Astrologie

Maandhoroscoop april 2024: wat gaat deze maand jouw sterrenbeeld brengen?

Door Kate Rose
Maandhoroscoop april 2024: wat gaat deze maand jouw sterrenbeeld brengen?

Begin april opent zich een portaal van kosmische kracht, dat onverwachte wendingen en een periode vol magie en verrassingen inluidt. Volgens astroloog Kate Rose is het een tijd waarin de angst om te falen wordt vervangen door de moed om je ware zelf te zijn. Het universum ondersteunt je keuzes, terwijl de Jupiter-Uranus-conjunctie in Stier je omhult met geluk en aanzet tot het omarmen van je ware pad. Je leest erover in de maandhoroscoop van april 2024.

‘De maan leert het je. Adem door de eclips heen.’

De astrologische energie van april 2024

Aan het begin van april bevind je je nog diep in het eclipsportaal. Dat vindt plaats tussen de maansverduistering in Weegschaal op 25 maart en de zonsverduistering in Ram op 8 april.

Het is een magische tijd waarbij het lijkt alsof het universum met nog meer kracht opereert om verbazingwekkende en verrassende gebeurtenissen in je leven te brengen. Het rangschikt de stukjes opnieuw om iets te creëren dat nog mooier is dan je je had kunnen voorstellen.

Mercurius retrograde 1 april

Geluk moet gecreëerd worden, maar het is ook te vinden in de momenten wanneer je afgestemd bent op het universum en je je ondersteund voelt in elke keuze die je maakt en elke stap die je neemt. Intenser wordt het wanneer Mercurius retrograde begint te lopen in Ram op 1 april. De planeet zal dat daar blijven doen tot 25 april. Hij laat je weten dat je een kans krijgt om een koerscorrectie door te voeren.

Heb je een carrièreaanbod afgeslagen of liet je je door angst weerhouden om een eigen bedrijf te beginnen? In april doet deze kans zich opnieuw voor. Onthoud dat alles wat voor jou bedoeld is nooit verpest kan worden. Je moet misschien nog wat lessen leren voordat je kunt aangrijpen wat voor jou bedoeld is.

Het eclipsportaal laat zijn magie op je ziel los, net als de krachtige Jupiter-Uranus-conjunctie in Stier. Je zult je niet alleen klaar voelen om het pad van je hogere zelf te kiezen, maar voelt ook dat je omringd bent door geluk.

Worden wie je bent

Je mag niet falen en hoewel je nog steeds bang bent voor wat er komen gaat, is dit het moment waar je je hele leven op hebt voorbereid. De angst om iets niet te proberen is veel groter dan de angst om te falen. Als je dat eenmaal doorhebt, reageert het universum op je energie. Het geeft je de kans te worden wie je altijd al had moeten worden, zodat je de kansen kunt grijpen die je leven vooruitstuwen naar een onvoorstelbaar succes.

Maandhoroscoop april 2024

Ram (21 maart – 19 april)

Geluksdag: maandag 8 april

Niet alleen is dit jouw seizoen, maar je gaat ook een ongelooflijke zonsverduistering met de nieuwe maan ervaren in jouw teken. Deze vindt plaats in jouw huis van authenticiteit dat een nieuw begin in je leven voedt.

Het is tijd om alle maskers of verplichtingen af te werpen waar je nog steeds aan vasthoudt. Maak een frisse start door de wereld te laten zien wie je werkelijk bent.

Wees voorbereid om je waarheid te spreken en met meer authenticiteit te bewegen gedurende deze hemelse gebeurtenis. Door je innerlijke authenticiteit te eren zul je beter weten welke kansen voor jou zijn en welke alleen maar afleiden.

Er kunnen opeens verschuivingen in je leven plaatsvinden, maar door je af te stemmen op je authenticiteit zul je beter in staat zijn om door de veranderende omstandigheden te navigeren.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Geluksdag: zaterdag 20 april

De Jupiter-Uranus-conjunctie in Stier is een van de fortuinlijkste gebeurtenissen in 2024. Jij wordt geraakt door de waarheid. Jupiter regeert over overvloed, expansie, geluk en de verre horizon, terwijl Uranus bekend staat als de brenger van schokkende en ontzagwekkende momenten die je pad veranderen, zodat je meer in overeenstemming bent met je lot.

Schokkende realisaties komen rond deze tijd aan de oppervlakte, vooral rond wat je voor jezelf in petto had. Misschien vindt er een complete koerswijziging plaats, als je je realiseert dat je werk of streven niet iets was waarmee je verbonden was.

Neem deze inzichten aan als een geschenk en in plaats van ervoor weg te lopen. Omarm het, zodat je kunt ontdekken wat je echt verlangt voor je leven. Je komt geen geluksideeën tekort, dus door te accepteren dat er een verandering op komst is, zul je beter in staat zijn er het beste van te maken.

Een belangrijk punt is dat je in jezelf moet geloven en erop moet vertrouwen, hoe vreemd deze nieuwe ideeën ook zijn, dat ze deel uitmaken van iets groters en beters voor jou.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Geluksdag: maandag 8 april

De zonsverduistering met de nieuwe maan in Ram geeft je een ongelofelijke boost in het manifesteren en het nauwer samenwerken met de energieën van het universum. Ram is een vuurteken dat bekend staat als leider en niet bang is om risico’s te nemen.

Zowel de zonsverduistering als de nieuwe maan luiden een tijd voor een nieuw begin in, dus denk na over wat je wil beginnen. In april krijg je het perfecte duwtje om naar je doel toe te werken.

De energie van de zonsverduistering met de nieuwe maan leidt je naar netwerkmogelijkheden en sociale connecties die je helpen de zaadjes te planten voor je manifestatiewensen. Dit houdt verband met je professionele en financiële succes, dus onthoud dat je het niet alleen hoeft te doen en dat het enige wat ontbreekt ligt in een belangrijke verbinding in je leven.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Geluksdag: maandag 8 april

Nu april begint heb je belangrijke lessen over vertrouwen en expansie geleerd die het Vissenseizoen in je teweegbracht. Dit bereidde je voor op wat een baanbrekend jaar zal worden, maar je moet wel openstaan voor het omarmen van het nieuwe begin.

Denk na over de plannen en ideeën die je voor je leven had en probeer ze los te laten – tenminste tot op zekere hoogte. Droom in plaats daarvan meer hoop op wat je je had voorgesteld voordat de dingen niet gingen zoals gepland.

De zonsverduistering met de nieuwe maan in Ram markeert een belangrijk nieuw begin in je professionele leven. Dit kan gaan om een nieuw carrièrepad of studierichting. Met Mercurius retrograde in Ram kun je terugkeren naar iets wat je vroeger deed of waar je geïnteresseerd in was. Misschien brengt het je iets, zeker met al het geluk dat op dit moment om je heen is.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Geluksdag: maandag 8 april

Je zult deze maand de gelukkige hand van het universum voelen in al je inspanningen, want de energie van de Ram brengt een magisch gevoel van vertrouwen, overvloed en nieuwe kansen.

Op je pad heb je je sterk gericht op het helen van de zelfbeperkende overtuigingen die ertoe leidden dat je niet altijd werd geëerd voor je gaven. Nu je uit deze fase komt, ben je er klaar voor om echt op te eisen wat altijd je geboorterecht is geweest.

Kijk uit naar het nieuwe in april, of het nu gaat om reizen, onderwijs of een positie op afstand. Het is een teken om echt te geloven dat het leven dat je voor ogen hebt volledig kan worden gerealiseerd. Je moet echter wel besluiten om nooit meer minder te accepteren.

Je grootste geluk vind je in de nieuwe ervaringen en kansen die je aangaat, met het besef dat als je jezelf openstelt voor het nieuwe, je ook alles zult winnen wat je ooit hebt gewild.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Geluksdag: zaterdag 20 april

De Jupiter-Uranus-conjunctie gaat je gelukkig maken, niet alleen omdat Jupiter over geluk heerst, maar ook omdat dit in jouw huis van overvloed gebeurt. Jupiter staat sinds 2023 in Stier en helpt je om je fundering veilig te stellen en ervoor te zorgen dat je je dromen in stevige grond verankert.

In de tussentijd is ook Uranus aan het werk geweest in dit deel van je leven, door verrassende gebeurtenissen en kansen te brengen om je geloof op de proef te stellen en je pad te verleggen.

Als Jupiter en Uranus samenkomen in Stier, krijg je een ongelooflijk krachtige kans in je leven. Deze komt in de vorm van reizen, een nieuw bedrijf, onderwijs of spiritualiteit. Wat er ook op je pad komt, je moet erop vertrouwen dat het zal leiden tot grotere overvloed. Wees bereid om met de stroom mee te gaan en forceer niets.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Geluksdag: dinsdag 23 april

De volle maan in Schorpioen komt op in je huis van rijkdom, waardoor de zaadjes die je hebt geplant rond de nieuwe maan in Schorpioen (op 13 november 2023) tot bloei komen. Hoewel het een gloednieuw jaar is, betekent dat niet dat er niet nog oude dromen zijn. Deze maanfase is er een waarin je eindelijk de positieve resultaten kunt zien van je ondernomen acties.

Volle maan in Schorpioen slaat een brug tussen rijkdom en eigenwaarde. Er zullen meer overvloedige verbindingen in je persoonlijke leven zijn en je kunt ook meer rijkdom aantrekken in je carrière. Wees niet bang om je uit te spreken en te zeggen wat je waard bent. Je kunt een onverwachte bonus ontvangen, maar onderschat nooit de kracht van het creëren van je eigen overvloed.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Geluksdag: Dinsdag 23 april

De volle maan in Schorpioen benadrukt je zelfsector die heerst over persoonlijke overtuigingen, waarheid en initiatief. Dit is een van de weinige gebieden die een nieuw begin benadrukken, dus hoewel de volle maan iets tot een einde brengt, betekent het niet dat er niet ook een kans is om iets nieuws te beginnen.

De volle maan in Schorpioen markeert de perfecte tijd om te stoppen met het weggeven van je macht. Jouw pad ligt niet in andermans handen en jij hebt wél de volledige autonomie over de keuzes die je maakt.

Als je deze beperkende manieren van denken loslaat, kom je meer in je kracht te staan en zie je in dat jouw leven van jou is en van niemand anders. Wees niet bang dat je anderen tegen je in het harnas jaagt. Het geluk zit hem erin dat jij je herinnert dat jij degene bent die jouw leven vormgeeft. Dit geeft je een nieuw gevoel van initiatief en de kracht dat 2024 een fantastisch jaar wordt.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Geluksdag: Zaterdag 20 april

April brengt een aantal cruciale momenten in je romantische relatie met zich mee. Je kunt een gevoel van vreugde hebben dat je helpt je leven te cultiveren, dankzij de instroom van Ram-energie. Zelfs dan is er iets dat dieper in je leven broeit en je helpt om niet alleen meer vastberaden te zijn in het creëren van je droomleven, maar ook om de beste versie van jezelf te worden.

Hoewel jij als ieder ander je altijd in een staat van heling en beter worden bevindt, heb je je nu gerealiseerd dat je, om alles wat je in je leven verlangt te verwerven, eerst bij jezelf moet beginnen.

De Jupiter-Uranus-conjunctie in Stier komt op in je huis van vastberadenheid en voorziet je van een gevoel van prestatie, moed en vertrouwen. Je kunt alles te doen wat nodig is om je beste zelf te worden.

Of het nu gaat om het stellen van grenzen, prioriteit geven aan jezelf en je geluk of het overwinnen van je angst voor een romantische verbintenis: alles wat je wilt kan van jou zijn, maar je moet nooit je streven ernaar opgeven.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geluksdag: Maandag 8 april

Hoewel er op dit moment een sterke focus is op je persoonlijke leven, betekent dat niet dat het geluk van april verspilde moeite is. Je hebt het misschien meer nodig in je persoonlijke leven dan in je carrière.

De zonsverduistering met de nieuwe maan in Ram zal opkomen in je sector van familie en genezing, en gunt je een scharniermoment van groei en bewustzijn in je leven. Je wordt in staat gesteld om een aantal drastische veranderingen door te voeren die jou en degenen van wie je houdt ten goede komen.

Een zonsverduistering onthult iets wat je nog niet eerder had gezien, terwijl de nieuwe maan een nieuw begin mogelijk maakt. Ram vraagt je om in de rol van schepper te stappen, als je je jeugdwonden of uitdagende relaties te boven komt en echt begint het diepste deel van jezelf te helen.

De manier waarop je in het leven opereert zal verschuiven, omdat je meer door de lens van heling in plaats van verwonding gaat kijken, wat het begin is van een van de gelukkigste tijdperken in je leven.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Geluksdag: Maandag 8 april

De zonsverduistering met de nieuwe maan in Ram vindt plaats in jouw huis van communicatie. Mercurius loopt retrograde in hetzelfde huis. Dit creëert de ruimte voor een aantal dramatische en belangrijke gesprekken.

Deze energie gaat over het beginnen aan iets. Hoewel je het absoluut nodig hebt om je waarheid te spreken, moet je ook bedacht zijn dat je niet te gefrustreerd wordt of je afsluit tijdens dit proces.

Je merkt dat je terugkeert naar een eerdere overeenkomst of een gevoel uit het verleden, maar deze keer heb je meer informatie, wat betekent dat je tot belangrijke inzichten kunt komen.

Op het moment van de zonsverduistering met de nieuwe maan staan Mercurius, Zon en Venus allemaal in Ram staan. Thema’s als communicatie, financiën, liefde, keuzes en een nieuw begin komen samen. Het kan zijn dat je meer zelfliefde voor jezelf nodig hebt om deze ommekeer mogelijk te maken.

Zorg ervoor dat je je innerlijke waarheid eert, maar let ook op dat je medeleven toont aan anderen en erkent dat wat je hoopt te ontvangen ook iets is wat je bereid moet zijn te geven.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Geluksdag: Zaterdag 20 april

De Jupiter-Uranus-conjunctie in Stier is enorm gunstig voor jou. Het gaat over communicatie, dus een schrijfproject of een podcast wordt ongelooflijk belangrijk. Wat nu samen begint te komen, is niet iets compleet nieuws, maar bouwt voort op eerder werk dat je hebt gedaan.

Je manifesteert eindelijk een idee dat je al een tijdje had. Het universum zegent dit nieuwe hoofdstuk van je leven volledig, want de Ram-energie zal ook je sector van rijkdom laten oplichten.

Als je hebt gewacht op een teken of het perfecte moment, dan moet je erop vertrouwen dat het niet beter wordt dan dit. Niet alleen moet je je goddelijke ideeën realiseren om iets nieuws te beginnen, maar wanneer een ongelooflijk aanbod of kans zich aandient, sta jezelf dan toe om het te zien voor wat het werkelijk is: een doorbraak.

Dit is jouw moment om te schitteren en dat verdien je ook volledig, dus sta jezelf toe om te zien dat je op dit moment echt omringd bent door geluk.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • In deze masterclass ga je jouw geboortehoroscoop begrijpen: wat staat er voor jou in de sterren geschreven?
  • Ben je een extraverte of introverte persoon en hoe kan het dat alleen je sterrenbeeld niet alles over jou zegt?
Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in 2024:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?