Astrologie

Astrologie van april 2024: dit betekenen de bijzondere planeetstanden voor jou

Door Kate Rose
Astrologie van april 2024: dit betekenen de bijzondere planeetstanden voor jou

Laat angst voor het onbekende je nooit weerhouden om een uitzonderlijke kans te grijpen. ”De maand april brengt een reeks bijzondere transformaties met zich mee: je ontdekt je zielsdoel en de voorspoedige kansen in het leven, zodat je het succes van je dromen kunt bereiken,” zegt astrologe Kate Rose. In dit artikel lees je meer over de astrologie van april 2024 en de betekenis ervan voor jou!

Astrologie van april 2024: dit betekent het voor jou

Maandag 1 april

Gebeurtenis: Mercurius retrograde in Ram

Mercurius begint retrograde te lopen in Ram. Het markeert een belangrijk moment in je leven, aangezien de Noordknoop ook in Ram staat. Mercurius heerst over communicatie, wat betekent dat deze retrograde impactvoller is dan de meeste. Besteed aandacht aan grote thema’s die zich in deze periode voordoen, vooral als ze betrekking hebben op je relatie en je toekomst.

Vrijdag 5 april

Gebeurtenis: Venus in Ram

Venus, de planeet van de liefde, betreedt het vuurteken Ram en voegt intensiteit en vastberadenheid aan je romantische leven toe. Hoewel Venus de voorkeur geeft aan zachtere en meer liefdevolle tekens zoals Stier, Weegschaal of Vissen, is er in Ram een onmiskenbare passie die je kan helpen nieuwe relaties te beginnen of bestaande naar een hoger niveau te tillen.

Houd er rekening mee dat Venus in Ram vatbaarder is voor ruzies. Je kunt deze energie gebruiken om je te richten op wat je wilt voor jezelf en je liefdesleven, zodat je actie kunt ondernemen. Venus betreedt Ram enkele dagen voor de zonsverduistering, dus de energie zal nog krachtiger zijn. Hoewel je jezelf kunt verrassen door onverwachts te handelen, is het belangrijkste om te onthouden dat het volgen van je hart zelden logisch aanvoelt.

Maandag 8 april

Gebeurtenis: Zonverduistering & nieuwe maan in Ram

De krachtige zonsverduistering in Ram (met een nieuwe maan) bereikt haar hoogtepunt. Een nieuwe maan vertegenwoordigt een nieuw begin en gecombineerd met een zonsverduistering wordt de kracht versterkt, bijna als een nieuw begin op steroïden. Alles is groter, betekenisvoller en alles gaat sneller in je persoonlijke leven.

Terwijl maansverduisteringen emotionele of mentale verschuivingen bepalen, dicteert een zonsverduistering drastische en plotselinge veranderingen in je uiterlijke leven. Omarm wat er ontstaat tijdens deze zonsverduistering in Ram. Je kunt het gevoel hebben dat je van tijdlijn wisselt en je vermogen om te manifesteren waar je altijd al van gedroomd hebt versnellen.

Vrijdag 19 april

Gebeurtenis: Zon in Stier

De zon schuift op naar Stier en biedt je de kans om je meer geaard te voelen. Hoewel veel planeten nog in Ram staan en passie en verandering brengen, zal de inkomende Stier-energie je helpen om het rustiger aan te doen en goed na te denken voordat je grote beslissingen neemt.

Dit is ook een geweldige gelegenheid om na te denken over de basis en stabiliteit van je relatie en je leven. Als je de laatste tijd druk bezig bent geweest met het omarmen van de vuurenergie van Ram, is het nu tijd om ervoor te zorgen dat je ook praktische zaken aanpakt.

Zaterdag 20 april

Gebeurtenis: Jupiter en Uranus in Stier

Een van de belangrijkste astrologische gebeurtenissen van dit jaar vindt nu plaats, wanneer Jupiter en Uranus samenkomen in Stier. Jupiter zal Stier in mei verlaten en Uranus’ reis door Stier komt ook ten einde.

Uranuscycli nemen zo’n zeven jaar in beslag. Hij heeft nog ongeveer een jaar te gaan en daarom gaat het erom dat je blijft opbouwen wat het meest authentiek is dan dat je iets uit elkaar haalt.

Als Jupiter en Uranus zich verbinden, geven ze een ongelooflijke en krachtige boost aan je romantische leven. Veranderingen zijn op til rond deze tijd, net als plotselinge kansen en inzichten. Je kunt je ook verliefder of positiever voelen, omdat Jupiter je helpt te voelen dat wat er ook gebeurt het echt allemaal zo bedoeld is.

De laatste keer dat deze twee planeten botsten was in 2011 en ze zullen pas in 2037 weer doen, dus profiteer er zo veel mogelijk van. Hoewel deze overgang vandaag gebeurt, zul je het van de achttiende tot de zesentwintigste voelen. Besteed aandacht aan wat zich voordoet, want er liggen verborgen zegeningen in het verschiet.

Dinsdag 23 april

Gebeurtenis: Volle maan in Schorpioen

De volle maan in Schorpioen vindt vandaag plaats en sluit het eclipsseizoen af. Wat zich vanaf de nieuwe maan in Schorpioen aandiende – die vond plaats op 13 november 2023 – komt nu tot bloei.

Schorpioen is het teken van de alchemist en is in staat om de grootste uitdagingen om te zetten in de dapperste successen. Dit teken gaat diep en laat geen middel onbenut, terwijl het de hoogste waarheid in alle domeinen zoekt.

Deze maanfase helpt je je emoties van de recente eclipscyclus te begrijpen en te verwerken, vooral omdat de zon, Jupiter en Uranus allemaal tegenover de maan zullen staan.

Je wordt eraan herinnerd dat aan de andere kant van ongemak de toekomst ligt waar je altijd van gedroomd hebt. Door ongemakkelijke waarheden of gevoelens onder ogen te zien kun je echt aan de andere kant terechtkomen: je bent gezonder, wijzer en meer ready voor de liefde.

Donderdag 25 april

Gebeurtenis: Mercurius loopt direct in Ram

Mercurius loopt weer direct in Ram en dat slechts een paar dagen na de volle maan. Dit moment biedt ruimte om te ademen en na te denken. De timing van het universum is nooit fout, dus de zonsverduistering en de krachtige Jupiter-Uranus-conjunctie tijdens Mercurius retrograde was bedoeld om meer inzicht te krijgen in de keuzes en risico’s die je wel én niet hebt genomen.

Als Mercurius direct loopt, zul je je zekerder en meer vastbesloten voelen in wat je wilt. Je zult meer zelfbegrip hebben en begrijpen hoe je jezelf in het verleden hebt gesaboteerd. Je legt ook vastberadenheid aan de dag om dingen in de toekomst anders te doen.

Neem wat je geleerd hebt en probeer het tegenovergestelde te doen van wat je vroeger deed. Het veranderen van je eigen acties is wat helpt om dingen om je heen te veranderen.

Maandag 29 april

Gebeurtenis: Venus betreedt Stier

Venus betreedt Stier en werpt een liefdevolle gloed over je romantische leven. Je relaties zullen  makkelijker aanvoelen met Venus in een van haar heersende tekens. Dit betekent niet alleen dat jij en je partner meer raakvlakken zullen vinden, maar ook dat de relatie zelf meer in de flow komt.

Je wordt gestuurd om je te concentreren op een aantal praktische aspecten van het samenleven of op een aantal verbeteringen van je relatie. Met Venus in Stier wordt dat allemaal met liefde en geduld gedaan.

Dinsdag 30 april

Gebeurtenis: Mars in Ram

Hoewel het Ram-seizoen nu voorbij is, betekent dat niet dat je niet meer kan profiteren van de blijvende impact van dit teken. Vandaag betreedt Mars namelijk Ram, zijn heersende teken. Je leert te begrijpen waarom je de laatste tijd moeite hebt gehad om plannen te maken of te handelen vanuit je diepste verlangens.

Dit is een geweldige tijd om aan iets nieuws te beginnen. Schrijf je in bij een datingcoach, vraga iemand mee uit of bevorder je relatie. De energie om vooruit te gaan is bijzonder sterk en helpt je al je verlangens te manifesteren voor wat liefde en leven zouden moeten zijn.

Ontdek je innerlijke wijsheid

Ontdek je innerlijke wijsheid

  • Sta jij aan het begin van een persoonlijke transformatie?
  • Met dit online werkboek ga je terugkijken op de afgelopen periode en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor de nieuwe tijd die komt.
Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in 2024:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reactie
  1. Hannah Scholten 7 april 2024 - 12:30
    Reply

    Voor mijzelf een bijzondere tijd. Nieuwe Maan in Ram en een zonsverduistering in Ram en de noordelijke maansknoop in Ram waar ook mijn zuidelijke maansknoop staat. Mijn 1e huis staat in Ram, mijn ascendant. Ik denk dat dit alles best heel bijzonder is en straks, mijn sterreteken is Stier, staat de planeet Uranus op dezelfde graad als tijdens mijn geboorte. Ook dat moet bijzonder zijn. Ik ga extra aandacht aan dit alles geven. Ben ook benieuwd naar wat ik ervaren zal.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?