Bewustzijn

Holistische remedie voor innerlijke groei: Bachbloesemtherapie

Door Jolanda Huijsmans
Holistische remedie voor innerlijke groei: Bachbloesemtherapie

Bachbloesemtherapie is een complete geneesmethode nagelaten aan de mensheid door Dr. Bach. Iedere remedie gaat uit van de relatie tussen lichaam en geest. Bloesemremedies richten zich op de geestelijke gezondheid,. Nu klinkt Bach bloesem therapie nogal ingrijpend door het woord therapie, maar wees gerust. Het houdt in dat je een bepaalde tijd achter elkaar een mix van speciaal voor jou geselecteerde bloesems tot je neemt. De bloesems doen hun werk, als het goed is ga je dat vanzelf merken.

Remedie: werking bachbloesem

Iedere bloesemremedie heeft eigen unieke kwaliteiten, net als ieder mens en dier. Door het gebruik van een remedie leer je gebruik te maken van je eigen unieke kwaliteiten. Je kunt het vergelijken met een spirituele leraar: het helpt je, samen met jou om je lessen te leren. De bedoeling is dat je niet alleen maar “wakker” gemaakt wordt, maar dat je zelf ook in beweging komt om tot bloei te komen.

Elke bloesem kan helpen je bewustzijn te versterken en blokkades te transformeren. Een steuntje in de rug om tot de volle ontplooiing van je mogelijkheden te komen. De werking is uniek, omdat je met deze therapie aan je (negatieve)emoties/gevoelens en je innerlijk kunt werken.

Remedie overzicht

In totaal zijn er 38 verschillende remedies, verdeeld in 7 groepen van emoties:

  1. Het lijden aan angsten: Rock Rose, Mimulus, Cherry Plum, Aspen, Red Chestnut.
  2. Onzekerheid: Cerato, Scleranthus, Gentian, Gorse, Hornbeam, Wild Oat.
  3. Onvoldoende interesse in het hier en nu: Clematis, Honeysuckle, Wild Rose, Olive, White Chestnut, Mustard, Chestnut Bud.
  4. Eenzaamheid: Water Violet, Impatience, Heather.
  5. Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën: Agrimony, Centaury, Walnut, Holly.
  6. Moedeloosheid en wanhoop: Larch, Pine, Elm, Sweet Chestnut, Star of Bethlehem, Willow, Oak, Crab Apple.
  7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen: Chicory, Vervain, Vine, Beech, Rock Water.

Welke remedie past bij jou

Bachbloesems maken gebruik van de levensenergie. Zoals bijvoorbeeld in een mooie bloementuin. Hier kun je niet alleen genieten van de schoonheid van alles wat groeit en bloeit. Maar ook van de uitstraling van de levensenergie die daar aanwezig is. Deze levensenergie wordt volgens de door Dr. Bach ontwikkelde methode opgevangen in bronwater.

Dat Bachbloesems helpen met het maken van de verbinding met je intuïtie is dus eigenlijk precies zoals Dr. Bach het bedoeld heeft. Door deze verbinding ga je beter voelen wat goed voor je is. Zoek de innerlijke rust, dat geeft ruimte voor innerlijke groei. De echte antwoorden komen van binnenuit en niet van wat anderen aan oplossingen aanbieden. Zo kun je ook leren om intuïtief de juiste bloesemremedie te kiezen.

Wanneer beginnen bachbloesems te werken?

Hoe lang het duurt voordat de remedies gaan werken hangt af van de omstandigheden. In acute situaties en noodgevallen kan rescue direct resultaat geven. Of als je bijvoorbeeld uitgeput uit je werk komt kun je al snel het gunstige effect van Olive voelen. Gevoelige mensen voelen gelijk dat er iets verandert in hun energie. Opeens voel je weer ontspanning of vertrouwen dat je de problemen weer aankunt. Luister vooral naar je lichaam!

Wanneer kun je resultaat verwachten?

“Bachbloesems, en je problemen verdwijnen als sneeuw door de zon”. Dat kunnen we natuurlijk niet verwachten!

Een goede vuistregel is, dat je na ongeveer 3 weken wel resultaat kunt verwachten.

Dat is ook ongeveer de tijd dat je met een flesje van 30 ml kunt doen (3 á 4 weken). Een leeg flesje biedt de mogelijkheid om weer opnieuw te bekijken welke bachbloesems je nodig hebt. De remedies dringen laagje voor laagje door tot de kern van het probleem (zoals een ui die wordt afgepelt). Daarom kan het dus zijn, dat je na een aantal weken een andere samenstelling bachbloesems nodig hebt.

Affirmaties: de kracht van elke remedie

Bachbloesems en affirmaties zijn een sterke combinatie. De positieve zinnetjes (affirmaties) die je dagelijks tegen jezelf zegt beïnvloeden, net als de bachbloesems je (onbewuste) gedachten. Bij elke bachbloesem is een affirmatie te bedenken, die de werking ervan versterkt. Dat komt omdat het helpt bewust te worden van jouw transformatie: van negatief naar positief.

Kijk voor meer informatie over Bachbloesemtherapie op Digibach.nl

Bloesemtherapie

Bloesemtherapie

Heb je nog nooit gehoord van bloesemremedies, dan is dit boekje het beste om mee te beginnen. Weet je al veel over de Bachremedies maar wil je meer, dan is dit boekje een must. Wat zijn bloesemremedies? Hoe worden ze gemaakt? Hoe gebruik je ze? Dit boekje gaat in op de achtergrond van het maakproces en geeft een uitgebreid overzicht van de belangrijkste remediesystemen van de laatste 35 jaar.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Jolanda Huijsmans
Jolanda Huijsmans

Ik ben Jolanda Huijsmans, 55 jaar, getrouwd en moeder van een zoon van 27. Al bijna 30 jaar werk ik in de zorg, met mensen met een verstandelijke beperking. Op vele plekken gewerkt, de laatste 4 jaar werk ik als gezinsondersteuner. Ouders met een licht verstandelijke beperking, die kinderen en een huishouden hebben, ondersteun ik in de dagelijkse gang van zaken. Dit werk combineer ik met mijn eigen bedrijf - DigiBach.nl - dat ik samen met mijn zoon heb opgezet. Zo ben ik ook enthousiast aan het bloggen geslagen, om mijn ervaringen te delen. Nadat ik in 1993 zelf kennis maakte met de Bachbloesem remedies van Dr. Edward Bach, en er veel baat bij had, wilde ik er meer van weten. Daarom heb ik mij verder gespecialiseerd in de Bachbloesem remedies, door een opleiding te volgen. Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met Bachbloesems, met goede resultaten: een eenvoudige en doeltreffende therapievorm. “Daar hou ik wel van: simpel, duidelijk en goedkoop voor iedereen toegankelijk”. Ik heb er bewust voor gekozen om digitaal te werken, zodat het voor veel mensen toegankelijk is om persoonlijk advies te vragen en een flesjes bachbloesems aan te vragen dat bij jouw klachten past. Mix van alle ingrediënten Deze mix van kennis en ervaring maken mij wie ik nu ben en wat ik wil uitdragen met Digibach. Het zou toch mooi zijn, als het voor velen toegankelijk is om lekker in je vel te zitten en vitaal te kunnen leven! “Als je gelukkig bent, trek je positieve eigenschappen aan”.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?