Home Kleur je leven Wat is de psychologische betekenis van de kleur rood?

Wat is de psychologische betekenis van de kleur rood?

Door Anne-Lies
rood

Wat is de psychologische betekenis van de kleur rood? Ik ben rood en de pittigste van het hele stel. Bij mij krijg je het leven niet met een sausje maar hot en spicy recht voor zijn raap. Zo doe ik dat graag en met liefde, heel veel liefde. Want ook dat zit in mijn bloed net zoals passie, vuur en vlam en warmte, heel veel warmte.

Kleur van handen en voeten geven aan je ideeën

Ik ben een doener. Mijn lijfspreuk is dan ook eerst doen dan denken. Ik ben wijs geworden door schade en schande. Mijn korte lontje ligt altijd te loeren om de hoek en is nog nooit gedoofd. En zo hoort dat bij zo een energieke vitale kleur. Ik ben altijd aanwezig en meestal een graag geziene gast. Ik heb namelijk altijd iets te zeggen en schudt met gemak verhalen uit de mouw. Het liefste stoer óf met bravour want een dramaqueen pur sang is voor een beetje overdrijven echt niet bang.

Kleur van soms eerst doen en dan pas denken

Ik ga graag pionieren en bij een goed avontuur zit ik voor in de bus. Het liefst ben ik dan de chauffeur want stilzitten maakt me niet gelukkig. Ik neem je mee naar Rome en Parijs en we beleven het leven intens. Op de top van ons kunnen en bestaan leven we mijn leven. Zo doe ik het graag. Ik ben ROOD en ben hartverwarmend verzot op alles waar hart en ziel in zit.
Natuurlijk wil je nog veel meer weten wat deze kleur voor jou kan betekenen en voor kleurrijker en lichter leven! HIER kun je zomaar inchecken en jezelf dit cadeau gunnen.

Boekentip Inspirerend leven: De verbazingwekkende invloed van kleur

Wil je meer leren en lezen over kleuren en welke invloed ze op je hebben? Dan is De verbazingwekkende invloed van kleuren van Jean-Gabriel Causse misschien wel wat voor jou! Bestel jouw exemplaar  voor € 15,50 bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com


Lees ook: Wat is jouw lievelingskleur en wat zegt dit over jou? 

Rood, kleur van actie en daadkracht

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranje, paars, magenta, groen, geel, turkoois, roze, blauw, wit, indigo.

  • Blijf op de hoogte en schrijf je voor de nieuwsbrief van Inspirerend Leven 
    Ontvang elke zondag gratis de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop en nog veel meer. Ruim 50.000+ lezers gingen je voor.
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

Laat een bericht achter