Home Spiritualiteit Levenspad en zielenopdracht – de rode draad van je bestemming

Levenspad en zielenopdracht – de rode draad van je bestemming

Door Susan Vroemen

Je eigen legende waarmaken is de enige verplichting van de mens.

~ Paolo Coelho (De Alchemist)

De wereld om ons heen verandert zo snel, dat we steeds meer aangewezen zijn op onszelf en daarin onze houvast en richting moeten kunnen vinden. Door de hectiek van alledag kun je het zicht verliezen op je kern, waardoor je de verbinding met je authentieke wezen verliest. Het risico bestaat dat je niet stil staat bij wat jij nu eigenlijk leuk vindt, en waar jij zin in hebt. En omdat je deze vragen overslaat, kun je van je levenspad verwijderd raken. Dat leidt vaak tot een gebrek aan energie, gevoelens van leegte en zinloosheid, en zelfs tot een burn-out.

De draad oppakken

Hoe pak je dan de draad weer op? En ik bedoel hier heel letterlijk de rode draad van je leven: zodat je díe dingen doet waar je voor warm loopt, die je energie geven, en die je vervullen. Die dingen die maken dat je steeds meer wordt wie je bent, in plaats van dat je steeds meer afdrijft van je kern. Dit is een proces van herinneren en die herinnering van wie je werkelijk bent, ligt opgeslagen in jouw levensverhaal.

Door ons eigen verhaal te onderzoeken, betekenis te geven aan de ervaringen die we hebben opgedaan, en het licht van onze ziel te laten schijnen over vraagstukken waar we mee zitten, kunnen we het contact met ons hogere Zelf herstellen. Het is een zoektocht naar hoe je woorden geeft aan jouw waarheid over de dingen die je in het leven ontmoet.

Heel veel mensen zijn op zoek naar het antwoord op de vraag ‘Wat is het doel van mijn leven?’. Je leven heeft niet alleen een doel, maar het doel ligt ook besloten ín jouw leven, in de lessen die je leert op jouw levenspad. Een levensdoel klinkt als iets wat je ver weg aan het einde van je levenspad al terugkijkend kunt zien. Maar het antwoord ligt in alle antwoorden die je geeft op alles wat je tegenkomt: ieder vraagstuk dat het leven je voorlegt, vraagt om een antwoord van jouw ziel. Een antwoord dat jij alleen kunt geven.

Je hart als kompas

Soms lijkt het of je op een doodlopend stuk zit en weet je niet meer wat je moet doen. Je ziel geeft haar boodschappen door via je gevoel en je hart. Als je bent vastgelopen en je onderzoekt de verschillende mogelijkheden, wees dan heel alert op wat je hier gevoelsmatig en in je hart bij voelt. Die eerste ingeving, dat gevoel van zwaarte of lichtheid, een ‘ja’ of ‘nee’. Het werkt als een innerlijk kompas.

Als een reactie op heftige gebeurtenissen in je leven kan je hart geblokkeerd zijn. Misschien heb je je vertrouwen verloren of je hebt een innerlijke muur gebouwd. Of je bent in je leven in bepaalde dynamieken terecht gekomen die niet (meer) goed voor je zijn. Heel vaak, en dat is het lastige ervan, ben je je daar niet meer van bewust. Ook dan is de weg naar een open hartverbinding het onderzoek naar de gebeurtenissen in je leven waar je je vertrouwen verloor, wanneer je die muur bent gaan bouwen, en waar je verstrikt raakte. Als je terugkijkt, vind je daar de antwoorden en kun je jezelf ophalen om een nieuwe toekomst in te gaan.

Vragen die je jezelf kunt stellen zijn:

  • Hoe heeft het leven mij beïnvloed en welke lessen zijn eruit te leren?
  • Waarom ben ik op dit punt van mijn leven?
  • Wat is mijn grootste verlangen?

Met de antwoorden op die vragen word je je meer bewust van jouw unieke levenspad. En met die bewustwording kun je weer vanuit je hart gaan leven en veel vrijer en bewuster dat pad vervolgen.

Op 3 en 10 november (2018) kun je meedoen aan de workshop Inzicht in jouw levensbestemming.

Boekentip: Je kunt je leven helen

Heb je het gevoel dat je de weg een beetje kwijt bent? In Je kunt je leven helen laat Louise Hay je op een eenvoudige en begrijpelijke manier kennismaken met de verbinding tussen lichaam en geest. Je negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf zijn vaker dan je denkt de oorzaak van emotionele problemen en lichamelijke klachten. Als je leeft om van jezelf te houden en jezelf en anderen te vergeven, zet je stappen om je leven ten goede te veranderen.

Ga zelf aan de slag en bestel het boek in onze webshop Boekenwereld.com voor €20 en ontvang gratis verzending.

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter