Spiritualiteit

Wat zijn Akasha kronieken? Het archief van de ziel

Door redacteur
Wat zijn Akasha kronieken? Het archief van de ziel

De Akasha kronieken zijn een bewustzijnsdimensie waarin de vibratie van elke ziel en zijn reis ligt opgeslagen. Dit bewustzijnstrillingslichaam is overal geheel aanwezig en altijd, waar ook ter wereld, volledig toegankelijk. Als zodanig vormen de kronieken een op ervaring gebaseerd kennislichaam dat niet alleen alles bevat wat elke ziel in de loop van zijn bestaan ooit heeft gedacht, gezegd en gedaan, maar waarin ook alles ten aanzien van zijn toekomstige mogelijkheden is vastgelegd. We zullen de hierboven staande definitie in kleinere delen opsplitsen – te beginnen met de betekenis van het begrip bewustzijnsdimensie.

Bewustzijnsdimensie

Een bewustzijnsdimensie is een gebied van de ongeziene wereld dat we als mensen niettemin kunnen ervaren en identificeren op grond van zijn specifieke kenmerken, eigenschappen. Zo is bijvoorbeeld de droomtoestand een bewust zijnsdimensie tijdens de verschillende fasen van de slaap die mensen kunnen ervaren en identifi ceren. Andere bewustzijnsdimensies kunnen worden benoemd als verschillende ‘gebieden’ van de geest – het bewuste en het onderbewuste, het gebied van het geheugen, gebieden van muzikale of mathematische begaafdheid, en de gebieden van het brein die onze fysieke capaciteiten regeren. En andere bewustzijnsdimensies zijn de verschillende staten van ontspanning die via het brein kunnen worden gemeten. Wat al deze bewustzijnsdimensies met elkaar gemeen hebben is het feit dat we weten dat ze bestaan, ook al kunnen we ze niet zien.

Universeel bewustzijn

In het proces van toegang vinden tot de Akasha kronieken gaan we van de gebruikelijke staat van menselijk bewustzijn over op een staat van goddelijk universeel bewustzijn waarin we onze Eenheid met het goddelijke op alle niveaus herkennen. Deze bewustzijnstoestand stelt ons in staat de vibraties van de kronieken – de blauwdrukken van de ziel – waar te nemen. Zo hebben de kronieken de mensheid door haar hele evolutie heen gediend als een buitengewoon instrument met behulp waarvan wij goddelijke verlichting op hanteerbare wijze kunnen ontvangen om die in onze menselijke ervaring te integreren. En daardoor kunnen we met recht zeggen dat we door toegang te krijgen tot de Akasha kronieken een glimp kunnen opvangen van de hemel op aarde!

Lichtvibraties

De Akasha kronieken zijn het Lichtlichaam van het universele zelfbewustzijn. Als zodanig bevatten ze het universele bewustzijn met de drie voornaamste componenten ervan – geest, hart en wil. De kronieken bevatten ook de stralende Lichtvibraties die door alle dingen gegenereerd worden. Telkens wanneer we de kronieken raadplegen, wordt ons bewustzijn beïnvloed door dit Licht en worden we erdoor ‘ver-Licht’. Als dat gebeurt, worden de effecten van het Licht manifest in onze gedachten en emoties (evenals in die van onze cliënten) en beginnen we een toenemend gevoel van vrede en welzijn te ervaren.

Eeuwige zielen

Met de Akasha kronieken vergt begrip en aanvaarding van het concept ‘reïncarnatie’. Vanuit het perspectief van de kronieken bezien zijn alle zielen eeuwig. Op dit begripsniveau houden de kronieken het archief bij van elke ziel zoals die van het ene leven tot het andere als verschillende menselijke wezens op aarde heeft bestaan en deze zich door tijd en ruimte heen heeft ontwikkeld. Een menselijke incarnatie geschiedt als een specifieke manifestatie van de volmaakte blauwdruk van de ziel. De gedachte achter de menselijke ervaring is in het fysieke het volmaakte zelf te worden zoals dat op zielsniveau al in de Akasha kronieken bestaat.

Om in het bewustzijn van onze spirituele natuur te groeien en in staat te zijn dat bewustzijn in het fysieke leven te verankeren om zo ons optimale zelf op het aardse vlak te verwezenlijken, vergt vele levens. In de kronieken kunnen we onze diverse incarnaties zien. In wezen zijn de Akasha kronieken dus zowel de volmaakte blauwdruk op zielsniveau, als de registratie van de ervaringen van een individuele ziel naarmate die in het bewustzijn van zichzelf als spiritueel wezen groeit en hij zich in zijn goddelijke natuur in het fysieke aardse vlak manifesteert.

Constant in verandering

De Akasha kronieken zijn constant in verandering en uitbreiding. Naarmate onze ziel zich door de tijd heen ontwikkelt, worden de kronieken bijgesteld om onze groei weer te geven. Ze worden voortdurend verfijnd naarmate we meer op één lijn komen met onze volmaakte ziel en die groeiende volmaaktheid zich in ons aardse leven manifesteert. Daarom kunnen we de kronieken beschouwen als een bemiddelingslichaam tussen alle verleden, huidige en toekomstige mogelijkheden, waarschijnlijkheden en eventualiteiten. Aan de kronieken kunnen we begrip en richting ontlenen wanneer we onszelf op onze levensreis ervoor openstellen ons optimale zelf in de fysieke wereld te realiseren.

De Akasha kronieken

De Akasha kronieken

In De Akasha kronieken van Linda Howe leer je gebruik te maken van het Pathway Prayer Process om toegang te krijgen tot het Hart van de Akasha kronieken.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reacties
 1. Alexandra 31 januari 2020 - 23:03
  Reply

  Wauw, hier wíl ik meer van weten!

 2. Peter 14 september 2020 - 13:35
  Reply

  Ik ook!

 3. Mina Mangal 26 januari 2024 - 21:57
  Reply

  Hier wil ik ook meer van weten en waar kan je de cursus doen.

 4. Jacomina manhave 30 april 2024 - 10:09
  Reply

  Prachtig ..wat een i nformatie ..ik ben hier al mee bezig ....ik wil.dit ook echt .....mijn enige authetieke zelf worden zijn en blijven ....dank u wel .....voor deze informatie ..ik ga er over denken ..of een boek nog extra betekenis voor mij kan hebben 🌈🌈

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?