Spiritualiteit

Hoe oude angsten uit vorige levens jou nu beïnvloeden

Door Wendy Gillissen
Hoe oude angsten uit vorige levens jou nu beïnvloeden

Oude angsten kunnen jou ervan weerhouden om je passie te leven. “Ik zie veel mensen die worden geremd door niet geheelde trauma’s. Regelmatig stammen ze uit de vroege jeugd, maar vaker hebben ze hun diepere oorsprong in vorige levens,” zegt psycholoog en regressietherapeut Wendy Gillissen. Ze legt uit hoe je zulk oud zeer herkent én heelt.

Door deze oude angsten te begrijpen en op te lossen, groeien we nog meer in kennis, wijsheid en ervaring.

Vreemde en onbegrepen angsten

Ik zie het veel: mensen die dolgraag hun grootste passie willen leven en hun zielendoel willen manifesteren, maar worden geremd door onbegrepen angsten. Regelmatig stammen deze angsten uit de vroege jeugd, maar vaker hebben ze hun diepere oorsprong in vorige levens.

Wanneer we in de verwezenlijking van onszelf en onze doelen of verlangens worden belemmerd door vreemde, onbegrepen en vaak onbewuste angsten, kunnen er niet geheelde trauma’s uit vorige levens in het spel zijn. Hetzelfde geldt voor angsten die disproportioneel groot zijn of rationeel gezien totaal onnodig. Ze lijken op het eerste gezicht onlogisch. Maar schijn bedriegt. Op het moment dat ze ontstonden, en dat kan wel honderden jaren geleden zijn, waren ze wel degelijk reëel.

Oud zeer verhult je passie

Of het nu gaat om creatieve doelen, spirituele doelen of meer wereldse doelen: wil je manifesteren, dan is het vaak nodig dat je weet wát je in de wereld wilt zetten. En het is essentieel dat jij in je eigen kunnen gelooft en weet dat wat jij te brengen hebt, welkom is en goed ontvangen wordt.

Op deze punten kan oud zeer uit vorige levens roet in het eten gooien. Soms is ons zielendoel of onze passie versluierd door oude angsten en weten we niet eens meer wat het is. Sterker nog, weten wat je passie is, zou weleens gevaarlijk kunnen zijn, want dan ga je ernaartoe bewegen. En als er oude angsten op zitten, steken die meteen de kop op.

Vorig leven als heks

Heel goed weten wat je wilt, kan té spannend zijn. Zeker als jouw passie in een vorig leven niet met goedkeuring werd begroet door de omgeving en zelfs werd afgestraft. Het gevolg: ze wordt weggestopt en versluierd. Dit zie ik bij mensen die een alternatieve praktijk willen beginnen, maar in vorige levens zijn veroordeeld als ‘heks’. Het komt vrij vaak voor. Dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat er in vorige eeuwen duizenden mensen zijn veroordeeld, omdat ze zich met vormen van genezing bezig hielden. Door die versluiering heen breken en durven voelen en weten wat je écht wilt, is dus de eerste stap.

Ook zie ik weleens dat onze eigen vorige levens ons er actief van proberen te weerhouden zelfs maar te weten wat het is wat we willen – om ons te beschermen! Dit kunnen levens zijn die zich nog niet bewust zijn van het feit dat ze overgegaan zijn. Een goed ‘gesprek’ met zo’n leven, het uitwerken van diens trauma en het laten begrijpen dat die angst Nu niet meer nodig is, is soms al genoeg om de sluier op te heffen.

Terug in de tijd

Om datgene waar jij blij van wordt in de wereld te zetten, is het niet alleen belangrijk dat je jouw persoonlijke kwaliteiten ontdekt. Het is ook van belang dat je vertrouwen hebt in je eigen kunnen. Dit kan zijn aangetast door een gebeurtenis uit het verre verleden.

Ik zie regelmatig vorige levens waarin iemand op zijn/haar plek zit als bijvoorbeeld genezer, sjamaan, ingenieur, bouwer… en dan gaat er iets mis. Een patiënt overlijdt. Een machine slaat op tilt. Een gebouw stort in. Een vliegtuig crasht. Vaak is de precieze oorzaak onduidelijk, maar jij trekt het je persoonlijk aan en neemt je voor om nooit meer dat beroep uit te oefenen.

Vaak is het voldoende om terug te gaan en te kijken wat er mis ging. In 90 procent van de gevallen was het een ongeluk, was het de patiënt zijn tijd, was het iets wat buiten je macht lag. En soms heb je een fout gemaakt. Dan kun je dat ook erkennen, jezelf vergeven, spijt betuigen en verder gaan – wijzer door de ervaring. Want we zijn hier allemaal om te leren.

Succes is gevaarlijk

Je passie in de wereld brengen vanuit de overtuiging dat wat jij te brengen hebt welkom is en goed ontvangen wordt, zorgt ervoor dat je de juiste mensen en situaties aantrekt. Klanten, kansen om jezelf op de kaart te zetten etc. Je stemt jezelf af op de frequentie van succes. Maar wat nu als je niet kunt afstemmen op succes, omdat je onbewust nog gelooft dat dit gevaarlijk is?

Ik zie vorige levens waarin succes gevaarlijk was om diverse redenen. Vorige levens waarin je werd vermoord door een jaloerse concurrent bijvoorbeeld. Of waarin je werd gestalkt door een gestoorde fan (echt, het is van alle tijden!). Ook zijn er vaak levens waarin succesvolle healers, geleerden en kunstenaars als gevaar werden gezien en in een kerker verdwenen. Dat geldt vooral voor mensen die ideeën in het openbaar verkondigden die niet in lijn waren met de religieuze leer. Bij de laatste zie je vaak problemen met spreken in het openbaar en klachten met het keelchakra.

Onze zielenmissie vervullen

Als je deze vorige levens helpt om hun pijnstukken te helen en zich bewust te worden van het feit dat het Nu wel veilig is zo groot te zijn als je bent, is er vaak een stuk blokkade opgelost. Dan durf je weer vrijuit te spreken, zingen, schrijven, creëren… Het bevrijden van zielendelen die nog vastzitten in oud zeer kan zo helpen om zonder angst onze talenten te ontwikkelen en onze passie te leven. Het mooie is: het ontdekken en helen van oude angsten is een onderdeel van ons ontwikkelingsproces. Door deze oude angsten te begrijpen en op te lossen, groeien we nog meer in kennis, wijsheid en ervaring.

Daarbij worden we ons (nog) bewuster van het feit dat we multidimensionale wezens zijn met onbegrensde mogelijkheden om te leren, manifesteren en groeien. We verlossen onze vorige levens en zijn nog beter in staat de missie van onze ziel met succes te vervullen. Een win-winsituatie dus!

Boekentip van de redactie: Gids voor oude zielen

Ben je een oude ziel? Dan is Gids voor oude zielen van Ainslie MacLeod onmisbaar voor jou. Zonder te weten waar je bent geweest, kun je nooit echt weten waar je naartoe gaat. Het begrijpen van de reis van je ziel helpt je hierbij en dit boek ondersteunt daarin met unieke inzichten en oefeningen.

Bestel nu jouw exemplaar met gratis verzending bij Boekenwereld.

bestel nu

Lees ook deze artikelen over vorige levens:

Deel dit artikel online
Wendy Gillissen
Wendy Gillissen

drs. Wendy Gillissen is psychologe, regressie-en reïncarnatietherapeute en auteur van de in de VS bekroonde spirituele avonturenroman ''De Vloek van de Tahiéra''. Het vervolg, ''De Zoektocht naar Tzanáta'' is in 2020 verschenen. Momenteel voltooit zij deel 3, ''Het Verloren Land''. Daarnaast schrijft zij een boek over entiteiten en niet-eigen energieën. Wendy blogt o.a. over spiritualiteit, reïncarnatie en narcisme. Veel hooggevoelige en creatieve mensen, en beginnend therapeuten vinden de weg naar haar praktijk. In haar vrije tijd speelt ze Keltische harp.

Reacties
 1. R. Fiereg 1 september 2022 - 21:05
  Reply

  Ben in deze materie erg geinteresseerd,loopt dit via een verwijzing van de huisarts en wordt dit vergoed door aanvullende verzekering?

  1. Wendy Gillissen 2 september 2022 - 13:31
   Reply

   Regressietherapeuten zijn altijd vrij gevestigde therapeuten, je hebt dus geen verwijzing nodig. Of je zorgverzekeraar er een deel van vergoedt hangt af van je polis en het beleid van je verzekeraar. Deze kun je hiervoor altijd het beste zelf even raadplegen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?