Astrologie

Nieuwe maan in Waterman 21 januari: 5 tips om met de hemelse energieën van een Waterman te werken

Door redacteur
Nieuwe maan in Waterman 21 januari: 5 tips om met de hemelse energieën van een Waterman te werken

De eerste nieuwe maan van 2023 staat in het vernieuwende en menslievende teken Waterman. Deze sterke Watermanenergie is fantastisch om te gebruiken om nieuwe doelen, affirmaties of manifestaties kracht te geven. Net zoals elke nieuwe maand kun je ook nu je afstemmen op de nieuwe maan om meer in de kosmische stroom te komen. Met andere woorden: je kunt werken met de hemelse energieën. Wat kun jij doen rond deze nieuwe maan om optimaal gebruik te maken van de energie?

Werk met de hemelse energieën van een Waterman – 5 tips

1. Onthecht

Laat gehechtheid bij deze nieuwe maan los. Waterman is het meest objectieve teken van alle tekens. Mensen raken in de war over Waterman omdat, hoewel het de waterdrager is, het een lucht­teken is. Luchttekens hebben de neiging om veel in het hoofd te leven. Waar Wa­terman in onze geboortehoroscoop voorkomt, kunnen we heel pragmatisch zijn, in tegenstelling tot over-emotioneel en onderhevig aan gevoelens. Soms wordt er gevraagd om logica. Zo ook bij deze nieuwe maan.

2. Wees jezelf

Gebruik nieuwe maan in Waterman om je af te vragen of je jezelf de ruimte geeft om je ware, unieke zelf te zijn. Waterman trekt zich minder aan van conventies dan de overige tekens. Het is eigenlijk lo­gisch dat Valentijnsdag in de Watermantijd valt, want mensen wor­den verliefd op iemand als zij zijn of haar ware zelf zien, met al zijn of haar eigenaardigheden.

3. Wees vindingrijk

Als jij je door iets of iemand in het nauw gedreven voelt, gebruik dan nieuwe maan in Waterman om op nieuwe ideeën, nieuwe uitvindingen of oplossingen te komen. De kracht van Waterman ligt in vooruitzien in de toekomst en naar wat er komen gaat. Het is een vooruitziend teken dat ook technologie en vooruitgang bepaalt. Als je ergens bent vastgelopen, is dit de tijd van het jaar om dat in te zien en enige veranderingen aan te brengen. Doe als de kracht van Wa­terman en trek je niet zo veel aan van de maatschappelijke normen (binnen alle redelijkheid – doe geen kwaad!).

4. Wees menslievend

Als je maar eenmaal per jaar iets aan een goed doel schenkt, doe het dan nu tijdens nieuwe maan in Waterman. De energie van Waterman wil werken aan de verbetering van mensen en dit is de tijd om ons steentje bij te dragen.

5. Verbind

Wees deze maand gezellig in de omgang. Waterman is in een bepaald opzicht een vreemd teken, omdat het bijna beter is in het contact ma­ken met groepen dan een-op-een. Daarom is het zo’n sociaal voelend teken. Ga dus tijdens nieuwe maan in Waterman op zoek naar vrien­den en sociale kringen. Waterman gaat over mensen die samenko­men vanuit een gemeenschappelijk ideaal, dus kies jouw groep uit.

Dit is een fragment uit Leven met de maan Yasmin Boland.

Leven met de maan

Leven met de maan

Je leest in 'Leven met de maan' meer over hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen. Je leert ook hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reactie
  1. Irena 1 februari 2019 - 14:45
    Reply

    Blij dat ik deze site gevonden heb en wil er graag meer van weten en samen werken.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?