Spiritualiteit

7 zielstypen: wat voor zielstype ben jij?

Door Saskia Willockx
7 zielstypen: wat voor zielstype ben jij?

Zijn alle zielen gelijk? Om met de deur in huis te vallen: nee. Iedere ziel is uniek, er zijn geen 2 zielen hetzelfde. Alle zielen zijn een manifestatie van de Bron van Licht, Liefde en Creatie. Ze zijn dus wel gelijkwaardig.

De 7 zielstypen volgens Michael

Zielen hebben bepaalde karakteristieken. Een zielspersoonlijkheid, zou je kunnen zeggen.

De 7 zielstypen zijn:

 1. Server
 2. Priest
 3. Artisan
 4. Sage
 5. Warrior
 6. King
 7. Scholar

De namen van de zielstypen zeggen niets over het beroep dat iemand kiest. Dat is in ieder leven weer anders en het zielstype blijft in al je levens op aarde gelijk.

Aan de namen kun je wel iets zien over de eigenschappen en focus van iedere ziel. Het is namelijk zo dat iedere ziel een andere kleur licht op aarde komt brengen. Haar eigen smaakje van de Bron, haar eigen interpretatie en expressie. Zo houden we variëteit en kunnen we leren van elkaars verschillend zijn.

Begrip en compassie spelen een grote rol in de ontwikkeling van iedere ziel en wat helpt daarbij méér dan het uniek zijn van jezelf en anderen leren te omarmen?

Eigenschappen per zielstype

Dienstbaren

De Server en Priest willen vooral dienstbaar zijn en inspireren. Daarbij kunnen ze in de valkuil stappen van dienstbaarheid ten koste van zichzelf of in fanatisme gaan doordraven (“dit is goed voor jou, geloof me maar”). De Server is introvert en voelt zich goed in 1-op-1 contacten. De Priest inspireert graag grotere groepen mensen. Dit kan overigens ook in het bedrijfsleven zijn en hoeft niet expliciet spiritueel te zijn.

Expressieven

De Artisan en Sage voelen vooral de behoefte om tot expressie te brengen wat in hen leeft door middel van creativiteit en communicatie. Dat doen ze op zeer verschillende wijze. De Artisan is van nature introvert en kan ook happy zijn op een zolderkamertje, teruggetrokken levend met haar “ambacht”. Een Artisan is niet per se een kunstenaar, al zal er altijd wel een creatief aspect herkenbaar zijn in iemands leven. Dit kun je heel breed zien: goed zijn in problemen oplossen is ook een vorm van creativiteit.

De Sage wil juist een groot publiek bereiken, wil gehoord en gezien worden. Sterker nog, dat heeft een Sage nodig om haar zielsmissie te vervullen. In deze tijd van massacommunicatie voelt de Sage zich dan ook prima thuis want het is nu gemakkelijker dan ooit om veel mensen te bereiken met je boodschap.

Doeners

En dan de doeners onder de zielen, de echte actiebeesten: Warriors en Kings. Zij willen graag aards, praktisch en concreet bezig zijn. De Warrior is strijdbaar en heeft een groot gevoel van rechtvaardigheid. Hij komt op tegen onrecht of strijdt voor het milieu. De King heeft leidinggevende kwaliteiten en aspiraties. Hij zet zijn tanden graag in een groot project en stuurt met verve zijn “onderdanen” aan.

Denker

De Scholar, last but not least, verzamelt graag kennis en heeft de neiging het leven te willen observeren. Echt in de ervaring van het leven aanwezig zijn en blijven – met alle emoties – kan een uitdaging zijn. Hij zit nou eenmaal liever in zijn hoofd alles te bestuderen.

Mijn zielstype

Zelf ben ik een Server en ik ervaar duidelijk het dienstverlenend en inspirerend willen zijn. Ook de valkuil ben ik tegengekomen: door een burn-out heb ik veel over mezelf geleerd. Ik kan nu heel wat beter mijn grenzen voelen en aangeven, gelukkig.

Herken je al iets in jezelf als je deze beschrijvingen leest? Behalve eigenschappen als ziel heb je natuurlijk ook je unieke persoonlijkheid.

Saskia Willockx, Meer Innerlijke Vrijheid (voorheen Be Essence)

Wil je nog meer leren over je ziel?

Zou je de fluisteringen van je ziel willen leren verstaan? Start dan met de online cursus Zelfinzicht in je ziel van Rebecca Campbell! Ga met het interactieve werkboek aan de slag om steeds meer tijd met jouw ziel door te brengen en zo jouw hoogste potentie te behalen.

Bestel nu de cursus en ontdek de blauwdruk van je ziel.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Saskia Willockx
Saskia Willockx

Ontdek hoe je jezelf kunt bevrijden van zelf-sabotage, beperkende overtuigingen en negatieve karmische invloeden. Ik help je om ziel en persoonlijkheid optimaal te laten samenwerken met behulp van Akasha Soul Reading, Healing & Clearing. Voor kinderen is er de Soul Profile reading waarmee je je kind leert kennen op zielsniveau. Dit geeft veel inzichten en informatie die je helpen met de begeleiding en opvoeding van je gevoelige kind. Ik heb 25+ jaar ervaring en ben gecertificeerd Advanced Soul Realignment Practitioner & Soul Reader.

Reacties
 1. Saskia 1 mei 2018 - 10:06
  Reply

  Nog een nagekomen bericht van de auteur :-) : als je meer wilt weten over zielstypen: ik bied vrijblijvend een gratis online cursus aan in 5 delen, met extra uitleg en voorbeelden. Voel je vrij!

  1. Anja Imhof 9 september 2018 - 14:48
   Reply

   graag zou ik online cursus ontvangen ,kan dat nog ?

   1. Saskia Willockx - Be Essence 10 september 2018 - 11:20
    Reply

    Hoi Anja, laat me even je e-mail adres weten via saskia@be-essence.nl dan stuur ik je de gratis online cursus "Ontdek Je Zielstype" toe. Veel plezier ermee!

 2. Robert Allard 5 september 2018 - 23:37
  Reply

  Dag Saskia, Ik, lichtziel, lichtwerker, herken mij in meerderen, maar hooggevoelig als ik ben komt de server het dichtstbij. Groepen mensen vormen een probleem. Eén op één werkt voor mij beter. Niettemin herken ik mezelf ook in de artisan en in de scolar. Mogelijk een neveneffect van introvert zijn. Fijn en helder artikel. Dank je wel. Lieve groet, Robert Alkaed.

  1. Saskia Willockx 6 september 2018 - 16:53
   Reply

   Fijn dat je jezelf erin herkent Robert. We hebben allemaal invloeden van meerdere zielstypen: het hoofdtype en je subtypen. Ook de invloed van je Gidsen is merkbaar en die kunnen van een ander zielstype zijn dan het jouwe. Kortom: ieder heeft een unieke mix! Warme groet, Saskia

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?