Homepage slider

Problemen met slapen of terugkerende nachtmerries? Je vorige levens kunnen de oorzaak zijn

Door redacteur
Problemen met slapen of terugkerende nachtmerries? Je vorige levens kunnen de oorzaak zijn

Heb je last van slapeloosheid? Zit je bij elk geluidje rechtop in bed, ervan overtuigd dat er iemand in huis is? Hebben jij of je kind steeds terugkerende nachtmerries? Een levensbedreigende gebeurtenis uit een vorig leven kan de oorzaak hiervan zijn. In je huidige leven kan je ziel nog behoedzaam zijn voor deze gebeurtenis. Ainslie MacLeod, expert op het gebied van oude zielen, vertelt je hierover in dit artikel.

Als je in een vorig leven in de donkere uurtjes bent aangevallen en gedood, is je ziel bang om niet op zijn qui vive te zijn.

Slapeloosheid door vorige levens

Heb je last van slapeloosheid? Lig je wakker tot het buiten licht wordt? Zit je bij elk geluidje rechtop in bed, ervan overtuigd dat er iemand in huis is? Ik vroeg eens aan bezoekers van een van mijn lezingen of ze ’s nachts vaak op een bepaalde tijd wakker werden. De reacties waren verbluffend. Ze riepen specifieke tijden als: zeventien minuten over vier, en vier minuten over half drie. Toen ik opmerkte dat veel mensen hun beste slaapuurtjes pakken als de zon al langzaam opkomt, volgden er veel knikjes van herkenning.

Als je in een vorig leven in de donkere uurtjes bent aangevallen en gedood, is je ziel bang om niet op zijn qui vive te zijn. Ze zal ervoor zorgen dat je zeer op je hoede bent op momenten dat je eigenlijk moet rusten. Ze kan je wakker houden zodat je bij onheil kunt ontsnappen. Als je elke nacht op hetzelfde tijdstip wakker wordt is het heel goed mogelijk dat je ziel wil checken of alles in orde is. Ze maakt zich zorgen dat er weer iets zal gebeuren waardoor je levensplan opnieuw tot een abrupt en gewelddadig einde komt.

Als je in een vorig leven in je eigen huis bent gedood, controleer je alle deuren en ramen voor je gaat slapen. Als je ’s nachts bent gestorven maar niet in je eigen huis, ga je zodra het donker is misschien met tegenzin van huis.

Nachtmerries bij kinderen

Veel kinderen hebben nachtmerries die zijn terug te voeren op trauma uit een vorig leven. Terugkerende nachtmerries duiden op een verband met een specifieke gebeurtenis. Is het oorspronkelijke trauma eenmaal in beeld, dan kun je heling teweegbrengen – zelfs bij een kind – door te vertellen wat er is gebeurd. Ook als het bewuste verstand dit niet snapt, doet de ziel dat wel.

De negenjarige Donovan was in een vorig leven als Brits militair gestationeerd in Hamburg, kort na de Tweede Wereldoorlog. Hij reed met zijn truck op een landmijn en werd met ernstige wonden aan zijn benen uit de wagen geslingerd. Zijn maten zaten vast in het wrak en hij kon alleen maar hulpeloos toezien terwijl ze stierven. Hij werd per schip naar een ziekenhuis in het zuiden van Engeland vervoerd, waar chirurgen zijn rechterbeen amputeerden. Donovans moeder, Helen, zei tegen me: ‘Dat verklaart waarom hij altijd pijn heeft aan zijn rechterbeen. Ik moet daar elke avond overheen wrijven voor hij gaat slapen.’

Maar dat – slapen – was de grootste uitdaging. ‘Hij is van jongs af aan midden in de nacht wakker geworden,’ zei zijn moeder. ‘Het beïnvloedt niet alleen hem, het is dramatisch voor het hele gezin. Als hij zo’n nachtmerrie heeft, schreeuwt en gilt hij alles bij elkaar en roept om hulp voor mensen die vastzitten.’ (Dit is een duidelijke associatie met de gebeurtenis in Duitsland.)

Later zei Helen: ‘In de nacht die volgde op de dag dat ik met jou had gesproken, schrok Donovan weer wakker. Hij praatte over mensen die vastzitten en die hij niet kon bevrijden. Ik stelde hem gerust dat ze inmiddels los waren gemaakt. “Ze zijn vrij en ze zijn veilig, en jij ook!” Ik vertelde hem dat alles achter de rug was, dat het niet nu gebeurde maar vroeger was gebeurd, en dat het voorbij is. De volgende nacht verliep vredig. Hij sliep in één ruk tot de ochtend en heeft sindsdien nooit meer een nachtmerrie gehad.’

Geschreven door Ainslie MacLeod

Boekentip van de redactie: Gids voor oude zielen

Wil je meer lezen over je ziel en vorige levens? Dan is Gids voor oude zielen van Ainslie MacLeod onmisbaar voor jou. Zonder te weten waar je bent geweest, kun je nooit echt weten waar je naartoe gaat. Het begrijpen van de reis van je ziel helpt en dit boek ondersteunt daarin met unieke inzichten en oefeningen.

Bestel jouw exemplaar met gratis verzending bij Boekenwereld.com.

bestel nu

Lees verder over de vorige levens van je ziel:

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?