Hooggevoeligheid

Hoogsensitiviteit & de energie in huis: zo maak je van je huis een oplaadplek

Door Sanne van Dort
Hoogsensitiviteit & de energie in huis: zo maak je van je huis een oplaadplek

Je huis moet een plek zijn waar je kunt ontspannen en waar de energie fijn voelt. Je moet het met volle overtuiging ‘thuis’ kunnen noemen. Wanneer je in je eigen huis niet goed tot rust kunt komen, laad jij je batterij na een drukke dag niet voldoende op. Zorg dus goed voor jezelf en maak van je huis een thuis.

Zorg voor een opgeruimd huis

Opruimen is voor de meeste mensen geen geliefde bezigheid, maar je wordt er wel gelukkig van! Het is wetenschappelijk bewezen dat een opgeruimd huis zorgt voor minder stress, meer rust in je hoofd en meer levensvreugde. Daarnaast werkt opruimen ook nog eens helend. Een opgeruimd huis geeft een gelukzalig gevoel, want het geeft je weer rust en overzicht.

Als je gaat opruimen, vergeet dan vooral niet om overtollige meubels en spullen weg te doen. Een vol huis maakt onrustig en maakt het lastiger om te ontspannen. Maar ook spullen waardoor je emotioneel met het verleden verbonden blijft, zoals meubilair dat je met je ex hebt gekocht, kun je beter weg doen of een make-over geven.

Zorg voor een schoon huis

In een schoon huis voelt de energie beter en dat draagt bij aan jouw ontspanning. De lucht in een schoon en stofvrij huis is frisser en het ruikt er lekker. Als HSP’er ben je vaak (ook onbewust) gevoeliger voor geurtjes. Zorg dus dat je huis lekker ruikt. Je kunt ook altijd een heerlijk geurtje toevoegen aan je omgeving. Brandt bijvoorbeeld eens een lekker wierookje of geurkaarsje in huis.

Breng de natuur in huis

Naast dat planten en bloemen je huis prachtig aankleden, zijn er meer redenen om planten in huis te halen. Planten brengen zuurstof en zuiveren de lucht. En wist je dat de aanblik van planten ervoor zorgt dat het stressgevoel daalt? Door tien minuten naar planten te kijken vermindert de stress al. Een kamer met planten laat je bloeddruk en hartslag dalen en gevoelens van angst verminderen. De groene kleur van planten werkt rustgevend en zorgt voor ontspanning.

Leef mee met het ritme van de natuur

Leef mee met het ritme van de seizoenen en breng buiten naar binnen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een seizoenstafel te maken. Maar met een mooie vaas met een tak vol bessen of bloesem brengt je natuurlijk ook de natuur en het seizoen al naar binnen.

Houd de inrichting rustig en prikkelarm

maar maak het wel gezellig

Creëer rust en zorg dat je huis niet vol staat met te veel meubels, woonaccessoires en troepjes. Voor een hooggevoelig persoon is overzichtelijke en ruimtelijke omgeving belangrijk. Zorg dat je makkelijk rondom de meubels kunt lopen. Kies bijvoorbeeld voor een dichte kast in plaats van een open kast. Zo kijk je niet alsnog tegen al die spullen (prikkels) aan.

Kijk eens naar het kleur- en materiaalgebruik in huis. Kies het liefste voor natuurlijke en rustgevende kleuren zoals crème, taupe, grijs, groen en bruin om rust te creëren. Hou je erg van kleur en kan je niet zonder? Ga dan liever voor ton sur ton in plaats van veel verschillende kleuren met elkaar te combineren. En probeer de felste kleurvarianten te vermijden. Ook natuurlijke materialen zoals hout, steen, wol en linnen brengen je hoofd tot rust. Tot slot maak je je woonomgeving gezellig door bijvoorbeeld planten, kaarsen en sierkussens toe te voegen aan je interieur. Zorg er wel voor dat je de woonaccessoires geclusterd neerzet en niet overal door het huis. Zo blijft het rustig en overzichtelijk.

Extra ondersteuning voor innerlijke rust

Hangt er veel stress, spanning, ruzie of onrust in huis? Of vind je het gewoon fijn om extra ondersteuning te krijgen om goed te kunnen ontspannen en op te laden? Brandt dan dagelijks een stokje wierook in huis om de negatieve energie weg te nemen. Een HSP’er is immers erg gevoelig voor emoties van een ander, dus ook voor de emoties van huisgenoten. Een edelsteen kan hierbij ook healing geven, want dat wat uit balans is, kan met de juiste steen weer in evenwicht gebracht worden. Dat geldt voor je lichaam en je geest, maar ook je woonomgeving. Daarom kun je een edelsteen in ruwe vorm of als sfeerlicht prima in huis zijn werking laten doen.

De geheimen van space clearing

De geheimen van space clearing

Zou je jouw huis energetisch helemaal onder handen willen nemen? Dan is De geheimen van space clearing van Denise Linn echt iets voor jou. Leer energetisch te reinigen door middel van traditionele ceremonies en moderne technieken. Iedere ruimte transformeert met behulp van feng shui, opruimen, gebed, kristallen, essentiële oliën, mystieke mudra’s, wijwater, pendels en meer.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Reactie
  1. Een huisaltaar: je eigen plekje voor bezinning - Inspirerend leven 20 maart 2020 - 01:59
    Reply

    […] Hoogsensitiviteit & de energie in huis: zo maak je van je huis een oplaadplek […]

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?