Home Spiritualiteit Energetisch reinigen van je huis: laat positieve energie weer stromen

Energetisch reinigen van je huis: laat positieve energie weer stromen

Door Melissa Oltmans
energetisch reinigen van je huis

Je komt je woonkamer binnen. Die voelt helemaal niet prettig. Hoe kan dat? Mensen stralen energie uit. Die energie blijft een tijd(je) hangen in de omgeving waar zij is uitgestraald. Wordt een bepaalde energie elke dag opnieuw in een ruimte uitgestraald, dan nemen de meubels, de vloer en wanden er steeds meer van op. Ze gaan die zelf steeds meer uitstralen. Ook de televisie, games, internet en je mailbox stralen allemaal een eigen veld uit. Dat veld beïnvloedt ook de kwaliteit van de energie in je kamer. Ook de schilderijen en beelden en dergelijke die je in huis hebt stralen hun eigen energie uit. Kijk je ernaar, dan kan dat veld nog wat meer bij je binnenkomen.

Het is net als met stof: onmerkbaar hoopt dat zich op in je kamer. Vaak heb je geen idee waar het vandaan komt, maar het is er! De enige manier om een kamer stofarm te houden is die regelmatig schoon te maken. Energetisch is dat net zo. Als je een kamer regelmatig energetisch reinigt, voelt deze veel beter.

Positieve energie in je huis laten stromen

Hieronder een rijtje met tip om een ruimte energetisch reinigen:

  1. Als je zelf emotioneel uit balans bent terwijl je poetst, breng je die energie in de ruimte. Grofstoffelijk wordt de ruimte gereinigd, fijnstoffelijk verontreinigd. Blij, licht en ontspannen poetsen heelt in hoge mate de energie in een ruimte. Het is een gezonde, frisse gewoonte om jezelf in een goede energie te brengen als je gaat poetsen! Werk vanuit innerlijke harmonie in plaats vanuit onrust.
  2. Breng licht in de ruimte: gordijnen open, licht aan, kaarsjes aan.
  3. Lucht de ruimte zo mogelijk goed door.
  4. Ruim de ruimte goed op; zet alles op zijn eigen plek terug. Breng harmonie! Reinig met nat afstoffen, stofzuigen en dweilen.
  5. Je kunt de energie in de ruimte verder reinigen door het verdampen van sandelhoutolie, sprayen van airconditioners, aansteken van white sage of palo santo.
  6. Zet muziek met een hoge vibratie op; chant of luister naar een mantra, bijvoorbeeld de Gayatri mantra. Succes!

Boekentip: Energetische bescherming

Energetische bescherming van Fons Delnooz en Patricia MartinotWil je meer leren over energetische bescherming zowel voor jezelf en in je huis? Energetische bescherming van Fons Delnooz kan je hierbij helpen. Het is een doe-boek, waarin je stap voor stap wordt geleerd hoe je energetisch leeglopen bij jezelf kan constateren; hoe je de oorzaak daarvan kunt vaststellen en wat je daaraan kunt doen.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop voor € 20,99 met gratis verzending.

Leave a Comment