Hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid: oefening met energie die je helpt bij overprikkeling

Door Jolanda Hoogkamer
Hooggevoeligheid: oefening met energie die je helpt bij overprikkeling

Overprikkeling wordt snel gekoppeld aan hooggevoeligheid. De beleving van een hoogsensitief persoon is intens, waardoor je sneller overprikkeld kan raken. In een wereld die steeds sneller gaat en de dualiteit steeds groter wordt worden we allemaal regelmatig overprikkeld.

Wat is overprikkeling

Prikkels zijn impulsen die bij je binnen komen, ze komen binnen via je zintuigen, je denken, je emoties en je omgeving. Impulsen worden verwerkt in je hersenen. Als je meer impulsen ontvangt dan je hersenen kunnen verwerken dan raak je overprikkeld. De één kan sneller impulsen verwerken dan de ander. Iedere gedachte, stemming en emotie is energie en heeft een trilling. Alle impulsen zijn op energetisch niveau waar te nemen. Deze trilling is waar te nemen in jouw energieveld, je aura. Als je overprikkeld raakt, dan is jouw energieveld onrustig en uit balans.

Energie overnemen

Hoogsensitieve mensen nemen makkelijk energie over van hun omgeving. Iemand die hoogsensitief is richt zijn aandacht bewust of onbewust op zijn omgeving. Daar waar je aandacht is, is je energie. Hierdoor ben je minder in je eigen energieveld aanwezig en raakt je energie als het ware versnipperd. Je aura vloeit samen met je omgeving en er is nog weinig begrenzing van jouw energieveld, jouw aura. Je neemt dan zoveel waar dat je soms het verschil niet meer voelt, tussen wat van jou is en van de ander. Je neemt de gedachten, stemming en energie van andere mensen over.

Jezelf beschermen en je energie schoonmaken

Overprikkeling en het overnemen van energie en stemmingen van andere mensen haalt je uit je kracht. Je voelt je moe, prikkelbaar, uitgeblust en je kan er goed van in de war raken. Je bent geneigd om je terug te trekken, te gaan slapen en ontspanning op te zoeken. Een andere manier is om bewust(er) met je energie om te gaan, echt met jouw energie te gaan werken. Zeker als je hoogsensitief bent is werken en sturen van je energie iets wat je heel snel en goed kan leren.

Oefening en gratis healing meditatie

Door je aandacht naar binnen te richten, gaat je energie weer naar jezelf toe. Je kunt jezelf beschermen door een bubbel om je aura heen te zetten, waar alleen positieve energie naar binnen kan komen. Energie van andere mensen, of energie die je niet prettig vindt kun je uit je bubbel bewegen. Ik ben zelf hoogsensitief en toen ik ruim 15 jaar geleden startte met energiewerk was dit voor mij echt een ommekeer in mijn leven. Ik kreeg grip op mijn energie en daarmee grip op mezelf en mijn leven. Uit ervaring weet ik dat het je helpt als je wordt geholpen in je ontdekkingstocht en oefenen met energiewerk.

Speciaal daarvoor heb ik een oefening ingesproken, waarin ik je begeleid om bewust met je energie aan de slag te gaan, jezelf te beschermen en je energieveld schoon te maken van energie die niet van jou is en niet helpt. Hier kun je de oefening aanvragen.

Aura-energie

Aura-energie

Zou je meer regie willen over wat binnenkomt en wat niet? Dan is aura-hygiëne misschien iets voor jou. In Aura-energie van Alla Svirinskaya en ontdek hoe je je aura laag voor laag kunt reinigen. Blootstelling aan grote hoeveelheden (digitale) energiestromen vervuilt ons aura, ons eigen energieveld. De kans is groot dat we er ziek van worden. Tijd om de balans te herstellen! Dankzij ‘aurahygiëne’ ga je je steeds beter voelen, bereik je een nieuw niveau van welzijn en word je een magneet voor positieve energie in je leven.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Jolanda Hoogkamer
Jolanda Hoogkamer

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben intuïtief coach & trainer speciaal voor hooggevoelige mensen. Ik wil jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Daarvoor het ik het Centre of joy opgericht, het centrum voor persoonlijke en intuitieve ontwikkeling speciaal voor HSP's. Op de website vind je de mogelijkheden voor workshops, online trainingen en intuïtieve opleidingen. Je kunt ook direct van start helemaal gratis met een 4-delige training met e-book, wisselende masterclasses of geleide meditaties!

Reacties
 1. Olga 2 december 2018 - 18:10
  Reply

  Jammer dat je via de link 1 gratis meditatie aanvraagt, maar dat dat uiteindelijk niet mogelijk blijkt. Maar ... dat je dan bij iets anders en groters uitkomt. Daar vraag ik niet om en wil ik ook niet. Spijtig. [Meld je gratis aan voor de library of joy en krijg toegang een exclusieve omgeving met meditaties, filmpjes en E-books. Ook ontvang je regelmatig een mail met tips en inspiratie, of als er nieuwe content voor je klaar staat in de library.]

  1. Jolanda Hoogkamer 3 december 2018 - 08:56
   Reply

   Hoi Olga, Dankjewel voor het lezen van mijn artikel! Ik deel graag veel waarde zo staat de library of joy vol met meditaties voor HSP's. Wil jij je daar niet voor aanmelden, dan maak ik je graag nog attent op mijn YouTube-Kanaal, waar je ook een gratis meditatie vind om jezelf te beschermen. https://www.youtube.com/c/JolandaHoogkamer Ik wens je een mooie dag, Hartelijke groet, Jolanda Hoogkamer

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?