische werkboek ná 'Het gaslighteffect' met nadruk op romantische relaties.

Bestel jouw exemplaar voor Reserveer nu
Je bestelt bij

Lees meer over narcisme:

Deel dit artikel online
Reacties
  1. Nel 28 februari 2024 - 16:36
    Reply

    'Een spiegel voor narcisten' en '(H)echt niet' van Martin Appelo zijn ook zeer inzichtgevende boeken. Geschreven voor de mens die eraan lijdt (de narcist zelf). Maar ook voor de mensen die aan narcisten geleden hebben zeer interessant. Er wordt niets verzacht, wat gebeurd is is gebeurd en het kwade eraan is niet niet gebeurd (erkenning voor het slachtoffer vind je daarin), maar je leest ook welke elementen bij de narcist ontbreken (en wat daarvan de reden kan zijn). Wat je soms als moedwillig veroorzaakt leed ervaart, krijgt door de bril van het defect dat de narcist heeft opgelopen een ander reliëf. De narcist ziet (voelt) vaak niet wat hij/zij doet/aanricht.

  2. Nicole Vossaert 1 april 2024 - 15:30
    Reply

    Ik zit in een narcistisch huwelijk wat mij grotendeels kapot gemaakt heeft mijn man is zeer lief naar de buitenwereld toe maar thuis een bullebak die geen klop wil doen of zijn eigen zin ik ben nu 70 en zie er veel jonger uit dat zegt toch iedereen en leef mijn leven we zijn nog steeds getrouwd maar leven als broer en zus ik zou graag die liefde ervaren die ik nooit gehad heb ook van mijn pa niet ook narcist ik hoop dat er nog iets op mijn pad komt leven met narcisten is verdomd lastig vooral omdat ze het zelf niet begrijpen en willen inzien

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?