Tips voor thuis

4 x inspirerende podcasts

Door Redactielid
4 x inspirerende podcasts

Laat je onderweg, tijdens het huishouden of rustig op de bank inspireren door deze Nederlandstalige podcasts*. We gingen voor jou op zoek naar inspirerende podcasts die vertellen over echte mensen. Voor advies over vertalings- en bindingsangst luister je naar Lieve Hannah, voor verhalen over mensen die tegen het leven aanliepen en in hun discomfort zone terecht kwamen waar groei lach luister je naar Discomfortzone. Luchtige verhalen die bijna broodje aap lijken in Echt gebeurd en tot slot de diepgaande gesprekken van Patrick Kicken met zijn gasten in Leven zonder stress.

Welke ga jij als eerst beluisteren?

1 Lieve Hannah

Podcast-afbeelding met portretfoto van een lachende Hannah Cuppen. Boven haar hoofd de tekst "Lieve Hannah," en onderin de logo's van VBK AudioLab en AnkhHermesIn Lieve Hannah beantwoordt auteur en therapeut Hannah Cuppen – bekend van de bestseller Liefdesbang – brieven over de liefde. Met hulp van Rachel van de Pol, die tientallen experts op het gebied van zelfontwikkeling interviewde, legt Cuppen glashelder uit welke diepere gevoelens schuil kunnen gaan onder het verlangen naar een onbeschikbare partner of juist het wegduwen van naasten. Luister hier naar Lieve Hannah.

2 Discomfort Zone

Typografische afbeelding van de podcast waar op staat: Rachel van de Pol, Discomfort zone en twee logo's van de makers achter de podcastDiscomfort Zone is dé podcast over zingeving voor de nuchtere luisteraar. Iedere aflevering begint op een keerpunt in het leven van een gast, zo’n ongemakkelijk moment waarvan je denkt: Hoe ben ik hier in hemelsnaam beland? Journalist en auteur Rachel van de Pol gaat op zeer persoonlijke wijze in gesprek met gasten over de lessen en inzichten die vanuit dat ongemak werden gevonden. Een spirituele zoektocht ontstaat niet uit het niets. Achter alle ‘zweverige’ gekte schuilen menselijke verhalen die gaan over de ups en downs van het echte leven. Luister hier naar Discomfortzone.

 

 

3 Echt Gebeurd

Rode ronde rozet met gekartelde rand met daarin de tekst 'echt gebeurd'. De b is in de vorm van een sleutelgat.Bij Echt Gebeurd vertellen vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen over wat ze zelf hebben meegemaakt. Extra leuk: een keer per maand leest iemand voor uit zijn of haar puberdagboek. Zolang mensen kunnen praten, vertellen ze elkaar verhalen, en in die zin is Echt Gebeurd verre van nieuw. Wat wel nieuw is, is dat we, omringd door tv, telefoon, internet, radio, en film ontwend zijn om gewoon te luisteren naar iemand die gewoon een verhaal vertelt. Met deze podcast kun je weer terug naar het luisteren naar persoonlijke verhalen. Luister hier naar Echt Gebeurd.

 

 

4 Leven zonder stress

Okergele cirkel met daarin de tekst "Leven zonder stress" met rechts onderin een illustratie van een vliegende vogel.Voor inspiratie over spiritualiteit, relaties en gezondheid is dit misschien wel jouw station. De kern van de serie is: Komt alle stress en lijden van de mens voort uit het hardnekkige idee een afgescheiden individu te zijn, met een vrije wil? Deze podcastserie gaat in op onderwerpen als ‘Waarom spiritualiteit gelukkig maakt’, ‘Seks, relaties, daten en liefde’, meditatie, astrologie, angst en onveiligheid, emoties en meer. Luister hier naar Leven zonder stress.

 

 

Wat is jouw favoriete podcast? Wat missen we nog in het lijstje?

*Wat zijn podcasts?

Wanneer je er nog niet bekend mee bent: een podcast is als een radioprogramma dat je luistert op je eigen tijd en is helemaal gratis. Je kunt je bijvoorbeeld abonneren op je favoriete programma’s, die in de wachtrij komen te staan in jouw app of programma. Je kunt een app op je telefoon of tablet zetten, of via je computer luisteren. Alles wat je nodig hebt, is je apparaat, geluid of oortjes, en je kunt aan de slag!

Deel dit artikel online
Redactielid
Redactielid

Op de redactie van Inspirerend Leven help ik bloggers om hun verhalen tot hun recht te laten komen. Door verhalen te delen en elkaar te inspireren kunnen we de wereld net een beetje mooier maken.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?