Spiritualiteit

De psychologische betekenis van okergeel: verrijkend als de nazomer

Door Anne-Lies
De psychologische betekenis van okergeel: verrijkend als de nazomer

Kleurcoach Anne-Lies wil graag aandacht schenken aan okergeel, een warme en wijze kleur. Zo wijs, dat zij het best zélf over haar vele kwaliteiten kan vertellen. “Ik sta met beide benen op de grond en daar hou ik jou ook graag.”

Ik ben meer ingetogen dan geel; ik ben de oudste en de wijste.

Een rijp en nuchter type

Zie mij maar als de grote zus van geel – ik bedoel ‘gewoon’ geel. Terwijl zij graag vooraan staat, misschien een beetje spring-in-het-veld is en heel nieuwsgierig, doe ik het iets anders. Wat minder vluchtig, ik ben rijper. Geel gaat over kennis vergaren, nieuwe dingen doen, snel op naar het volgende. Ik ben meer ingetogen; ik ben de oudste en de wijste. Ik geef je zelfvertrouwen en daarnaast ben ik ook lekker praktisch en nuchter. Laten we zeggen duurzaam.

Ik sta met beide benen op de grond en daar hou ik jou ook graag. ‘Aarde aarde’ is mijn mantra; ik vind er stevigheid en zekerheid. Het verlangen naar aarde-energie komt waarschijnlijk van de bruine kant van mijn familie, die mijn gele kleur zo mooi oker maakt. Die kant is dol op warmte, hard werken en no-nonsense. En de ‘Bruintjes’ hechten veel waarde aan familie en vriendschappen. Soms zijn ze een beetje star, maar daar hebben we het nu niet over. Ik houd sowieso niet van dingen waar je ‘niets’ mee kunt. Ik geef de voorkeur aan zinvol en zinnig.

De kleur van oogsten

Ik ben dol op nazomeren, dat is mijn goudgele kant. Ik ben als de rijpheid van de oogst en ik heb overvloed zo ongeveer uitgevonden. Dat komt door mijn sterke kanten zoals doelgerichtheid, focus en helderheid van geest. Het gaat om precies weten wat je wil en een plan maken om daar te komen. Als dat plan er is, dan ga ik ervoor. En vervolgens mag ik oogsten. Volhardend en goed geregeld, dat is mijn aanpak. Ik ben okergeel: verdiepend en vooral verrijkend, als een warme nazomer of een vroege herfst.

Trakteer jezelf op de rijke en verdiepende taal van kleur en volg de training Lekker B(l)oeiend. HIER vind je alle informatie.

Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

 

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranje, rood, magenta, groen, geel, turkoois, roze, blauw, wit, indigo en paars.

Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?