Home Hooggevoeligheid Hooggevoeligheid: oefening met energie die je helpt bij overprikkeling

Hooggevoeligheid: oefening met energie die je helpt bij overprikkeling

Door Jolanda Hoogkamer
overprikkeling

Overprikkeling wordt snel gekoppeld aan hooggevoeligheid. De beleving van een hoogsensitief persoon is intens, waardoor je sneller overprikkeld kan raken. In een wereld die steeds sneller gaat en de dualiteit steeds groter wordt worden we allemaal regelmatig overprikkeld.

Wat is overprikkeling

Prikkels zijn impulsen die bij je binnen komen, ze komen binnen via je zintuigen, je denken, je emoties en je omgeving. Impulsen worden verwerkt in je hersenen. Als je meer impulsen ontvangt dan je hersenen kunnen verwerken dan raak je overprikkeld. De één kan sneller impulsen verwerken dan de ander. Iedere gedachte, stemming en emotie is energie en heeft een trilling. Alle impulsen zijn op energetisch niveau waar te nemen. Deze trilling is waar te nemen in jouw energieveld, je aura. Als je overprikkeld raakt, dan is jouw energieveld onrustig en uit balans.

Energie overnemen

Hoogsensitieve mensen nemen makkelijk energie over van hun omgeving. Iemand die hoogsensitief is richt zijn aandacht bewust of onbewust op zijn omgeving. Daar waar je aandacht is, is je energie. Hierdoor ben je minder in je eigen energieveld aanwezig en raakt je energie als het ware versnipperd. Je aura vloeit samen met je omgeving en er is nog weinig begrenzing van jouw energieveld, jouw aura. Je neemt dan zoveel waar dat je soms het verschil niet meer voelt, tussen wat van jou is en van de ander. Je neemt de gedachten, stemming en energie van andere mensen over.

Jezelf beschermen en je energie schoonmaken

Overprikkeling en het overnemen van energie en stemmingen van andere mensen haalt je uit je kracht. Je voelt je moe, prikkelbaar, uitgeblust en je kan er goed van in de war raken. Je bent geneigd om je terug te trekken, te gaan slapen en ontspanning op te zoeken. Een andere manier is om bewust(er) met je energie om te gaan, echt met jouw energie te gaan werken. Zeker als je hoogsensitief bent is werken en sturen van je energie iets wat je heel snel en goed kan leren.

Oefening en gratis healing meditatie

Door je aandacht naar binnen te richten, gaat je energie weer naar jezelf toe. Je kunt jezelf beschermen door een bubbel om je aura heen te zetten, waar alleen positieve energie naar binnen kan komen. Energie van andere mensen, of energie die je niet prettig vindt kun je uit je bubbel bewegen. Ik ben zelf hoogsensitief en toen ik ruim 15 jaar geleden startte met energiewerk was dit voor mij echt een ommekeer in mijn leven. Ik kreeg grip op mijn energie en daarmee grip op mezelf en mijn leven. Uit ervaring weet ik dat het je helpt als je wordt geholpen in je ontdekkingstocht en oefenen met energiewerk.

Speciaal daarvoor heb ik een oefening ingesproken, waarin ik je begeleid om bewust met je energie aan de slag te gaan, jezelf te beschermen en je energieveld schoon te maken van energie die niet van jou is en niet helpt. Hier kun je de oefening aanvragen.


Boekentip Inspirerend Leven: Ben jij vaak overprikkeld?

Susan Marletta Harts Voluit leven met hooggevoeligheid biedt concrete inzichten en oefeningen die je helpen je ware kracht te vinden en deze verder te ontwikkelen wanneer je hooggevoelig bent. Veel mensen ervaren hooggevoeligheid als een last. In dit werkboek staan oefeningen om hooggevoeligheid juist te benutten als hulpmiddel voor zelfontwikkeling. Een gids vol praktische handvatten om je leven als hooggevoelige ook echt voluit te kunnen gaan leven.

Ga aan de slag en bestel nu jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,00 met gratis verzending.

2 reacties

Avatar
Olga 2 december 2018 - 18:10

Jammer dat je via de link 1 gratis meditatie aanvraagt, maar dat dat uiteindelijk niet mogelijk blijkt. Maar … dat je dan bij iets anders en groters uitkomt. Daar vraag ik niet om en wil ik ook niet. Spijtig.

[Meld je gratis aan voor de library of joy en krijg toegang een exclusieve omgeving met meditaties, filmpjes en E-books. Ook ontvang je regelmatig een mail met tips en inspiratie, of als er nieuwe content voor je klaar staat in de library.]

Reply
Avatar
Jolanda Hoogkamer 3 december 2018 - 08:56

Hoi Olga, Dankjewel voor het lezen van mijn artikel! Ik deel graag veel waarde zo staat de library of joy vol met meditaties voor HSP’s. Wil jij je daar niet voor aanmelden, dan maak ik je graag nog attent op mijn YouTube-Kanaal, waar je ook een gratis meditatie vind om jezelf te beschermen. https://www.youtube.com/c/JolandaHoogkamer

Ik wens je een mooie dag,
Hartelijke groet,

Jolanda Hoogkamer

Reply

Laat een bericht achter