Spiritualiteit

Wat heb jij de wereld te brengen? Dit zegt jouw Human Design Profiel over jou

Door Virginia van Dijk
Wat heb jij de wereld te brengen? Dit zegt jouw Human Design Profiel over jou

Heb je je weleens afgevraagd wat jouw unieke missie in het leven is? Wat is het dat jij te bieden hebt aan de wereld? In dit artikel van Human design-expert Virginia van Dijk ontdek je jouw Human Design profiel, dat je inzicht geeft in jouw unieke energie en design. Je leert hoe je leert, wat jouw focus is en wat je brengt in deze wereld.

De eerste lijn is vaak de manier waarop jij jezelf ziet en de tweede lijn is vaak hoe anderen jou zien.

Naast de 5 energietypes onderscheidt Human Design ook 12 verschillende profielen. Waar je type aangeeft welke energie jij meebrengt, zegt je profiel iets over de manier waarop je leert, wat je focus is en wat je brengt in deze wereld. Als jij je chart hebt berekend, weet je wat jouw Human Design profiel is.

Bewuste en onbewuste kant

Iedereen heeft een profiel dat bestaat uit 2 getallen, variërend van 1 t/m 6. Er zijn 12 profielen: 1/3, 1/4, 2/4, 2/5, 3/5, 3/6, 4/1, 4/6, 5/1, 5/2, 6/2, 6/3. Het eerste getal is de bewuste kant van het profiel en het tweede getal de minder bewuste (of onbewuste) kant. De eerste lijn is vaak de manier waarop jij jezelf ziet en de tweede lijn is vaak hoe anderen jou zien. Je mag echter leunen en vertrouwen op beide lijnen (en eigenschappen) in je profiel. Hier zitten jouw kenmerken en dus ook jouw kracht.

Het is waardevol om je profiel goed te begrijpen want het geeft veel inzicht in hoe jij van nature in elkaar zit en waarom jij bepaalde behoeften wel of niet hebt. Ook geeft het aan op welke manier jij leert en wat jij de wereld te brengen hebt.

De 6 profiellijnen

  1. Onderzoeker

De onderzoeker is iemand die leert door te onderzoeken en te begrijpen hoe alles in elkaar steekt. Iets tot de bodem uitzoeken of uitpluizen past echt bij een onderzoeker. Vooral als het gaat om een onderwerp dat interessant is. Het gedrag van anderen observeren hoort hier ook bij.

Pas als de onderzoeker over voldoende kennis beschikt, voelt hij/zij zich veilig om naar buiten te komen en deze kennis te delen met anderen.

De diepste angst van een onderzoeker is bang zijn dat je onvoldoende kennis hebt.

  1. Kluizenaar

De kluizenaar is van nature een talent op bepaalde vlakken. Sommige dingen gaan een kluizenaar makkelijk af. Maar juist omdat het zo moeiteloos voelt, ziet een kluizenaar zelf het eigen talent niet en kan hij/zij onzeker zijn. Om het eigen talent verder te ontwikkelen is het belangrijk dat een kluizenaar zich kan terugtrekken en alleen kan zijn zonder onderbreking van anderen.

Een kluizenaar heeft oog voor de schoonheid van dingen. Esthetiek en kunst kunnen dan ook je interesse hebben als kluizenaar.

De diepste angst van een kluizenaar is afgezonderd raken van de rest van de wereld.

  1. Experimenteerder

De experimenteerder leert door te leven. Zelf doen en uitproberen zijn de manier om erachter te komen wat wel of niet werkt. Soms gaat het goed en soms loopt het anders. Dit is dan geen falen maar een kans om van te leren. Vallen en weer opstaan hoort erbij en daardoor is een experimenteerder veerkrachtig. Humor, zelfspot en een bepaalde luchtigheid die de experimenteerder meebrengt, zorgen ervoor dat het leven leuk blijft.

De diepste angst van een experimenteerder is bang zijn om te falen.

  1. Netwerker

De netwerker is een vriendelijk, sociaal type die een focus heeft op het bouwen van een eigen netwerk. Dit netwerk ontstaat vooral via via en bestaat uit bekenden. Alle kansen in het leven van een netwerker komen dan ook uit eigen kring. Goede relaties zijn dan ook de sleutel in het leven van een netwerker. Daarnaast deelt de netwerker de ontdekkingen of talenten van lijn 1, 2 of 3 met het eigen netwerk.

De diepste angst van een netwerker is dat een ander niet te vertrouwen is.

  1. Redder

De redder is iemand die altijd praktische ideeën en out-of-the box oplossingen heeft. Daarmee trekt de redder anderen aan die graag geholpen worden. Dit kunnen bekende mensen zijn maar ook totaal onbekende mensen.

De redder heeft een groot bereik en staat graag in the spotlight. De redder redt graag anderen maar kan en hoeft niet alles op te lossen.

De diepste angst van een redder is niet gezien worden door de ander.

  1. Rolmodel

Het rolmodel heeft vooral een focus op het eigen leven en het worden van een persoon worden waar hij/zij zelf trots op kan zijn. In dit proces is het vinden van een zielsverwant en vertrouwen in bestaande relaties heel belangrijk. Het rolmodel gaat door 3 fasen in het leven; tot 30 jaar veel vallen en opstaan, van 30-50 jaar meer op de achtergrond reflecterend en vanaf 50 jaar als echt rolmodel met veel wijsheid.

De diepste angst van een rolmodel is bang zijn dat je je levensdoel niet realiseert.

Kijk voor meer informatie over Human Design op www.virginiavandijk.nl.

Boek van de levensmissie

Boek van de levensmissie

Wat is jouw levensmissie? Durf jij buiten de gebaande paden te gaan om jouw eigen levenspad te vinden en te vervullen? Willem Glaudemans gaat ons in het derde deel van zijn Biblos-serie voor, op zoek naar vervulling.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Zelfinzicht in je ziel

Zelfinzicht in je ziel

  • • Waarom ben jij op aarde? Ontdek wat jouw zielsgaven zijn in deze online training.
  • • Rebecca Campbell begeleidt je om jouw persoonlijke zielsmissie te ontdekken.
Bekijk deze cursus

Lees verder:

Deel dit artikel online
Virginia van Dijk
Virginia van Dijk

Virginia is Human Design expert & coach en heeft haar eigen praktijk in 't Gooi. Haar missie is om anderen te helpen naar een gelukkiger en gezonder leven. Met Human Design geeft zij haar cliënten inzicht in wie zij van nature zijn en hoe ze meer kunnen leven volgens hun eigen krachten, verlangens en behoeften. Dit doet zij door middel van persoonlijke Human Design rapporten, sessies, trajecten en trainingen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Waarom doe ik zo?
€ 20,00

Waarom doe ik zo?

Robert Jackman

Tem je triggers en begrijp je impulsieve reacties beter met de inzichten die Robert Jackman in ‘Waarom doe ik zo?’ geeft.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?