Astrologie

Maandhoroscoop maart 2023: wat staat er voor jou in de sterren?

Door Kate Rose
Maandhoroscoop maart 2023: wat staat er voor jou in de sterren?

Vrijheid is een belangrijk thema deze maand wanneer Pluto naar Waterman verschuift. “Een geheel nieuw tijdperk begint wanneer deze planeet wordt ingewijd in de vernieuwende en rebelse winden van Waterman.” Je hebt dankzij de planeten de kracht om los te komen wat je beperkt heeft én het universum stuurt je kosmisch geluk toe! Lees in de maandhoroscoop van maart 2023 wat de kosmische energie je verder brengt én wat jouw geluksdag is.

Geluk doet zich voor op momenten van verandering waaruit nieuwe energie en goddelijke inspiratie voortvloeit. Deze maand veranderen Pluto en Saturnus van dierenriemteken. Pluto heerst over de Onderwereld en is de planeet van ware transformatie. Een geheel nieuw tijdperk begint wanneer deze planeet wordt ingewijd in de vernieuwende en rebelse winden van Waterman. Dat doet Saturnus ook als hij naar Vissen opschuift en in het kristalheldere water van het geloof duikt.

Pluto in Waterman brengt vrijheid

Pluto in Waterman brengt je vrijheid. Je kunt nu loskomen van wat je beperkt heeft. Het universum probeert je kosmisch geluk te sturen. Je kunt dingen helderder zien en hoeft minder bang te zijn om ongebaande paden te bewandelen.

Saturnus is de heer van tijd en karma. In Vissen blijkt hij klaar om een sprong in het diepe te wagen. Het gaat hier om waarheid, spiritualiteit en lessen van onvoorwaardelijke liefde. Dit begin markeert ook een einde, een thema/patroon in je leven. Onthoud daarbij dat er alleen maar ruimte vrijgemaakt wordt voor kosmische zegeningen die al voor jou bestemd zijn.

Maandhoroscoop maart 2023

Ram (21 maart – 19 april)

Geluksdag: maandag 20 maart 2023

Het Ram-seizoen gaat van start en dat is het begin van je nieuwe jaar. Dus begin maar aan die voornemens. De start van het jaar was interessant, want je moest nog wat overgebleven thema’s uit 2022 verwerken en uitwerken. Toch, na dat ongelooflijke stellium in Ram van afgelopen maand, gaat dit seizoen helemaal over je nieuwe zelf. Omarm wie je geworden bent en het geluk dat daarmee gepaard gaat.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Geluksdag: donderdag 23 maart 2023

Wanneer Pluto deze maand naar Waterman verhuist, is dat zowel het begin als het einde van een tijdperk. Als heerser over de Onderwereld is Pluto de planeet die alles wat in het duister gedaan werd in het licht brengt. Zijn tijd in Steenbok beëindigt hij en zijn tijdperk in Waterman begint: je zult de energie vrijwel onmiddellijk zien omslaan. Tijd dus om naar het nieuwe te kijken in plaats van naar het verleden.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Geluksdag: donderdag 23 maart 2023

De energie van Waterman beheerst het geluk in je leven. Als Pluto aan het eind van de maand naar dit luchtteken verschuift, zal je de schokgolven daarvan nog jaren voelen. Pluto heerst over de Onderwereld en is de planeet die je helpt diep te duiken en te begrijpen. Deze fase van je leven zorgt ervoor dat je al je dromen zult omarmen.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Geluksdag: dinsdag 7 maart 2023

Saturnus, de heer van tijd en karma, brengt vaak zo’n twee tot drie jaar door in een teken, voordat hij verschuift naar het volgende. Sinds 2020 staat hij in Waterman, een jaar dat je je nog goed herinnert, maar nu gaat hij op dramatische wijze over naar Vissen.

Vissen heerst over alles wat met geluk te maken heeft en vertegenwoordigt een sprong in het diepe en meegaandheid. Dit nieuwe hoofdstuk van je leven zal in niets lijken op je verleden.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Geluksdag: dinsdag 21 maart 2023

Nieuwe manen markeren een nieuw begin in het leven. Omdat de nieuwe maan deze maand in Ram opkomt, zul je gezegend zijn met geluk. Ram beheerst alle thema’s in je leven die te maken hebben met geluk.

Een nieuwe maan heeft altijd iets magisch, waardoor dit het uitgelezen moment is om iets nieuws te creëren of ergens aan te beginnen. Zorg ervoor dat je alles wat je hebt geleerd (over je carrière en liefdesleven) in de praktijk brengt, wanneer deze datum nadert. Dan kun je alles wat je verdient binnenhalen.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Geluksdag: donderdag 16 maart 2023

Venus is de planeet van de liefde, financiën en onroerend goed. Deze maand schuift ze op naar Stier, het teken dat heerst over geluk, expansie en avontuur. Twee thema’s staan op de agenda voor het komende jaar.

Haar transitie markeert ook een positieve tijd voor je financiën, bijvoorbeeld bij grote of kleine aankopen of eventuele vastgoedzaken. Gebruik deze energie om een solide financiële basis te creëren en boor die aan om die grotere dromen waar te maken.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Geluksdag: zaterdag 25 maart 2023

Sinds augustus vorig jaar is Mars de planeet van actie en ambitie. Hij heeft het luchtteken Tweelingen doorkruist en liep er zelfs even retrograde. Hij hielp je zo meer bewust te worden van eigen beslissingen. Je leerde je waarheid dieper te omarmen.

Nu hij verschuift naar het gevoeligere teken Kreeft, dat je carrière activeert, zul je anders naar je professionele leven gaan kijken. Er is ruimte voor meer evenwicht en geluk in je leven, zelfs als dat betekent dat je dingen anders moet leren doen.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Geluksdag: zaterdag 25 maart 2023

Kreeft is het zachte en gevoelige waterteken dat heerst over je geluk. Jij bent ook een waterteken, op zo veel manieren, maar Kreeft had niet meer van je kunnen verschillen. Toch moet je ook deze energie omarmen om meer overvloed en expansie te ervaren.

Mars, de heerser van passie, actie en vastberadenheid, beweegt uit Tweelingen, waar hij de afgelopen zeven maanden was, naar Kreeft, waardoor je geluk volledig verandert. Vergeet niet dat het leven niet hard hoeft te zijn. Soms is het juist zo dat leren gemakkelijk is.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Geluksdag: woensdag 22 maart 2023

Ceres is de planetoïde die gezondheid, zelfzorg en familierelaties regelt. In Maagd activeert zij thema’s rond je carrière en doelstellingen. Tijd om die in deze tijd te herzien!

Door deze activatie verschuiven je prioriteiten, dit zal meer overvloed, vrijheid en zelfs vreugde mogelijk maken. Je moet dingen aanpakken zoals ze zich voordoen; deze verschuiving van Ceres naar Maagd zal helpen de genezing te brengen die je nodig hebt.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geluksdag: woensdag 22 maart 2023

Na een uitdagende februari wordt het nu wat gemakkelijker, vooral als de asteroïde Ceres Maagd betreedt (als onderdeel van haar retrograde). Maagdelijke energie heerst over je geluk en zal helpen om genezing en kansen in je leven te brengen.

Ceres is van nature genezend, verzorgend en gericht op de relaties die het meest waardevol zijn in je leven. Je zult je motivatie en wat echt belangrijk voor je is beter begrijpen.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Geluksdag: zondag 19 maart 2023

Mercurius is de planeet die regeert over geest en communicatie. Hij heerst niet alleen over je gesprekken en e-mails, maar ook over hoe je met jezelf praat. Wanneer Mercurius opschuift naar Ram, lukt het je beter om je uit te drukken en te communiceren.

Deze situatie is geweldig voor je: elke professionele of persoonlijke interactie zal ongelooflijk gunstig en gelukkig zijn. Ook word je geholpen om positiever met jezelf om te gaan. Richt je meer op wat je wilt opbouwen in plaats van je te laten leiden door alle ontmoedigingen om je heen.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Geluksdag: dinsdag 21 maart 2023

Een nieuwe maan is een mooie gelegenheid voor bezinning en het zaaien van nieuwe intenties. Ze helpen je je energie te richten en je voor te bereiden op de veranderingen die onvermijdelijk in het verschiet liggen.

In Ram activeert de nieuwe maan deze maand alles wat met waarde te maken heeft, en óók je financiën. Er komt in deze periode een aanzienlijke toename aan, waardoor je authentieker en overvloediger kunt leven. Over het geheel genomen is deze periode er een van grootsheid. Op meerdere gebieden in je leven zul je echte en ongelooflijke groei doormaken. Geld is er slechts één van.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Tip van de redactie: Radicale transformatie

Radicale transformatie cursusWil jij deze sterke maandenergie gebruiken en een radicale transformatie doormaken? Leer hoe je (oude) gedrags- en reactiepatronen kunt herkennen en ontmoet je werkelijke zelf met de online cursus ‘Transformeer en heel je oude pijn’.

Ben je er klaar voor om dit mooie avontuur aan te gaan?

bestel nu

Lees ook deze astrologische artikelen:

 

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?