Bewustzijn

Laat je inspireren door de wijze woorden van deze 9 Netflix-documentaires

Door Lisa Ensing
Laat je inspireren door de wijze woorden van deze 9 Netflix-documentaires

Netflix staat vol met leuke films en series om te bekijken, maar er worden ook verschillende inspirerende documentaires en series aangeboden met mooie boodschappen. In dit artikel zetten we een aantal titels voor je op een rijtje die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Netflix-documentaires

1. Our Planet

Ontdek het natuurschoon op onze planeet en zie wat klimaatverandering voor gevolgen heeft voor alle levende wezens in deze ambitieuze documentaire van ongekende omvang.

2. Connected

Wetenschapsjournalist Latif Nasser onderzoekt de verrassende en complexe manieren waarop we met elkaar, de wereld en het hele universum zijn verbonden.

3. The mind explained

Heb je je ooit afgevraagd wat er in je hoofd gebeurt? Van dromen tot angststoornissen, ontdek in deze verhelderende serie hoe je hersenen werken.

4. Brené Brown: The call to courage

Brené Brown deed jarenlang onderzoek naar kwetsbaarheid, moed, schaamte en authenticiteit en laat ons zien waarom we ons wél zouden moeten openstellen voor de buitenwereld. Met humor en empathie praat Brené Brown over wat er nodig is om moed boven comfort te stellen in een cultuur die wordt gedefinieerd door schaarste, angst en onzekerheid.

5. Surviving death

Hoe voelt iemand zich na een bijna doodervaring? Wat gebeurt er als je dood bent? Bijna doodervaringen, mediums en boodschappen van doden: in deze paranormale serie wordt het allemaal besproken. Het is ontzettend bijzonder wat er met deze mensen is gebeurd en wat ze van deze ervaringen hebben geleerd.

Je vindt de trailer hier.

6. How to change your mind

Kun je psychologisch helen dankzij psychedelica? Het antwoord is ‘ja’. Auteur Micheal Pollan neemt je mee in de wonderlijke wereld van plantmedicijnen en hun helende krachten.

Psychedelica als bron van heling

Psychedelica als bron van heling

Wil je meer leren over psychedelica en hoe ze je kunnen helpen? Dan is Psychedelica als bron van heling van wetenschapper William A. Richards onmisbaar. Dit boek is een fantastisch naslagwerk voor wie op zoek is naar betrouwbare informatie over andere manieren van genezen dan met alleen reguliere medicatie.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

7. Fantastic fungi

Fantastic fungi is een ontdekkingsreis door de wonderlijke wereld van paddenstoelen en schimmels. Het is een genot voor het oog en een ware beleving.

8. Tony Robbins: I am not your guru

Tony Robbins is een Amerikaanse levenscoach en zijn klanten houden van zijn onorthodoxe technieken. Deze documentaire volgt hem achter de coulissen van zijn grootse jaarlijkse optreden, waar levens worden veranderd. Tony Robbins vertelt over zijn eigen leven en wat hem drijft om mensen te helpen met hun problemen. Ook hoor je verhalen van bezoekers van het evenement.

Boekentip: Je ongekende vermogens

Tony Robbins is auteur van Je ongekende vermogens. In dit boek vertelt hij op heldere wijze wat Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) is en wat het voor je kan doen. Hij laat zien dat je leven excellent kan worden als je zelfbewust en positief leert denken, en ongekende vermogens in jezelf ontdekt.

bestel nu

9. The Midnight Gospel

Spirituele leraren en andere wijze mensen gecombineerd met animatie: The midnight gospel is een bijzondere reis vol spirituele inzichten en levenslessen. Een serie die je niet snel vergeet.

 

 

 

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Lisa Ensing
Lisa Ensing

Als freelance redacteur, beeldredacteur en contentspecialist help ik de redactie van Inspirerend Leven met het plaatsen van de mooiste content. Verder ben ik freelance marketeer, levensgenieter en (Vinyasa) yogadocent. Ik hou enorm van de magische wereld van spiritualiteit en ik lees vaak meerdere spirituele boeken tegelijkertijd. Verder hou ik veel van moestuinieren, de natuur, mijn plantjes, lachen, gezond leven, fotograferen, filosoferen en fantaseren.

Reacties
 1. Els 9 augustus 2019 - 06:24
  Reply

  Marie kondo. Geweldig, het heeft mij zeker geïnspireerd om anders naar spullen te kijken en op een fijne manier op te ruimen.

 2. Yvonne 11 augustus 2019 - 06:44
  Reply

  Ik heb al een paar afleveringen van Marie Kondo gezien. Een geweldige en inspirerende manier om op te gaan ruimen.

 3. Zoë 12 augustus 2019 - 18:59
  Reply

  Jammerrrrrrr! Dacht ik weer wat inspirerende films te kunnen kijken, heb ik de eerste 5 allemaal al gezien... En dat terwijl ik heel weinig op Netflix bekijk ;) Maar goede tips inderdaad, haha..

 4. Joyce 25 april 2023 - 08:35
  Reply

  In de serie Good Witch zitten ook heel veel inspirerende quotes en boodschappen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?