Liefde & Relaties

Je liefdesleven na een giftige relatie: ook jij kunt de liefde weer vinden!

Door Mjon van Oers
Je liefdesleven na een giftige relatie: ook jij kunt de liefde weer vinden!

Heb jij het gevoel dat je vast bent komen te zitten na een giftige relatie en dat je niet in staat bent om je hart weer te openen en de liefde opnieuw binnen te laten in je leven? Mjon van Oers, auteur Detox je Liefdesleven laat je in dit artikel zien hoe je liefde voor anderen en jezelf weer kunt vinden.

Nadat je gewond bent geraakt in je hart, wil je jezelf beschermen tegen nieuwe pijn.

Je kunt de pijn in jouw liefde helen

Wanneer je leert af te stemmen op de liefde, activeer je de sterkste kracht in de kosmos en dat zal je leven transformeren tot iets wonderbaarlijks. Maar hoe kun je de liefde in het leven en voor wie je bent weer terug vinden na een giftige relatie? En, hoe kun je die liefde van binnen weer beginnen uit te stralen vanuit je hele wezen?

Waarschijnlijk ben je een deel van de liefde voor jezelf kwijtgeraakt in de toxische relatie. Het goede nieuws is:

1: Het is niet jouw schuld dus vergeef jezelf. Ongezonde, giftige of narcistische relaties komen veel voor. Het is dus niet zo gek dat het je is overkomen.

2: Het is nooit te laat om te luisteren naar je hart en te beginnen met lief te zijn voor jezelf! Het belangrijkste onderdeel op de weg naar meer liefde is het kiezen voor liefde in alles wat je doet. Dat is hoe je het elk moment van de dag in actie kunt zetten. Luister naar jezelf en kies liefde. Het is levensveranderend!

Je angst overwinnen

Omdat een giftige relatie je het vertrouwen in de liefde heeft ontnomen is het heel normaal dat je de neiging hebt om de romantische liefde voor een tijdje uit te sluiten. Een giftige relatie maakt je namelijk niet alleen angstig om anderen ooit nog lief te hebben, maar het ontbreekt je ook vaak aan liefde voor jezelf. Het brengt je waarschijnlijk angst om alleen te zijn en het gevoel niet in staat te zijn om ooit nog liefde te vinden…

Nadat je gewond bent geraakt in je hart, wil je jezelf beschermen tegen nieuwe pijn. Maar als je dit doet, wie denk je dan dat je voor de gek aan het houden bent? Je kunt het risico dat met liefde gepaard gaat nooit echt vermijden.

Hoewel het na een giftige relatie een volkomen normaal gevoel is om geen vertrouwen meer in de liefde te hebben, zul je er uiteindelijk geen baat bij hebben wanneer je jezelf afsluit. Je verkleint dan de kans om te herstellen en te groeien. Daar komt nog bij dat je nooit zult weten wanneer je diep gekwetst gaat worden. Liefde is emotie en dat maakt je nou eenmaal altijd kwetsbaar.

Je hoge muren afbreken

Misschien heb je het gevoel dat je in het verleden zoveel dwaze fouten in je liefdesleven hebt gemaakt en ben je zo ontmoedigd dat je de eenzaamheid bent gaan verkiezen boven een eventuele geliefde. Het is dan juist tijd om zelfbewust te zijn, om in het licht te stappen en je zelfvertrouwen en je vertrouwen in de liefde te herstellen en om jezelf en je leven in een positiever licht te zien.

Lees ook: 5 tips om je zelfvertrouwen terug te krijgen na een giftige relatie

Pijn brengt groei

Het feit dat je liefdesleven nu nog niet is waar je wilt zijn, betekent niet dat het gedoemd is om te mislukken. In feite is het tegenovergestelde waar. Waarschijnlijk heb je eerst de nare ervaringen in je vorige relaties nodig gehad om te kunnen groeien als mens op weg naar veel mooiere liefdeservaringen.

De pijn die je in het verleden hebt ervaren, zou echter nu niet langer de muren moeten opbouwen die je tegenhouden om een potentieel gelukkig liefdesleven te hebben. In feite zijn je eerdere ervaringen juist dat wat je er heen kan leiden!

Je moet ervaren wat liefde niet is voordat je echt kunt weten wat ware liefde is.

Je hart trainen

Ik zal je iets vertellen. Je hart is een spier. Wat doen bodybuilders? Ze belasten hun spieren steeds opnieuw en nemen dan rust. En, weet je wat er dan gebeurt? De spier groeit. Hij wordt groter en sterker. Hij kan steeds meer belasting aan. Hetzelfde gebeurt er met je liefdevolle hart.

Je hart kan eigenlijk veel meer hebben dan je denkt. En wanneer het volledig belast is, dan weet je dat je aan rust toe bent, zodat je hart kan herstellen. Elke keer zal het dan weer sterker en sterker kunnen worden.

Ik zal je nog iets anders vertellen. Niet alleen je hart is bedoeld om te groeien, maar jij ook! Als je nu besluit je hart te sluiten, zul je niet groeien. Je blijft dan in deze stemming en in deze huidige situatie is er een grote kans dat liefde je hier niet zal vinden, omdat ware liefde juist enorme hoeveelheden groei vereist.

Maar als je het risico neemt en je je hoge ego-muren kunt verwijderen, weet je wat er dan zal gebeuren? Je hart zal groeien en ook jij zult groeien. Deze groei, deze verschuiving, stelt je in staat om in een andere stemming te komen, eentje waar het gemakkelijker is voor je om weer vreugde in je leven te vinden.

Als je het gevoel hebt dat je vast bent komen te zitten en niet in staat bent om te begrijpen hoe je je hart kunt openen en de liefde weer kunt binnenlaten, dan zal het boek Detox je Liefdesleven – herstellen van giftige relaties je eraan herinneren dat het wel kan!

Detox je liefdesleven

Detox je liefdesleven

Wil je nog meer wijze woorden over de liefde van Mjon lezen? In 'Detox je liefdesleven, Herstellen van giftige relaties' leert ze je gezonde relaties aan te trekken en zelfliefde te cultiveren.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Mjon van Oers:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Mjon van Oers
Mjon van Oers

Mjon van Oers is een toonaangevende autoriteit op het gebied van narcisme in relaties. Haar pioniersgeest levert transformerende publicaties op, waarmee ze al duizenden vrouwen én mannen geholpen heeft om te herstellen van narcistisch misbruik. Zij is sinds 1992 zelfstandig auteur en schrijft (ook) over bewegen, gezondheid, mens en relaties. Haar publicaties, onder andere over narcisme, verschenen in diverse tijdschriften, online artikelen, e-books en boeken. Mjon schrijft niet alleen, zij geeft ook workshops, lezingen en inspireert als trainer.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?