Spiritualiteit

Innerlijke raadgever & Human design: naar welk van de 7 autoriteiten luister jij?

Door Gastauteur
Innerlijke raadgever & Human design: naar welk van de 7 autoriteiten luister jij?

Heb jij wel eens van een innerlijke autoriteit gehoord? In Human Design heeft iedereen toegang tot een innerlijk stemmetje dat je vertelt hoe je de juiste keuze kunt maken. In totaal zijn er zeven zogeheten innerlijke autoriteiten naar wie je kunt luisteren. Op basis van je Human Design kun je ontdekken welke autoriteit bij jou hoort. Naar welk van de 7 autoriteiten luister jij?

Als we het hebben over het maken van beslissingen, speelt het hoofd voor velen nog altijd een belangrijke rol in dit proces. Staan we voor een belangrijke keuze, dan schakelen we automatisch onze ratio in. Lijstjes maken, de voors en tegens afwegen, en dat alles met het oog op de toekomst. Maar doen we er wel goed aan om ons gestructureerde, logisch denkende hoofd in te schakelen bij het maken van belangrijke keuzes?

Onze mind is analytisch sterk en kan daarom absoluut een waardevolle assistent zijn in het beslissingsproces. Maar wil je een besluit maken dat correct is voor jóú, mag je luisteren naar iets anders. Een innerlijke stem die voor iedereen anders is. Dit is waar Human Design om de hoek komt kijken: een systeem dat laat zien wie jij werkelijk bent, hoe je kansen voor jezelf creëert en waar je op mag vertrouwen als je belangrijke keuzes moet maken in het leven.

Een innerlijke raadgever

Volgens Human Design heeft iedereen toegang tot een innerlijk stemmetje dat jou vertelt hoe jij de juiste keuzes maakt. Dit noemen we je autoriteit. Mede door de manier waarop je als kind beslissingen ‘leerde’ maken (‘Denk er eerst maar eens goed over na’ of ‘Gebruik je hersenen!’), kun je op latere leeftijd de connectie met jouw autoriteit (deels) verloren zijn. Maar geen zorgen: door te experimenteren en te oefenen kan iedereen zijn innerlijke raadgever weer terugvinden.

De zeven autoriteiten in Human Design

Er zijn in totaal zeven autoriteiten. Deze zijn opgesplitst in innerlijke autoriteiten (deze wijsheid komt vanuit jezelf) en externe autoriteiten (deze wijsheid komt van buiten jezelf). Ben je benieuwd naar jouw autoriteit? Deze kun je in je Human Design chart vinden.

Emotionele autoriteit: luister naar je emoties

Jouw emoties komen en gaan en de kans is groot dat je hier totaal geen controle over hebt. Daarom is het met deze autoriteit zo belangrijk om nooit in het moment een beslissing te maken: voor jou komt het juiste besluit met emotionele duidelijkheid. Deze duidelijkheid verkrijg je door geduldig te zijn. Slaap er dus (ten minste) een nachtje over. Als je weer kalm en rustig bent, zul je gewoonweg voelen wat je moet doen.

Sacrale autoriteit: je onderbuikgevoel als kompas

Het juiste antwoord voor jou komt vanuit je onderbuik. Dit gebeurt op een duidelijke, lichamelijke manier die klinkt als ‘uh-huh’ (ja) of ‘uh-uh’ (nee). Voel je geen van beiden? Dan duidt dit op een gebrek aan interesse over het onderwerp op dat moment. De sacrale autoriteit vraagt je om te wachten met het maken van een beslissing totdat je een duidelijke ‘ja’ of ‘nee’ voelt en om erop te vertrouwen dat dit jou vervolgens naar de juiste keuze leidt.

Intuïtieve autoriteit: jouw intuïtie is spot-on

Snel, sneller, snelst. Jouw intuïtieve manier van beslissingen maken is volledig in harmonie met het nu. Deze autoriteit werkt razendsnel en laat zich vaak maar één keer horen. Durf te vertrouwen dat jouw zintuigen je beste raadgevers zijn: je voelt, ruikt of hoort simpelweg wat wel of niet voor jou is.

Ego autoriteit: doe wat je hart je ingeeft

Voor degenen met deze autoriteit is het beste advies: ‘Volg je hart.’ Bij het maken van beslissingen doe jij er goed aan om in te tunen op datgene wat je het allerliefst wilt, datgene wat je hart je ingeeft. Probeer daarnaast altijd na te gaan of je de motivatie en wilskracht hebt om energie te stoppen in datgene waar je een beslissing over moet maken.

Zelf-projecterende autoriteit: blijf dicht bij jezelf

Met een zelf-projecterende autoriteit wéét je ‘gewoon’ wat goed of fout voor jou is. Deze vorm van innerlijke wijsheid is subtiel en vraagt je om te allen tijde heel dichtbij jezelf te blijven. Het kan helpen om je gedachten en gevoelens uit te spreken zodat je kunt ontdekken welke keuzes in lijn liggen met je ware zelf. Dit is een autoriteit die vraagt om reflectie en interactie om erachter te komen wat betekenis geeft aan jouw leven.

Mentale autoriteit: gebruik je omgeving als klankbord

In plaats van te vertrouwen op een innerlijke raadgever, ga je met een mentale autoriteit door een extern proces. Bij het maken van een beslissing doe je er daarom goed aan om je omgeving als klankbord te gebruiken. Praat, praat, praat. Door met verschillende mensen in gesprek te gaan, te luisteren naar je eigen woorden en te merken welk gevoel deze oproepen, zal het duidelijk worden wat voor jou de juiste keuze is.

De maan-autoriteit: geduld is een schone zaak

Ook met een zogeheten lunar autoriteit keer je meer naar buiten dan naar binnen. Tijd is je beste vriend als je ergens over moet beslissen. Véél tijd: een volledige maancyclus (28 dagen) om precies te zijn. Ook door het praten over je overwegingen met mensen die je vertrouwt en die jou goed kennen, helpt je om duidelijk te krijgen wat de juiste beslissing voor jou is.

Geschreven door Anniek den Boer. Kijk voor meer informatie op: https://nykanika.com/

Ontdek je innerlijke wijsheid en visualiseer de toekomst samen met je ziel

Wil je nog meer luisteren naar je innerlijke wijsheid en ontdekken welk pad je gaat bewandelen?Met dit online werkboek ga je terugkijken op de afgelopen periode en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor de tijd die komt.

Neem de tijd om het oude af te sluiten in dankbaarheid, en ontdek je de zaadjes die in je ziel zijn geplant voor het nieuwe. Bestel de cursus en ga gelijk aan de slag!

bestel nu

Lees ook:

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?