Tips voor thuis

Netflix: must see movies – 10 x persoonlijke verhalen

Door Janne Meeussen
Netflix: must see movies – 10 x persoonlijke verhalen

Het is vrijdagavond en je hebt een drukke week achter de rug: tijd voor een filmpje en ontspanning! Maar wat moet je nou weer kijken? Na de zoveelste keer emotioneel worden bij Ghost ben je toe aan een andere, inspirerende film. Hier een lijstje met inspirerende of mooie films die je kunt vinden op Netflix.

1. The Untouchables (Intouchable)

Deze Franse film vertelt het verhaal van miljonair Philippe, die bijna van top tot teen verlamd is, en Driss, een jonge ex-delinquent uit een achterstandsbuurt van Parijs. Driss heeft een uitkering en blijft solliciteren om deze te behouden. Zo wordt hij, onverwachts, de persoonlijke verzorger van Philippe. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de twee, die beide levens zal veranderen.

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

2. The Pursuit of Happyness

The Pursuit of Happyness (nee, geen typfout!) is het inspirerende, waargebeurde verhaal over het leven van Chris Gardner.

Chris Gardner’s leven bestaat uit onbetaalde rekeningen en onverkoopbare handel. Wanneer zijn vrouw hem verlaat, moet hij hun vijfjarige zoontje Christopher alleen opvoeden. Hij heeft geen inkomen, dus Chris en zijn zoontje worden het huis uitgezet. Ze moeten verblijven in tehuizen voor daklozen. Uiteindelijk begint Chris als stagiair bij een effectenmakelaarsbedrijf. Door zijn buitengewone geloof in zichzelf en de liefde en het vertrouwen van zijn zoontje, lukt het Chris uiteindelijk om alle obstakels uit de weg te ruimen en uit te groeien tot een Wall Street legende.

3. 50/50

De 27-jarige Adam wordt gediagnosticeerd met een zeldzame vorm van kanker in zijn wervelkolom. Hij heeft 50% kans om te overleven. Adam begrijpt maar lastig waarom dit hem moet overkomen en krijgt een vroege midlifecrisis. Zijn beste vriend Kyle, zijn moeder en de jonge therapeute Katie helpen hem tijdens deze periode heen en leren Adam wat de belangrijkste dingen zijn in het leven. De kern van het verhaal is zwaar: een jonge jongen met kanker, maar door de humor en romantiek is het vooral een inspirerend verhaal.

4. 90 Minutes in Heaven

Deze film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, laat iedereen weer in wonderen geloven. Pastor Don Piper (Hayden Christensen) raakt betrokken bij een gruwelijk auto-ongeluk. Reddingswerkers voelen geen polsslag en verklaren hem dood. Ze wachten tot ze de auto en het lichaam kunnen opbergen, wanneer een andere pastor toevallig langs de plek des onheils komt en vraagt of hij mag bidden voor de overlevende. Dan gebeurt er iets wonderbaarlijks: Don Piper reageert op de gebeden en komt weer tot leven. Hij beweert de hemel bezocht te hebben en overleden familieleden gezien te hebben.

5. De gelukkige huisvrouw

Lea Meyer’s leven is perfect: ze heeft een man die haar adoreert, hij verdient bakken met geld en ze is dolgelukkig. Totdat ze tijdens de bevalling van hun eerste kindje ternauwernood aan de dood ontsnapt. Haar man is dolgelukkig met hun baby, maar Lea voelt geen band met het kind. Dit samen met het feit dat ze de dood van haar vader nooit verwerkt heeft, zorgt ervoor dat zij psychisch in de war raakt en opgenomen moet worden.

Ze wil in eerste instantie niets te maken hebben met haar psychiater en de gekken om haar heen. Maar gaandeweg ontdekt ze dat deze gekken ook maar mensen zijn met emoties. Na een moeizame start, raakt ze bevriend met haar medepatiënten in de hoop zo de draad weer op te pakken.

6. The Iron Lady

Margaret Thatcher: een inspirerende vrouw met een indrukwekkend levensverhaal. Als eerste vrouwelijke Britse Premier ging zij de strijd aan om gehoord te worden in een wereld gedomineerd door mannen. Het is een film over macht en de prijs die hiervoor betaald moet worden. The Iron Lady is het verhaal van een bijzondere en complexe vrouw, met Meryl Streep in de hoofdrol.

7. Forrest Gump

Life is like a box of chocolates… you never know what you’re gonna get.

In deze bekende klassieker vertolkt Tom Hanks de rol van Forrest Gump: een bijzondere man die veel meemaakt in zijn leven. Van football-held tot Vietnam-veteraan en garnalen-magnaat, van de hoogste onderscheiding van het Witte Huis tot in de armen van zijn grote liefde. Alles maak en voel je met Forrest mee.

8. Rain Man

Rain Man is het grappige maar zeer mooie verhaal over de broederliefde tussen autoverkoper Charlie Babbit en zijn autistische broer Raymond. Charlie ontfermt zich over zijn contactarme maar geniale broer in de hoop de helft van een miljoenenerfenis te bemachtigen. Ze gaan samen een reis dwars door de USA maken, wat ervoor zorgt dat de twee verschillende broers toch naar elkaar toe groeien.

9. The English teacher

Linda Sinclair is een 40-jarige ongehuwde lerares Engels in het kleine stadje Kingston. Behalve met haar favoriete auteurs en verhalen, heeft ze geen persoonlijke relaties. Het eenvoudige leven van Linda blijkt echter een onverwachte wending te krijgen wanneer haar voormalige leerling Jason Sherwood naar Kingston terugkeert, nadat hij heeft geprobeerd het te maken in New York als toneelschrijver.

10. Seven pounds

Ben Thomas wordt gekweld door zijn verleden. Om dit achter hem te laten besluit hij zeven onbekende mensen een helpende hand te reiken en hun levens voorgoed te veranderen. In zijn plan was er geen ruimte voor liefde, maar zijn hart begint toch te ontdooien voor één van de mensen die hij helpt: Emily Posa, een aantrekkelijke, levenslustige vrouw die kampt met een hartkwaal en een belastingschuld. De hoofdrol in dit hartverwarmende verhaal wordt vertolkt door Will Smith.

Welke Netflix film over een inspirerend persoonlijk verhaal zou jij de lezers van Inspirerend Leven aanraden? Laat het weten in een reactie hieronder!

Deel dit artikel online
Reacties
  1. nicole orriens 2 februari 2018 - 09:14
    Reply

    Ik houd erg van Netflix en vond Silver Linings Playbook ook echt een aanrader!

  2. Sarah 24 februari 2018 - 13:52
    Reply

    Gisteren vernam ik per toeval dat de film Innsaei (Ijslands voor intuïtie) een hele goeie zou zijn.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?