Spiritualiteit

Zoeken naar je tweelingziel? Misschien dichterbij dan je denkt!

Door Patricia Akkermans
Zoeken naar je tweelingziel? Misschien dichterbij dan je denkt!

Wat ik me de laatste tijd steeds vaker afvraag is of het hele idee van een tweelingziel (tweelingstraal of een tweelingvlam) überhaupt wel bestaat als iets of iemand buiten jezelf.

Er bestaat een groot verlangen naar zoiets als een tweelingziel. Artikelen over dit onderwerp worden gretig gelezen. Ik kom regelmatig in contact met mensen die menen hun tweelingziel ontmoet te hebben, deze denken kwijtgeraakt te zijn of in een onbereikbare man/vrouw gevonden te hebben. Er is veel verlangen en verdriet rondom dit thema.

Verlangen naar een tweelingziel

Dat verlangen herken ik ook. Ik heb lang het gevoel gehad dat ik niet compleet was, dat ik ‘mijn andere helft’ miste. Twee keer werd dit aangeraakt door een ontmoeting die een diepe snaar van herkenning in mij raakte. Een instant herkennen, een gevoel van thuiskomen, een intense zielsverbinding. Een verlangen om ermee samen te smelten. ‘Is dit mijn tweelingziel?’, vroeg ik me dan af.

Daar heb ik het afgelopen jaar andere ideeën over gekregen. Ik ben me gaan afvragen of de vrouw/man buiten mij waarmee ik me zo verbonden voel eerder een spiegel is van mijn eigen tweelinghelft. Of deze tweelinghelft een onbewust deel van mij is dat ik buiten mijzelf projecteer op een ander mens.

Spiegel

Ik vraag me af of het hele idee van en het verlangen naar een tweelingziel meer te maken zou kunnen hebben met het verlangen om dualiteit binnen jezelf te ontstijgen. Of dat het misschien een aanwijzing zou kunnen zijn voor de diepe behoefte om je eigen tegenstellingen te verenigen en dat de tijd rijp is om dit proces aan te vangen.

Het hoort ook bij deze nieuwe tijd waarin we een overgang maken naar het Watermantijdperk en waarin ook relaties een andere betekenis krijgen. Als je meent je tweelingziel ontmoet te hebben, kan dit je de mogelijkheid bieden je meer bewust te worden van verlangens naar innerlijke eenheid die je nu nog projecteert op een ander mens.

Mannelijke en vrouwelijke energieën

Bewustzijn heeft zich in de afgelopen decennia in veel mensen verruimd en ontwikkeld in de vorm van meer kennis en meer zelfbewustzijn. Daardoor zijn steeds meer mensen zich bewust van hun ego, van vrouwelijke en mannelijke energieën in hun persoon, onafhankelijk van het geslacht.

Als bewustzijn groeit, staat men gewoonlijk ook meer open voor het onbewuste. Via dat (collectieve) onbewuste, zoals in dromen, kunnen symbolen tot ons komen die aanwijzingen geven dat een samensmelting of synthese van mannelijke en vrouwelijke energieën voorhanden is. Dromen dat je vrijt met iemand van het andere geslacht of dromen waarin sprake is van een samengaan of een geboorte van iets. Intuïtieve tekeningen maken of beelden krijgen waarin tegengestelde delen samensmelten, zijn daar ook voorbeelden van.

Symbolische aanwijzingen

Het zijn symbolische aanwijzingen, geen letterlijk te nemen beelden. Het zijn aanwijzingen voor het Heilig Huwelijk dat in ieder van ons besloten ligt. Aanwijzingen krijgen betekent nog niet dat eenheid in jezelf bereikt is. Dit kan soms nog een hele tijd duren met vele omzwervingen. Het kan heel verwarrend zijn als je in de overgangsfase zit van dualiteit naar eenheid. Het is heel logisch dat je van tijd tot tijd deze verwarring projecteert op iemand buiten je en je denkt dat hij/zij diegene is waarmee of waardoor je je één voelt.

Het doel van menszijn is uiteindelijk te worden tot iemand die innerlijk één is. Los van opgelegde en aangeleerde manieren en façades over wat een vrouw of een man moet zijn. Daarvan bevrijd te worden en bovenal mens te zijn, een androgyn wezen.

Mogelijkheid

In dit artikel onderzoek ik een mogelijkheid, ik beweer niets, ik stel hier niet dat ik de waarheid in pacht heb. In een ander artikel over dit onderwerp schreef ik al eens dat er soms hele andere lessen in de ontmoeting met een zielenliefde verborgen kunnen liggen dan je in eerste instantie denkt. Dit is ook nog een mogelijkheid.

Er wordt veel zinnigs en onzinnigs over het thema ‘tweelingzielen’ geschreven. Of dit artikel zinnig of onzinnig overkomt is aan jou, de lezer.

Hartelijke groet, Patricia Akkermans (Aan de basis van dit artikel ligt het boek van Carl Jung, Psychologie van de overdracht, Ontwikkeling tot individualisatie, Lemniscaat, 1984 )

Tweelingzielen

Tweelingzielen

We dromen er allemaal van: die ene, echte ware. Volmaakte liefde, twee zielen die een worden... Voor velen blijft zo'n ontmoeting een droom. Maar dat hoeft niet. Volgens Tweelingzielen van Joudry en Pressman bestaat er wel degelijk een ware spirituele partner. Als we ervoor zorgen dat we er klaar voor zijn, kunnen we onze 'tweelingziel' echt tegenkomen en herkennen. Tweelingzielen helpt je die ene liefde te vinden die je heel maakt.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Verder lezen over tweelingzielen?

Lees hier de zeven kenmerken van een tweelingzielrelatie. Of bekijk hier waar het begrip tweelingziel vandaan komt. Ook interessant: waarom de ontmoeting met je tweelingziel zo heftig kan zijn.

Deel dit artikel online
Patricia Akkermans
Patricia Akkermans

'Er is geen betere weg dan mijn eigen weg'. Dat is mijn motto, en dat valt soms niet mee. Ik zie het zo: je bent geboren en hebt tijd van leven gekregen. Maak er het beste van. Jouw beste. Met alle ervaringen die je onderweg opdoet. Mijn overtuiging en ervaring is dat alles wat je meemaakt je ook een kans geeft er iets constructiefs mee te doen. Je kunt er betekenis aan geven. Je leven gaat over jou en wat jij ermee doet.

Reactie
  1. Karen 19 november 2017 - 23:25
    Reply

    Hoi Patricia, Voor mij Mooi en heel waar! Het laatste jaar ben ook ik teruggekomen op mijn zoektocht naar die ander. Juist t breken van de magische zeepbel om te denken dat een ander degene is die jou “heel” maakt is een verdrietige maar tegelijkertijd ook heel krachtig gevoel. Ik zocht altijd die andere helft van me, die tweelingziel, dat zielemaatje. Uiteindelijk werden deze relaties juist symbiotisch en niet meer in balans met mijn eigen kracht. Ik roeide in mijn bootje, maar stopte dat ook vol met afstemming op de ander en hele trossen met touwen om uit te gooien naar die andere bootjes ⛵️ om hen maar dicht bij me te houden. Mogelijk ook om t eenzame gevoel wat ik vaak jog kan voelen weg te drukken door de projectie op de ander levend te houd. Om te voelen en te realiseren dat je eigen heelheid er juist voor zorgt dat je mooie en bijzondere mensen op je pad tegenkomt maakt dat je jezelf nog meer 1 voelt met een bevestiging dat je bootje op de juiste stroming vaart! Ook al is t kleine meisje in mij soms nog wel teleurgesteld dat je t echt uit jezelf moet/mag halen. Tegelijkertijd geeft t met momenten juist ook een krachtig gevoel maar t blijft af en toe wel ineens de realisatie zoals ik vroeger “oude mensen” hoorde zeggen: “je wordt alleen geboren en gaat ook alleen weer dood”. Ik wilde daar niet aan omdat ik t zo negatief vond klinken. Tegelijkertijd wens ik mezelf juist die power en kracht in mezelf toe om te kicken op mijn eigen kunnen, zonder t gevoel te hebben daar iemand anders voor nodig te hebben. Dat ik dus uiteindelijk als een oude wijze vrouw mag terugkijken op een rijk leven wat ik met mezelf en mijn dierbaren heb gecreëerd en met heel en gevuld voel met mezelf en mijn eigen energie

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?