Bewustzijn

Tibetaanse wijsheid: dit is de betekenis van de kleur van je ogen

Door Elvira Schneider
Tibetaanse wijsheid: dit is de betekenis van de kleur van je ogen

Je ogen zijn de spiegel van de ziel. De kleur van je ogen heeft volgens de leer van Tibetan Pulsing een bijzondere betekenis en kan veel zeggen over je persoonlijkheid. In dit artikel vertelt Elvira Schneider, expert op het gebied van Tibetan Pulsing, wat de kleur van je iris zegt over je persoonlijkheid.

De ogen zijn het enige uitwendig zichtbare onderdeel van het brein.

Oogappel en oogvlies zijn opgebouwd uit hetzelfde embryonale weefsel (kiemblad) als het brein. Er komen in de ogen dus heel gevoelige zenuwknopen bij elkaar, die in verbinding staan met het zenuwstelsel in het lichaam. De fibreuze en aderrijke iris van het oog heeft de wonderbare eigenschap om alles wat ons zenuwstelstel heeft beschadigd, weer te geven met een markering.

Bij holistische ooglezing wordt de iris bekeken met een loep die hem zeven maal vergroot. Dan zijn de actuele conditie plus de traumatische gebeurtenissen te zien die zich in het leven van een individu hebben afgespeeld. Iedere shock, of deze nu van fysieke, emotionele of psychische aard was, vormt in het zenuwstelsel een litteken of blokkade waardoor de elektrische
zenuwstromen niet ongehinderd meer kunnen stromen. Dit litteken toont zich in de iris als een vlek, schaduw, streep of andere markering.

Met behulp van holistisch ooglezen kan de schade gedifferentieerd en de oorzaak opgespoord worden.

Betekenis van de kleur van je ogen

Dit zijn de bijzondere betekenissen van de verschillende iris-kleuren volgens de leer van het holistisch irislezen:

De betekenis van bruine ogen

Mensen met bruine ogen zijn sensitief. Hun focus ligt voornamelijk op fysieke ervaringen. Ze zijn overwegend logisch, mannelijk en analytisch en kunnen goed bij zowel hun eigen emoties als die van anderen. Mensen uit het Midden- of Nabije Oosten hebben bruine ogen. Zo kunnen Indiërs het best uit de voeten met druk wegverkeer.

De betekenis van blauwe ogen

Mensen met blauwe ogen zijn meer op gevoelens en emoties georiënteerd. Ze nemen elektromagnetische vibraties waar en stemmen af op de sensaties en het elektromagnetisch veld om hen heen. Ze zijn over het algemeen ontvankelijk en fijngevoelig en nemen hun emoties in relatie tot anderen waar.

De betekenis van groene ogen

Mensen met groene ogen zijn erg op zichzelf gericht en hebben geen moeite met grenzen. Ze zijn meditatief van aard en kunnen anderen goed inschatten. Anders dan mensen met blauwe ogen zullen ze niet zo snel betrokken raken bij dingen of personen.

Dit is een fragment uit De orgaankalender voor Tibetan Pulsing

De orgaankalender voor Tibetan Pulsing

De orgaankalender voor Tibetan Pulsing

Wil je meer lezen over holistisch irislezen of over andere holistische onderwerpen? Je leest het in De orgaankalender voor Tibetan Pulsing van Elvira Schneider. Dit boek geeft een jaar lang iedere 2 weken een ander orgaan extra aandacht om zo je zelfhelende vermogens te ondersteunen. Je ontdekt de functie van je organen, maar ook de fysieke en psychische consequenties wanneer een orgaan gestoord is in zijn functioneren.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Reacties
  1. Sarah 29 april 2023 - 09:26
    Reply

    Ik moet hier hartelijk om lachen: Indiers kunnen vooral overweg met druk verkeer omdat ze daar in opgroeien en gezien de massale drukte 24/7 geen andere keuze in hebben. Heeft niets te maken met de kleur van je ogen. Sorry, dit is echt een onzin artikel!

  2. Frank Broekhuis 29 april 2023 - 11:30
    Reply

    Ik een blauw en bruin oog vanaf geboorte. Waar sta ik dan volgens de thibetaanse wijsheid.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?