Spiritualiteit

Human Design type: ontdek de kracht van de Projector in jou!

Door Virginia van Dijk
Human Design type: ontdek de kracht van de Projector in jou!

Als Projector ben je gemaakt om een wijze gids te zijn. Dit kan nogal een uitdaging zijn: “Als de ander niet openstaat voor jouw advies, kan jouw goedbedoelde advies genegeerd worden of worden opgevat als kritiek,” zegt coach Virginia van Dijk. In dit artikel vertelt ze meer over de kwaliteiten van de Projector.

Als Projector ben je een observerende gids. Met jouw focus op anderen kun je de energie van anderen begeleiden en sturen.

Human Design onderscheidt vijf verschillende types. Het type zegt iets over je aura, over de rol die je op aarde hebt en over de manier waarop jouw fysieke energie werkt. Als jij je chart hebt berekend, weet je tot welk type jij behoort. Is Projector jouw Human Design type? Dan heb je een gefocuste aura en voel jij feilloos aan waar het beter kan.

De Projector kan een wijze gids zijn voor anderen. Omdat de Projector van nature focust op de wereld om zich heen, ziet en voelt een Projector veel meer dan andere energietypes vanuit Human Design. Het is als Projector belangrijk om gezien en erkend te worden door de ander voor de waarde die je toevoegt. Pas dan zul je je succesvol voelen in het gidsen en leiden van anderen.

De aura van een Projector

De aura van een Projector is gefocust maar ook absorberend. Als Projector tune je dus energetisch in op de ander en neem je deze informatie in jezelf op. Hierdoor zie jij feilloos hoe het energetisch gesteld is met de ander en wat het grotere geheel is. Een valkuil van dit aura is dat je de energie van de ander overneemt en deze energie gebruikt alsof het van jou is. Hierdoor kun je je gaan gedragen als een ander energietype: Manifestor, Manifesting Generator of Generator. Je kunt dan over je eigen grenzen heen gaan. Dit kan leiden tot een gevoel van verbittering en op termijn tot een burn-out.

Kenmerken van een Projector

Een Projector wordt, net als de Reflector, niet gezien als energietype. Je beschikt namelijk niet over consistente en duurzame fysieke energie. Je tapt wel bij anderen in op deze batterij waardoor je de energie versterkt kunt voelen in je eigen systeem. Je kunt dus slim gebruik maken van deze fysieke energie om dingen te doen en voor elkaar te krijgen. Besef alleen dat het niet jouw energie is en neem regelmatig een pauze om op te laden. Daarnaast is het niet jouw rol om zelf te bouwen en te produceren. Jij hebt andere krachten die we veel harder nodig hebben.

Wijze visie

Met jouw focus en visie zie en voel jij veel. Je bent veel met de ander bezig. Nog meer met de ander dan met jezelf. Dit maakt het voor jou lastig om te reflecteren op jezelf. Maar doordat jij van nature vooral kijkt naar de ander, zie jij de ander helemaal. Jij kunt het goud in de ander zien, maar ook de punten waarop een ander zou kunnen verbeteren.

Jouw visie is sterk, maar je mening kan ook sterk zijn. Jij weet soms beter dan de ander wat hij/zij nodig heeft en verbindt waar nodig mensen met elkaar omdat jij het grotere plaatje ziet. Dit is een prachtige kwaliteit waar je je misschien niet van bewust bent. Tegelijkertijd is het niet de bedoeling dat je jouw advies ongevraagd gaat verkondigen.

Jouw strategie is ‘wachten op de uitnodiging’

Jouw visie is jouw kracht. Maar dit is tegelijkertijd ook je valkuil. Een belangrijke voorwaarde voor succes is dat je door de ander wordt uitgenodigd om jouw visie of mening te delen. De ander moet openstaan voor jouw advies. Als dat niet zo is, kan jouw goedbedoelde advies genegeerd worden of worden opgevat als kritiek. Dat is zonde van de tijd en energie die je erin stopt.

Om in de goede flow te komen, is het dus essentieel dat de ander jou eerst ziet en waardeert om de kwaliteiten die je hebt. Dan heb je energetisch gezien een goede verbinding en zal de uitwisseling fijn zijn. De ander hoort jouw mening of advies graag aan en laat zich door jou gidsen. Dit is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de ander. Alleen dan heb je echt impact.

Wachten op de uitnodiging betekent niet dat je languit op de bank gaat liggen wachten totdat iemand voor de deur staat om jouw advies te horen. Je leeft je leven, volgt je passie en merkt op wanneer de connectie juist is en wanneer jij energetisch gezien wordt uitgenodigd door de ander. Doe je ding en laat jezelf en je talenten zien. Als jij je verstopt, weet niemand waarvoor ze jou moeten uitnodigen. Op het moment dat je dit goed toepast in het dagelijks leven, zul je merken dat je steeds meer uitnodigingen gaat ontvangen.

Ben je goed bezig of mag je iets veranderen?

Een gevoel van succes en een gevoel van verbittering zijn duidelijke signaal emoties voor jou als Projector. Op het moment dat je je succesvol voelt als gids voor anderen, weet je dat je op de goede weg bent. Maar voel je regelmatig een vorm van verbittering (afwijzing, niet gezien, of niet serieus genomen) dan mag je bijsturen in de manier waarop je te werk gaat. Onderzoek dan eens wat je mag veranderen.

Kijk voor meer informatie over Human Design op www.virginiavandijk.nl.

Ben ik een empaat?

Ben ik een empaat?

Hoe ga je om met je gevoelige kwaliteiten als projector en kun je jezelf beschermen tegen energieën van anderen? Ben ik een empaat? is hét lijfboek voor mensen met een sterk zesde zintuig.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Virginia van Dijk
Virginia van Dijk

Virginia is Human Design expert & coach en heeft haar eigen praktijk in 't Gooi. Haar missie is om anderen te helpen naar een gelukkiger en gezonder leven. Met Human Design geeft zij haar cliënten inzicht in wie zij van nature zijn en hoe ze meer kunnen leven volgens hun eigen krachten, verlangens en behoeften. Dit doet zij door middel van persoonlijke Human Design rapporten, sessies, trajecten en trainingen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?