Home Bewustzijn Wijze woorden: Geef me moed om te veranderen wat ik kan veranderen

Wijze woorden: Geef me moed om te veranderen wat ik kan veranderen

Door Lovely Life
huisaltaar een rustpunt in huis

“Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen. Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen. Geef me het inzicht om het verschil tussen beide te zien” – Reinhold Niebuhr

Wanneer we zelf verantwoordelijkheid nemen voor onze gedachten, gevoelens en gedrag, zijn we in staat om veranderingen aan te brengen wanneer ons leven daarom vraagt. We zijn niet overgeleverd, we hebben de regie. Daar is echter wel moed voor nodig. Bepaalde omstandigheden en situaties zijn echter niet maakbaar en/of te sturen. Net zo min als dat wij de ander kunnen sturen. Het is dan de kunst om dit in te zien, te erkennen om het vervolgens te accepteren en leren los te laten. Wijsheid is leren inzien wanneer we zelf veranderingen aan dienen te brengen in ons leven en wanneer we ons juist dienen te overgeven aan ons leven.

Boekentip van Inspirerend leven: Eerlijk kijken naar jezelf

Het is niet altijd makkelijk om oprecht en eerlijk naar jezelf te kijken. In Eerlijk kijken naar jezelf krijg je oefeningen om jezelf te leren kennen, en om je ego en je zintuigen als het ware opnieuw op te voeden. Bovendien leer je ook nog eens je eigen karma op het spoor te komen, en zodoende inzicht te krijgen in de diepere en verborgen achtergronden van je leven. Ook leer je eerlijk waar te nemen, wanneer je je eigen onvolkomenheden op een ander projecteert en leer je hoe je die projecties terug kunt nemen. Bestel jouw exemplaar voor € 13,99 bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com.


 

3 reacties

Avatar
Annick Vanblaere 18 maart 2018 - 15:51

Dit prachtige gebed werd oorspronkelijk in 1943 in het Engels geschreven door Reinhold Niebuhr, met de titel “Serenity Prayer” (“Gebed om kalmte”)
God, schenk mij de kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen,
de moed om te veranderen wat ik kan veranderen
en de wijsheid om het verschil hiertussen te zien.
Om één dag tegelijkertijd te leven,
om van één moment tegelijkertijd te genieten,
om moeilijke tijden te accepteren als het pad naar de vrede,
om deze zondige wereld, net zoals Hij deed, te aanvaarden zoals het is, niet zoals ik wil dat deze zou zijn,
om erop te vertrouwen dat Hij alle dingen zal rechtzetten als ik me aan Zijn wil overgeef,
om in dit leven gelukkig genoeg te zijn en om met Hem overgelukkig te zijn:
voor altijd in het volgende leven. Amen.

Reply
Avatar
Peter Johannes Schoofs 9 juni 2020 - 13:52

Franciscus van Assisi lijkt me de auteur….

Reply
Avatar
Tania 16 augustus 2020 - 09:18

Ja, is inderdaad van Franciscus van Assisi en al 1000x gebruikt in allerlei andere teksten

Reply

Laat een bericht achter