Kleur je leven

Wat is de psychologische betekenis van de kleur rood?

Door Anne-Lies
Wat is de psychologische betekenis van de kleur rood?

Wat is de psychologische betekenis van de kleur rood? Ik ben rood en de pittigste van het hele stel. Bij mij krijg je het leven niet met een sausje maar hot en spicy recht voor zijn raap. Zo doe ik dat graag en met liefde, heel veel liefde. Want ook dat zit in mijn bloed net zoals passie, vuur en vlam en warmte, heel veel warmte.

Kleur van handen en voeten geven aan je ideeën

Ik ben een doener. Mijn lijfspreuk is dan ook eerst doen dan denken. Ik ben wijs geworden door schade en schande. Mijn korte lontje ligt altijd te loeren om de hoek en is nog nooit gedoofd. En zo hoort dat bij zo een energieke vitale kleur. Ik ben altijd aanwezig en meestal een graag geziene gast. Ik heb namelijk altijd iets te zeggen en schudt met gemak verhalen uit de mouw. Het liefste stoer óf met bravour want een dramaqueen pur sang is voor een beetje overdrijven echt niet bang.

Kleur van soms eerst doen en dan pas denken

Ik ga graag pionieren en bij een goed avontuur zit ik voor in de bus. Het liefst ben ik dan de chauffeur want stilzitten maakt me niet gelukkig. Ik neem je mee naar Rome en Parijs en we beleven het leven intens. Op de top van ons kunnen en bestaan leven we mijn leven. Zo doe ik het graag. Ik ben ROOD en ben hartverwarmend verzot op alles waar hart en ziel in zit.
Natuurlijk wil je nog veel meer weten wat deze kleur voor jou kan betekenen en voor kleurrijker en lichter leven! HIER kun je zomaar inchecken en jezelf dit cadeau gunnen.

Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook: Wat is jouw lievelingskleur en wat zegt dit over jou?

Rood, kleur van actie en daadkracht

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranje, paars, magenta, groen, geel, turkoois, roze, blauw, wit, indigo.

Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Een blik op de toekomst
€ 15,00

Een blik op de toekomst

Hans Stolp

In 'Een blik op de toekomst' geeft Hans Stolp op zijn unieke manier inzicht in de rol van aartsengelen in de ontwikkelingsweg van de mensheid.

€ 15,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?