Spiritualiteit

Reïncarnatietherapeut legt uit waarom we soms kiezen voor een leven vol pijnlijke ervaringen

Door Wendy Gillissen
Reïncarnatietherapeut legt uit waarom we soms kiezen voor een leven vol pijnlijke ervaringen

“Als het zo is dat we zelf onze ouders, onze geboorteplaats en onze ervaringen kiezen; waarom zouden sommige mensen dan kiezen voor een leven vol pijnlijke ervaringen?” Veel mensen vragen zich dit af. Reïncarnatietherapeut Wendy Gillissen krijgt deze vraag dan ook vaak te horen. In dit artikel bespreekt ze waarom dit lijden, hoe raar het ook klinkt, belangrijk is voor de ziel.

Het is op aards niveau moeilijk uit te leggen. Maar het is allemaal perfect. Het lijden verruimt ons, het rekt ons uit, en laat ons steeds meer groeien naar een staat waarin we liefde, mededogen en compassie kunnen hebben voor alles.

Waarom moeilijke levens?

Een van de vragen die ik als reïncarnatietherapeut vaak krijg, is: waarom hebben sommige mensen zulke moeilijke levens? Als het zo is dat we zelf onze ouders, onze geboorteplaats en onze ervaringen kiezen; waarom zouden sommige mensen dan kiezen voor een leven met mishandeling, liefdeloosheid, verlies, en andere pijnlijke ervaringen?

Het zielsplan

Deze vraag is niet makkelijk te beantwoorden vanuit ons aardse perspectief. Onze ziel kiest ervoor te incarneren in een gezin dat perfect voldoet aan ons zielsplan. De ingrediënten die we als ziel willen hebben om onze zielemissie te kunnen vervullen, zijn voor ons op menselijk niveau vaak pijnlijk en lastig te aanvaarden.

Wat is de ziel?

Hierbij is het belangrijk te weten, dat de ziel niet als geheel incarneert. Wij zijn als mens een deel van de ziel, dat zich focust op een menselijke ervaring in een lichaam. De ziel zelf bevindt zich op een heel ander niveau boven tijd en ruimte. Een plek van overzicht, liefde, eenheid, een staat die dichtbij de perfectie van de Bron is.

Onze ziel zendt als een zon stralen van zichzelf uit in tijd en materie, in lichamen die wij ervaren als onze ‘vorige’, ‘huidige’ en ‘toekomstige’ levens. Echter, onze ziel zelf bestaat op een niveau waarop tijd heel anders beleefd wordt. Voor de ziel bestaat tijd niet als een lineair iets. Voor haar bestaat alles tegelijkertijd. Al onze levens zijn voor de ziel in het NU.

Een dromende ziel

Als geïncarneerd deel van onze ziel leven we in lineaire tijd. In een lichaam dat van A naar Z leeft. Wat veiligheid en liefde kan ervaren maar ook lijden in de vorm van fysieke en emotionele pijn, angst of beperking. Ons lichaam bestaat in een dimensie waarin de werkelijkheid veel meer vernauwd beleefd wordt. Op een lagere frequentie dan onze ziel.

Je zou kunnen zeggen dat de ziel ons leven droomt. Een droom die heel reëel lijkt, wanneer je nog geheel geïdentificeerd bent met je lichaam, je persoonlijkheid van nu, je pijnlichaam, het ego, en de programmeringen die je hebt opgedaan. De droom van het aardse leven lijkt heel echt wanneer je je er volledig mee identificeert.

Wanneer je je energie verheft en je frequentie verhoogt en je beperkende programma’s en overtuigingen gaat transformeren en loslaten, kun je gaan ervaren dat wijzelf en de werkelijkheid veel grootser en perfecter zijn dan we ooit hadden kunnen dromen.

Bewustzijnsverruimende ervaringen

Veel mensen hebben in deze tijd mystieke ervaringen, door meditatie, therapie, plantmedicijn, of zelfs BDE’s (Bijna-Dood Ervaringen). Door deze belevingen strekken we ons bewustzijn uit en gaan we de schoonheid van het grootse plan van de ziel steeds meer ervaren.

Door deze belevingen op een hogere frequentie kunnen we direct voelen en zien dat wijzelf, het Universum en de werkelijkheid zoveel grootser, mooier en perfecter zijn dan gedacht dan ons fysieke brein kan bevatten. Dit ontwaken uit de droom van de illusie van de beperkte fysieke ‘werkelijkheid’ is een belangrijk onderdeel van het begrijpen van de zin van wat we als ‘lijden’ ervaren.

Pijnlijke ervaringen brengen groei

Een Amerikaans medium dat zelf veel verlies had ervaren zei het na een BDE heel mooi: “Het is op aards niveau moeilijk uit te leggen. Maar het is allemaal perfect. Het lijden verruimt ons, het rekt ons uit, en laat ons steeds meer groeien naar een staat waarin we liefde, mededogen en compassie kunnen hebben voor alles. Alles is liefde. Dat is de hoogste realiteit.”

Lijden, wanneer we het niet uit de weg gaan maar aangaan, verwerken, begrijpen, en helen met liefde en compassie, laat ons groeien. Het stuwt ons. Het kneedt ons. Het maakt dat we liefde en compassie leren voor al het leven. Het maakt dat we liefde kunnen neerzetten in alle dimensies van het bestaan. Dat we bewustzijn, Licht en de Liefde kunnen gaan uitstralen en neerzetten in alle uithoeken van het Universum.

Verzet tegen pijn maakt dat we niet verder groeien. Het aangaan van onze pijnstukken, het helen ervan, rekt ons bewustzijn uit tot steeds meer inzicht en begrip. Naar meer en meer liefde en compassie voor onszelf en de ander. Wanneer we ons niet langer verzetten tegen lijden maar het gaan helen en de lessen van liefde, compassie en licht aanvaarden, opent het ons naar hogere dimensies van bewustzijn en bestaan.

Het is geen makkelijke weg. Het is een moedige weg. Een keuze die veel van ons vergt. Maar het Universum geeft ons alle hulp waar we om vragen. We worden voortdurend ondersteund door onze helpers in de aardse én spirituele wereld. Van engelen, gidsen en geliefden aan deze of de andere zijde. We hoeven er alleen maar om te vragen.

En de groei naar het bewuste ‘’I AM love’’, van het Zijn van totale liefde maakt alles de moeite waard…

Starseed

Starseed

Als jouw ziel een moeilijk leven heeft gekozen dan is de kans groot dat je een sterrenkind bent. Leef je ware kosmische aard en zielsmissie als sterrenkind, 'Starseed' van Rebecca Campbell helpt je hierbij. Kom in verbinding met je ziel en het universum!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Wendy Gillissen
Wendy Gillissen

drs. Wendy Gillissen is psychologe, regressie-en reïncarnatietherapeute en auteur van de in de VS bekroonde spirituele avonturenroman ''De Vloek van de Tahiéra''. Het vervolg, ''De Zoektocht naar Tzanáta'' is in 2020 verschenen. Momenteel voltooit zij deel 3, ''Het Verloren Land''. Daarnaast schrijft zij een boek over entiteiten en niet-eigen energieën. Wendy blogt o.a. over spiritualiteit, reïncarnatie en narcisme. Veel hooggevoelige en creatieve mensen, en beginnend therapeuten vinden de weg naar haar praktijk. In haar vrije tijd speelt ze Keltische harp.

Reacties
  1. VIVIANE CAES 25 februari 2024 - 07:23
    Reply

    Hoe weet je zeker dat je jouw eigen oorspronkelijke blauwdruk leeft? In een regressie had ik de ervaring dat het ogenblik dat ik vanuit het Licht, enthousiast mijn reis naar mijn fysieke lichaam begon, terecht kwam in duistere, plakkende slijmerige "ijke vies" brei. Me gevangen zoals een vlieg in een 3 dimensionaal soort spinnenweb... en in blinde paniek terug wou, vanwaar ik kwam. Is dat een normale reactie voor een indalend zieltje, of werd ik daar gepakt door duistere kapers of zo iets???

  2. Lutgarde Sanders 25 februari 2024 - 11:12
    Reply

    Heel interessant, waar zijn de boeken te koop?

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?