Bewustzijn

Afvallen lukt niet: een beetje hulp van Bachbloesems

Door Jolanda Huijsmans
Afvallen lukt niet: een beetje hulp van Bachbloesems

Afvallen lukt niet: om gewicht kwijt te raken moet de geest (spirit) op orde zijn. Belangrijk is zelfkennis, inzicht en een persoonlijke levensstijl die los staat van de gevestigde orde. Het helpt je om af te vallen, als je stevig in je schoenen staat. Maar ook dat je bewust bent van je eigen valkuilen. Hierin kunnen Bachbloesems een extra steuntje in de rug geven. Om je bewust te worden van jouw eigen gezonde levensstijl. Een stijl die bij jou past en niet opgelegd door een dieet.

Zorg goed voor je lichaam

Dat is de boodschap die Nannet van der Ham wil meegeven in haar boek ‘Spiritualiteit werkt bij het afvallen’. Wat je eet, moet goed voor je lichaam zijn. Een auto rijdt ook niet op de verkeerde benzine. Helaas kunnen we ons lichaam heel lang opzadelen met verkeerde stoffen. Het lijf gaat door tot het erbij neervalt. Subtiele signalen vallen niet zo snel op. Tot er klachten gaan ontstaan, zoals bijvoorbeeld gewrichtsklachten, hoofdpijn en noem maar op.

Tip: eet zo veel mogelijk wat de natuur je biedt. Door je daar wat meer in te verdiepen, kom je er achter dat de natuur veel te bieden heeft. Bewustwording is de eerste stap.

Afvallen lukt niet: emotie eten

Voeding heeft een grote psychologische invloed op de mens. Dat doen we graag: eten en drinken. Of we nu gezellig een etentje hebben met vrienden of als we verdrietig zijn en onszelf willen troosten. Kun je tijdens een gezellig etentje moeilijk ‘nee’ zeggen en je grenzen aangeven? Dan kun je wel wat hulp gebruiken van bachbloesem Centaury. Het helpt je om je eigen innerlijk evenwicht te vinden en te voelen wat goed is voor jouw lijf.

Eten uit eenzaamheid is ook emotie eten. Vooral als je problemen hebt en die voor jezelf houd. Bachbloesem Water Violet helpt je om die eenzaamheid te doorbreken en een fijne relatie met anderen op te bouwen. Met ruimte om problemen te delen en niet weg te eten.

Afvallen lukt niet: om moedeloos van te worden

Bachbloesem Larch helpt je wanneer je weinig zelfvertrouwen hebt en last hebt van faalangst. Wanneer je er bij voorbaat al vanuit gaat dat het toch niet gaat lukken. En het dus ook maar niet probeert.

Door de jaren heen hebben we allemaal gewoontes ontwikkeld die we normaal zijn gaan vinden. Zoals bijvoorbeeld elke avond een glaasje wijn bij het eten, veel frisdrank drinken, koffie met suiker en melk. Je neemt je voor om gewoontes te veranderen. Maar voor hoe lang? Om patronen te doorbreken is bachbloesem Chestnut Bud de remedie om herhaling van verkeerde patronen te doorbreken.

Verslaafd aan eten

Waarom is het moeilijk om af te vallen en op gewicht te blijven? Dat komt door de verleiding. Overal zijn verleidingen, zoals zoetigheid, hartigheid of alcohol. We zijn gewend om het te gebruiken, het lichaam vraagt er naar als we het niet eten. Sta een stil bij wat je eet en waarom. Mindful eten is je bewust worden van wat je in je mond stopt en waarom je dat doet. Heb je er trek in, of staat die gewoonte ergens voor. Koffie met een koekje staat voor gezelligheid. Ook een gewoonte?

Bachbloesem Crab Apple staat ook bekend als de reinigingsremedie. Helpt om je gedachten te “reinigen” van gedachten aan verleidingen.

Tot slot: je levensstijl veranderen is een proces. Verwacht geen grote wonderen en wees je bewust van ieder stapje dat wel lukt. Je kunt elke dag weer opnieuw beginnen met goede gewoontes!

Bloesemtherapie

Bloesemtherapie

Heb je nog nooit gehoord van bloesemremedies, dan is dit boekje het beste om mee te beginnen. Weet je al veel over de Bachremedies maar wil je meer, dan is dit boekje een must. Wat zijn bloesemremedies? Hoe worden ze gemaakt? Hoe gebruik je ze? Dit boekje gaat in op de achtergrond van het maakproces en geeft een uitgebreid overzicht van de belangrijkste remediesystemen van de laatste 35 jaar.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Jolanda Huijsmans
Jolanda Huijsmans

Ik ben Jolanda Huijsmans, 55 jaar, getrouwd en moeder van een zoon van 27. Al bijna 30 jaar werk ik in de zorg, met mensen met een verstandelijke beperking. Op vele plekken gewerkt, de laatste 4 jaar werk ik als gezinsondersteuner. Ouders met een licht verstandelijke beperking, die kinderen en een huishouden hebben, ondersteun ik in de dagelijkse gang van zaken. Dit werk combineer ik met mijn eigen bedrijf - DigiBach.nl - dat ik samen met mijn zoon heb opgezet. Zo ben ik ook enthousiast aan het bloggen geslagen, om mijn ervaringen te delen. Nadat ik in 1993 zelf kennis maakte met de Bachbloesem remedies van Dr. Edward Bach, en er veel baat bij had, wilde ik er meer van weten. Daarom heb ik mij verder gespecialiseerd in de Bachbloesem remedies, door een opleiding te volgen. Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met Bachbloesems, met goede resultaten: een eenvoudige en doeltreffende therapievorm. “Daar hou ik wel van: simpel, duidelijk en goedkoop voor iedereen toegankelijk”. Ik heb er bewust voor gekozen om digitaal te werken, zodat het voor veel mensen toegankelijk is om persoonlijk advies te vragen en een flesjes bachbloesems aan te vragen dat bij jouw klachten past. Mix van alle ingrediënten Deze mix van kennis en ervaring maken mij wie ik nu ben en wat ik wil uitdragen met Digibach. Het zou toch mooi zijn, als het voor velen toegankelijk is om lekker in je vel te zitten en vitaal te kunnen leven! “Als je gelukkig bent, trek je positieve eigenschappen aan”.

Reactie
  1. Wilma van Gils 20 oktober 2019 - 10:17
    Reply

    Als ik dit boek wil kopen is hij gaan 10 maar 12 euro????

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?