Spiritualiteit

Human Design: welk van de 5 types ben jij? (ontdek wie je van nature bent)

Door Virginia van Dijk
Human Design: welk van de 5 types ben jij? (ontdek wie je van nature bent)

Een handleiding van jezelf, maar ook van je partner, kinderen, vrienden… Het bestaat! Human Design, een mix van spirituele en wetenschappelijke inzichten, laat zien wie je van nature bent. Kom er snel achter hoe jouw unieke blauwdruk eruitziet. Coach Virginia van Dijk: “Human Design helpt je bij het ontdekken van jouw rol en missie op deze aarde.”

Human Design onderscheidt 5 verschillende types. Dit type zegt iets over je aura, de rol die je op aarde hebt en over de manier waarop jouw fysieke energie werkt.

Persoonlijke gebruiksaanwijzing

Ben je op zoek naar wie jij diep vanbinnen bent? Wil je graag weten wat goed bij je past? Op bepaalde momenten in het leven zou het heel fijn zijn om je persoonlijke gebruiksaanwijzing erbij te kunnen pakken. Om helder te krijgen hoe je nu verder moet of welke besluiten je mag nemen. Want soms zit je vast en weet je niet meer helemaal wie je bent en wat je wilt.

Human Design geeft inzicht in je persoonlijke ‘ontwerp’ en laat zien wat je gebruiksaanwijzing is. Dit systeem gaat ervan uit dat iedereen uniek is. We brengen allemaal een specifieke energie met ons mee en hebben op basis van persoonlijke krachten een bepaalde rol in de maatschappij te vervullen. Ook geeft Human Design concrete handvatten, zodat je steeds meer volgens jouw authentieke zelf kunt leven.

Een stem uit het universum

Human Design is gebaseerd op spirituele en wetenschappelijke beginselen zoals astrologie, kabbala, het chakra-systeem, kwantummechanica en biochemie. Het systeem vormt een combinatie van al deze theorieën. De Canadees Alan Robert Krakower (1948-2011) heeft Human Design in 1987 ontvangen via een stem vanuit het universum. Hij werd door deze stem aan het werk gezet en schreef acht dagen en nachten aan het systeem dat nu als Human Design bekendstaat.

Robert, die zichzelf later Ra Uru Hu noemde, heeft vervolgens de rest van zijn leven gewijd aan het verder uitwerken en verspreiden van Human Design. Hij gaf aan dat het systeem bedoeld is om te ervaren, om ermee te experimenteren. Zijn boodschap: je ontwerp begrijpen is belangrijk, maar ga vooral het experiment aan en kijk wat het je brengt.

Jouw rol op deze aarde ontdekken

Human Design helpt je bij het ontdekken van jouw rol en missie op deze aarde. Verder maakt het duidelijk met welke strategie, welke aanpak, je zo dicht mogelijk bij jouw kern blijft. Je persoonlijke ontwerp begrijpen kan je veel herkenning, bevestiging en rust geven. Je leert jezelf nóg beter kennen en krijgt als het ware een vrijbrief om jezelf te zijn. Wanneer je in lijn met je Human Design leeft, ervaar je flow, voldoening en succes.

Waarom het tegenzit in het leven

Je kunt in het leven afdwalen van je natuurlijke rol en je werkelijke behoeften. Opvoeding, opleiding, vrienden, geliefden, werk… ze kunnen je beïnvloeden, waardoor je gedrag gaat vertonen dat niet aansluit bij jouw kern. Je laat je leiden door de heersende normen en waarden en overtuigingen. Zo hecht onze maatschappij bijvoorbeeld grote waarde aan hard werken én aan de ratio. Hierdoor ben je misschien geneigd om besluiten met je hoofd te nemen. Je weegt de voordelen en nadelen tegen elkaar af en denkt dat je dan het juiste besluit neemt. Maar zo kun je het contact met je gevoel verliezen.

Als je afdwaalt van je Human Design kun je op weerstand in je persoonlijke leven stuiten. Bepaalde zaken gaan moeizaam en je voelt boosheid, frustratie of verbittering. Je begrijpt maar niet waarom je leven zo loopt, waarom je zo moe bent of waarom mensen niet naar je luisteren. Door jouw Human Design erbij te pakken en (weer) meer te leven in overeenstemming met wie je in de basis bent, creëer je meer rust en flow. Je luistert naar je gevoel, naar wat jij wilt, wat jouw wensen en dromen zijn. Je wordt je ervan bewust: ik was afgedwaald van wie ik van nature ben.

Heel eenvoudig: bereken jouw Human Design

Human Design baseert zich op geboortegegevens. Op basis van je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats kun jij je zogenaamde Human Design Chart berekenen. Dit is een visuele weergave van jouw ontwerp met allerlei blokjes, kleuren, nummers en planeten.

Iedereen is uniek, daarom bestaat Human Design uit veel onderdelen en variabelen. We hebben allemaal een verschillende combinatie hiervan. Zo zijn er 5 verschillende Human Design Types, 12 profielen, 36 kanalen, 64 poorten…

Als jij je chart voor het eerst ziet, kun je er waarschijnlijk nog niet veel uit opmaken. Gelukkig is er veel informatie op internet te vinden. Voor een vertaling en praktische beschrijving van je chart kun je aankloppen bij een Human Design Expert. Je kunt hier je gratis chart aanvragen – en die van je kinderen, je partner, je familie en je vrienden.

De 5 Human Design Types (welk type ben jij?)

Human Design onderscheidt 5 verschillende types. Dit type zegt iets over je aura, over de rol die je op aarde hebt en over de manier waarop jouw fysieke energie werkt. Als jij je chart hebt berekend, weet je tot welk type je behoort.

1. Manifestor

(8% van de bevolking)
De Manifestor is de ware visionair en initiator van deze wereld. Vanuit onafhankelijkheid en eigen kracht kan een Manifestor de mooiste projecten lanceren. Vrijheid, anderen informeren en rust zijn toverwoorden voor een Manifestor.

2. Manifesting Generator

(33% van de bevolking)
De Manifesting Generator is de energieke duizendpoot. Vanuit energie en snelheid is een Manifesting Generator in staat om dingen op te starten, maar ook af te maken. Variatie, reageren en voldoening zijn belangrijke thema’s voor een Manifesting Generator.

3. Generator

(37% van de bevolking)
De Generator is de energieke bouwer hier op aarde. Vanuit energie en focus is een Generator in staat om prachtige resultaten neer te zetten en steeds beter te worden in bepaalde taken. Focus, reageren en voldoening zijn belangrijk voor een Generator.

4. Projector

(21% van de bevolking)
De Projector is de observerende regelaar. Vanuit overzicht en een scherpe blik is een Projector in staat om de energie van (Manifesting) Generators te begeleiden en te sturen. Observeren, wachten op een uitnodiging en succes zijn sleutelwoorden voor een Projector.

5. Reflector

(1% van de bevolking)
De Reflector is de wijze spiegel op deze aarde. Vanuit evaluatie en gevoeligheid is een Reflector in staat om aan de andere types terug te geven wat hij/zij ervaart. Evalueren, bedenktijd en verrassing zijn belangrijke thema’s voor een Reflector.

Bron: Parkyn, C. (2009). Human Design. Discover the person you were born to be. HarperCollinsPublishers.

www.virginiavandijk.nl

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Virginia van Dijk
Virginia van Dijk

Virginia is Human Design expert & coach en heeft haar eigen praktijk in 't Gooi. Haar missie is om anderen te helpen naar een gelukkiger en gezonder leven. Met Human Design geeft zij haar cliënten inzicht in wie zij van nature zijn en hoe ze meer kunnen leven volgens hun eigen krachten, verlangens en behoeften. Dit doet zij door middel van persoonlijke Human Design rapporten, sessies, trajecten en trainingen.

Reacties
 1. Joyce Michielsen 18 juni 2023 - 12:25
  Reply

  Voor mij hét systeem om te gaan voelen wie je bent en wie je wilt zijn! Met daarbij de omarming van jouw kwaliteiten, talenten, valkuilen en afleidingen. Liefs

  1. Virginia van Dijk 7 september 2023 - 13:39
   Reply

   Wat mooi om te horen dat Human Design zo helpend is voor jou Joyce!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?