Tips voor thuis

Zo krijg je zachte voeten binnen 10 minuten

Door Liesbeth Drabbe
Zo krijg je zachte voeten binnen 10 minuten

Heb jij ook altijd zulke droge voeten? Dit is werkelijk dé snelste manier om van de droge plekken van je voeten af te komen en zachte voeten te krijgen! Als pedicure heb ik vaak na een lange werkdag geen zin meer om mijn eigen voeten ook nog te moeten verzorgen. Maar net als bij jou hebben mijn voeten ook zo op zijn tijd aandacht en liefde nodig! Met deze supersnelle ‘stoom-techniek’ ben ik weinig tijd kwijt én kan ik lang genieten van mijn zachte voeten.

Zeker in het voorjaar en zomertijd wil ook ik graag op blote voeten rond kunnen lopen zonder mezelf te moeten schamen voor mijn voeten. Dus als jij ook binnen 10 minuten van je witte droge plekken af wilt komen, pas dan mijn supersnelle tip toe!

De stoom-techniek

Ik raad je aan om dit te doen vlak voordat je naar bed toe gaat, en dat je deze tip toepast terwijl je al in bed ligt of zit om uitglijden en valpartijen te voorkomen! We gaan namelijk je voeten laten ‘stomen’ waardoor de zalf die je mag gebruiken nog dieper je huid intrekt. Echter door de combinatie zalf en plastic rondom je voeten kun je heel snel uitglijden. Dus volg het volgende stappenplan om valpartijen te voorkomen!

Stap 1:

Zet alles klaar, zodat je de spullen bij de hand hebt en je zo voorkomt dat je valt.

Je hebt nodig:

  • 2 paar ruime sokken,
  • 2 plastic zakken waar je voeten inpassen,
  • 1 tube zalf (Bepanthene zalf bijvoorbeeld, maar iedere andere zalf werkt ook goed, als het maar een zalf is en geen crème),
  • Een handdoek.

Stap 2:

Doe de dingen die je moet doen voordat je naar bed toe gaat. Zorg ervoor dat je de eerste tijd je bed niet uit hoeft. Deze tip duurt maar 10 minuten, maar het effect houdt lang aan, dus zorg ervoor dat je de tijd hebt om alles goed in te laten trekken.

Stap 3:

Ga je bed in en smeer je gehele voet heel goed in met de zalf. Op de plekken waar het droog aanvoelt mag je 2 laagjes zalf smeren. Op de plekken waar je eelt voelt mag je de zalf nog wat dikker aanbrengen.

Stap 4:

Trek de plastic zak om je voet en doe daar de sok overheen aan.

Stap 5:

Herhaal stap 3 en 4 met je andere voet. Nu mogen je voeten lekker gaan ‘stomen’. Je zult merken dat je voeten heel erg warm zullen worden. Dit komt door de plastic zak en de sok. Door deze ontstaande warmte gaan de poriën in je voeten verder openstaan waardoor de zalf nog dieper intrekt.

Stap 6:

Laat de plastic zak en sokken voor 10 minuten aan je voeten. Merk je echter binnen deze 10 minuten dat je voeten gaan zweten en het gaat ongemakkelijk aanvoelen, dan haal je de sok en plastic zak al eerder van je voeten af.

Wanneer de 10 minuten om zijn verwijder je de sok en plastic zak. Dep je de voeten droog met de handdoek.

Tada! En je hebt de volgende 2 a 3 weken heerlijke zachte voeten zonder witte droge plekken.

Heb je nu last van kloven, dan kun je deze tip vaker toepassen. Bepanthene zalf werkt ook erg goed bij het herstellen van de kloven en helpt de huid zacht en soepel te maken. Heb je regelmatig last van terugkerende kloven, let er dan eens op, op welke schoenen je loopt. Sommige schoenen (flipflops bijvoorbeeld) zorgen er namelijk voor dat je kloven kunt ontwikkelen.

Ik wens je heerlijke zachte gezonde voeten toe!

Voetzool- en handmassage

Voetzool- en handmassage

Wil je je voeten en handen even lekker verwennen? Dit handige 'ankertje' geeft je tips om dit gewoon thuis te kunnen doen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?