Astrologie

De afnemende maancyclus: hét moment om gedachten los te laten (en je leven te veranderen)

Door Yasmin Boland
De afnemende maancyclus: hét moment om gedachten los te laten (en je leven te veranderen)

Verander jij je gedachten, dan verandert je leven. Is het zo simpel? Ja, zegt de wereldberoemde astroloog Yasmin Boland. De Afnemende Maan is het perfecte tijdstip om negatieve gedachten los te laten. Yasmin laat zien hoe je dit doet, met behulp van de krachtige maan-energie.

Je moet je hoofd trainen om vóór jou te werken – en je niet tegen te werken. De afnemende maan is daar hét moment voor.

Drie manieren: zo verander jij je gedachten

Na de Volle Maan volgt de Afnemende Maan. Dit is een geweldige tijd om de gedachten los te laten die je hoofd op zijn kop zetten. Je denkt te snel negatief na en dan trek je dingen aan die je niet wilt aantrekken. Hieronder staan drie manieren om gebruik te maken van de afnemende maancyclus en om je gedachten en je leven te veranderen.

  • Denk na over waarover je nadenkt
    Dat klinkt misschien lastig of als tijdsverspilling, maar zo zie je in waarom je het leven creëert dat je creëert: door aandacht te besteden aan de dingen waaraan je denkt. Alles begint met een gedachte. Kijk maar rond in de kamer waarin jij je bevindt. Alles wat je ziet, is ooit begonnen als een idee in iemands hoofd. Waar denk jij dus aan? Verwacht je goede of slechte dingen?
  • Focus je op wat je wél wilt en niet op wat je niet wilt
    Dit is een parafrase van een zin uit de boodschappen van Abraham Hicks. Als je daar nog nooit van hebt gehoord, zoek ze dan nu op! Het is ook een van de beste adviezen die ik ooit heb gehoord. Uitbarstingen van angst en twijfel komen vaak voor. Soms moet je wel je angsten onder ogen komen. Maar meestal is het beter om na te denken over wat je wél wilt en niet wat je niet wilt. Ideeën komen ‘tot leven’ zoals ze zeggen. Hoe meer je je leven viert, hoe meer er valt te vieren, zoals de weergaloze Oprah Winfrey ons heeft geleerd.
  • Wees sterk in de manier waarop jij je manier van denken verandert
    Soms voelt het misschien alsof je niet veel controle over je leven hebt. Of misschien voelt het alsof het leven jou overkomt, in plaats van dat jij je leven leeft. Ook kan het voelen alsof andere mensen zeggenschap over jouw leven hebben. Maar zal ik je eens wat vertellen? Jij hebt zelf de controle over je gedachten! Niemand kan jou dwingen om iets te denken. Het is aan jou om te beslissen waarmee jij je hoofd vult.

Je moet dus je hoofd trainen om vóór jou te werken – en je niet tegen te werken. De afnemende maancyclus is daar het perfecte moment voor! Vergeet niet dat deze cyclus meteen na de Volle Maan begint en eindigt met de Nieuwe Maan. Hierna gaat de wassende maancyclus van start, tot de Volle Maan twee weken later…

Leven met de maan

Leven met de maan

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen over andere maanfases:

Deel dit artikel online
Yasmin Boland
Yasmin Boland

Yasmin Boland is dé moonology en astrologie-expert en geliefd auteur van internationale bestsellers over de maan, sterren en planeten. Haar columns en voorspellingen worden iedere week door miljoenen mensen bekeken.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?