Bewustzijn

De spirituele betekenis van kleuren in je huis

Door redacteur
De spirituele betekenis van kleuren in je huis

Met elke kleur kunnen we een bepaalde emotionele reactie teweegbrengen en kleur is dan ook een krachtig instrument om ons welzijn te beïnvloeden. Kleur kan een transformatief effect hebben op hoe we voelen, denken en doen. Vraag je je wel eens af wat de spirituele betekenis van kleuren in je huis zijn? In dit artikel lichten we van een aantal kleuren toe wat de effecten hiervan zijn en in welke kamer je deze het best kunt gebruiken.

De kracht en de spirituele betekenis van kleuren in je huis

Bruin

Enkele veelvoorkomende namen van bruin zijn geelbruin, camel, as, koffie, kastanje, chocolade, taupe en wengé. Wanneer de juiste toon gebruikt wordt geeft deze kleur een gevoel van warmte, gezelligheid, aardsheid, veiligheid en betrouwbaarheid. Bij overdaad of het gebruik van de verkeerde toon kan het je echter ook een gevoel van zwaarte of het gevoel dat je vastzit geven.

Bruin is een ideale kleur voor in kamers waar stabiliteit en veiligheid nodig is, zoals in werk- of woonkamers. Belangrijk is om niet te donkere bruintinten te gebruiken in kinderkamers, aangezien bruin een harde kleur kan zijn die niet voor voldoende herstel tijdens de slaap zorgt.

Blauw

Veel voorkomende namen van deze kleur zijn hemel, marine, eendenei, maagdenpalm, koninklijk, turquoise, petrol, nacht, taling en poeder. Het gebruik van lichtblauw creëert een gevoel van kalmte en rust. Ook kan deze kleur stress en spanning verlichten. Donkerblauw is goed voor de doelgerichtheid en concentratie. Bij overdaad of het gebruik van de verkeerde toon kan blauw neerslachtig, kil en teruggetrokken aanvoelen.

Lichtblauw is een ideale kleur voor in de slaapkamer. Het helpt namelijk om ons lichaam te ontspannen en voor te bereiden op de slaap. In een studie- of werkkamer kan lichtblauw gebruikt worden voor het creatieve denken en donkerblauw voor concentratie. Turquoise is een geschikte toon voor in de badkamer: het zorgt voor meer energie in de ochtend en het wakker maken van lichaam en geest. Blauw kan beter niet in de keuken en eetkamer gebruikt worden, aangezien deze kleur de eetlust kan remmen.

Groen

Appel, mint, bos, fles, salie, jade, mos, erwt, dennen, chartreuse, zeeschuim, pistache, smaragd, olijf, aqua en kaki zijn veelvoorkomende namen van de kleur groen. De juist tint groen creëert gevoelens van harmonie, vrede en kalmte. Lichte groentinten kunnen verfrissend zijn en het kan ons in contact brengen met de natuur. Wanneer de verkeerde toon of te veel van deze kleur wordt gebruikt, kan er daarentegen een gevoel van stagnatie en gebrek aan motivatie ontstaan. Groen is geschikt om in de slaapkamer, de werk- en studeerkamer en/of de woonkamer te gebruiken.

Paars

Veelvoorkomende soorten paars zijn lila, lavendel, mauve, aubergine, koninklijk paars, pruim, violet en heide. Het gebruik van de juiste tint kan zorgen voor een gevoel van luxe en comfort en kwaliteit. Ook staat paars voor spiritueel zelfbewustzijn, zelfbeheersing en wijsheid. Wanneer deze kleur op de verkeerde manier wordt gebruikt kan hij zorgen voor een minderwaardig gevoel, introversie of decadentie.

Doordat paars voor rust en bezinning kan zorgen, is de slaapkamer een geschikte ruimte voor deze kleur. Ook kan paars goed worden ingezet in een meditatie- of gebedsruimte, gezien het de diepe overpeinzing stimuleert. Vanwege de grote hoeveelheid blauw in deze kleur, kan ook paars beter niet gebruikt worden in de keuken en eetkamer. Blauw kan namelijk, zoals al eerder werd genoemd, onze eetlust remmen.

Wit

Ivoor, oester, room, zuiver wit en stralend wit zijn voorbeelden van veelvoorkomende namen van de kleur wit. Positieve effecten van het gebruik van de juiste toon wit zijn helderheid, zuiverheid, properheid, eenvoud, verfijning en efficiëntie. Bij overdaad of het gebruik van de verkeerde toon kan wit zorgen voor isolatie, steriliteit, kilheid en onvriendelijkheid.

Wit is een zeer geschikte kleur voor in de keuken of badkamer, doordat wit een gevoel van properheid creëert. Wanneer wit jou een gevoel van kilte geeft, is het niet verstandig dit als hoofdkleur te gebruiken.

Wist jij dit over de spirituele betekenis van kleuren in je huis?

Het kleine boek over kleur

Het kleine boek over kleur

Wil je meer leren over kleur en hoe je kleur kunt inzetten om je leven te verbeteren? Met ‘Het kleine boek over kleur’ van Karen Haller ontdek je hoe je door middel van kleur allerlei aspecten van je leven verder kunt ontwikkelen. Het gaat hierbij over trouw zijn aan jezelf en uitdrukken wie je werkelijk bent, wat je kleuren ook zijn. Vind de unieke combinatie die speciaal voor jou is.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Kijk voor meer informatie op Karenhaller.com

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?