Home Tips voor thuis 4 x inspirerende podcasts

4 x inspirerende podcasts

Door Anouschka van Wettum
podcast luisteren

Misschien ben je allang verzot op podcasts, of je bent er nog niet bekend mee: een podcast is als een radioprogramma dat je luistert op je eigen tijd en helemaal gratis. Je kunt je bijvoorbeeld abonneren op je favoriete programma’s, die in de wachtrij komen te staan in jouw app of programma. Je kunt een app op je telefoon of tablet zetten, of via je computer luisteren. Alles wat je nodig hebt, is je apparaat, geluid of oortjes, en je kunt aan de slag!

We delen graag vier inspirerende Nederlandstalige stations met je.

1 Het leven, een gebruiksaanwijzing

Ben je verzot op de tips van Inspirerend Leven? Dan is Het Leven, een gebruiksaanwijzing een podcast voor jou. Het is een 14-delige audioserie waarin per aflevering één vraag centraal staat die simpel en praktisch geformuleerd is, maar die op de een of andere manier wringt. Vragen als ‘Hoe te vergeten?’, ‘Hoe niets te doen?’ en ‘’Hoe een bittere pil te slikken?’. Luister hier naar Het leven, een gebruiksaanwijzing

2 Echt Gebeurd

Of lees je graag de persoonlijke verhalen van Inspirerend Leven? Bij Echt Gebeurd vertellen vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen over wat ze zelf hebben meegemaakt. Extra leuk: een keer per maand leest iemand voor uit zijn of haar puberdagboek. Zolang mensen kunnen praten, vertellen ze elkaar verhalen, en in die zin is Echt Gebeurd verre van nieuw. Wat wel nieuw is, is dat we, omringd door tv, telefoon, internet, radio, en film ontwend zijn om gewoon te luisteren naar iemand die gewoon een verhaal vertelt. Met deze podcast kun je weer terug naar het luisteren naar persoonlijke verhalen. Luister hier naar Echt Gebeurd. 

3 Leven zonder stress

Voor inspiratie over spiritualiteit, relaties en gezondheid is dit misschien wel jouw station. De kern van de serie is: Komt alle stress en lijden van de mens voort uit het hardnekkige idee een afgescheiden individu te zijn, met een vrije wil? Deze podcastserie gaat in op onderwerpen als ‘Waarom spiritualiteit gelukkig maakt’, ‘Seks, relaties, daten en liefde’, meditatie, astrologie, angst en onveiligheid, emoties en meer. Luister hier naar Leven zonder stress. 

4 Ondercast

De vreemde eend in de bijt: de podcastserie van de schrijvers van moren. Ondercast is een literaire podcast door jonge mensen die hun verhalen, gedichten, toneelteksten en interviews delen. Luisteren naar Ondercast is alsof je meeluistert naar een gesprek aan een cafétafeltje naast je. Voor als je verrast wil worden door ongewone verhalen van de schrijvers van morgen. Luister hier naar Ondercast.

Wat is jouw favoriete podcast? Wat missen we nog in het lijstje? Beeld: Photo by Alex Blăjan on Unsplash

Laat een bericht achter