Spiritualiteit

Wat is de psychologische betekenis van de kleur bruin?

Door Anne-Lies
Wat is de psychologische betekenis van de kleur bruin?

Heb je je altijd al eens afgevraagd wat de kleur bruin betekent? In dit artikel beschrijft Kleurencoach Anne-lies wat de kleur bruin je wil vertellen.

Ik ben bruin

Ik ben typisch een herfsttype en heel aards: ik ben bruin. Ik sta met beide benen stevig op de grond en kan heel wat novemberstormen verstouwen. Op mij en met mij kun je bouwen. Ik ben eigenlijk het soort van brave borst, bescheiden en lekker degelijk. Ik werk het liefste hard en volgens structuur. Dat vind ik nu eenmaal fijn. Ik geniet er van te weten waar ik aan toe ben zodat ik weet waar ik aan begin en je kan beloven dat het ook af is. Ik hou van concentratie, doorzetten en jou helpen. De ideale PA. Jij mag op de voorgrond en in het volle licht en ik blijf bescheiden, scherp en discreet op de achtergrond en zorg dat alles goed is geregeld.

Rust, basis en structuur

Ik ben niet de leukste thuis. Daar hebben ze me niet voor in de wieg gelegd. Het kan weleens zwaar in de kop zijn, en met die vallende blaadjes wordt het er niet lolliger op. Voor grote mate van flexibiliteit ben je eigenlijk ook al niet aan het goede adres bij mij. Ik ben soms meer van de starre en koppige kant als het tegenzit.

Een veilige haven

Ik ben het liefst veilig thuis en maak het daar dan warm voor jan en alleman. Bij mij ben je veilig en zo ook je geheim. Ik ben je allerbeste vriend en je warme deken. Ik help je op adem te komen en je hart te verzachten. Ik luister naar je verhaal zodat je het kunt verwerken en het leven verteren. We maken van je shit mest voor de toekomst zodat je, net als bomen die hun blaadjes loslaten, je gedachten kunt laten gaan en het leven kunt aanvaarden. Zo doen we dat bij mij.

Ik ben bruin, warm en omarmend als de geur van appeltaart net uit de oven.

Wil je meer lezen over de kleur bruin? Maandkleur voor oktober: bruin geeft troost en warmte

Leer alles over de taal van kleur bij Bloei! Je kunt vandaag al beginnen en je wereld kleurrijker en lichter maken. Check eenvoudig hier in.

Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

Lees meer over kleuren:

Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?