Liefde & Relaties

Hoe vind je het geluk na een giftige relatie? Zo word je een magneet voor liefde!

Door Mjon van Oers
Hoe vind je het geluk na een giftige relatie? Zo word je een magneet voor liefde!

Verhoog je trillingsfrequentie en je (liefdes)leven verbetert. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Mjon van Oers, auteur van Detox je liefdesleven, laat in dit artikel zien dat je zelfs na een giftige relatie weer volop liefde en geluk in je leven kunt aantrekken. “Verban zaken die je frequentie naar beneden halen en breng dat wat je trilling verhoogt juist meer in je leven. Wanneer je dit eenvoudige principe begrijpt en toepast, kan alles veranderen.”

Als je nog steeds op een giftige relatie bent afgestemd, al is deze voorbij, houd je nare emoties.

Alles is energie (ook je gedachten!)

Een giftige relatie brengt je uit balans, wat vaak allerlei gebieden van je leven negatief beïnvloedt. Soms zelfs tot lang na de relatie! Leren hoe je weer in evenwicht komt, is dan een van de meest waardevolle dingen die je kunt doen om je levenskracht en de liefde in je leven te vergroten.

Van de natuurkundige Nikola Tesla hebben we geleerd dat alles energie is. Het voedsel dat je eet, de woorden die je spreekt, de gedachten die je hebt – het is allemaal energie die op een bepaalde frequentie trilt. Krachtige emoties en hoge trillingsfrequenties staan gelijk aan een betere stemming en meer luchtigheid, licht en liefde in je leven. Verzwakkende emoties en lage trillingen brengen je in een slechtere stemming.

Het universum reageert op jouw trillingsfrequentie

Je energie komt overeen met de emotie die jou een bepaalde richting op trekt. Hoe meer je een gedachte denkt, zelfs als die gerechtvaardigd is, hoe meer je die gedachte voedt en dus ook die energie en emotie. Wat er dan gebeurt: deze emotie, die verbonden is met je energie, gaat voor jou daadwerkelijk de gebeurtenissen in je leven vormen.

Het universum herkent je persoonlijke verlangens, wensen of behoeften niet. Het begrijpt alleen de frequentie waarop je trilt. Als je bijvoorbeeld trilt op de frequentie van woede, angst, schuld of schaamte, trek je dingen van een soortgelijke trilling aan.

Afstemmen: wat wil je manifesteren?

Door een giftige of narcistische relatie ontwikkel je verzwakkende emoties. Als je nog steeds op zo’n relatie bent afgestemd, al is deze voorbij, houd je nare emoties. Dit vergiftigt je en beïnvloedt je negatief. Je bent dus afhankelijk van je eigen gedachten: zij voeden een bepaalde emotie en energie. Wat jij uitzendt en hoe je de dingen beïnvloedt, moet je zelf bepalen. Anders beïnvloeden ze jou en dat is iets wat je in veel gevallen niet wil.

Als je trilt op de frequentie van liefde, vreugde en plezier, trek je dingen aan die deze frequentie ondersteunen. Het is een beetje zoals afstemmen op een radiozender. Je stemt af op de muziek waarnaar je wilt luisteren, zo moet je ook afstemmen op de energie die jij in je leven wilt manifesteren. Verander je mindset, het verandert je leven.

Lees ook: Hoe je trillingsfrequentie en je liefdesleven elkaar beïnvloeden

Liefde laat wensen uitkomen

Liefde is een van de hoogste trillingsfrequenties op deze planeet. Je trekt dan ook moeiteloos meer liefdevolle ervaringen aan wanneer je de muren rondom je hart opruimt. Wanneer je zelf straalt van plezier en vriendelijk en liefdevol bent, wordt dat gezien en gewaardeerd door anderen. Het voelt natuurlijk, authentiek en diep voedend aan.

Liefde komt voort uit hoge trillingen waar energie snel stroomt. Dat brengt je sneller wat je wenst, waardoor jij je levendiger en vrediger voelt. Leven op een hogere frequentie richting liefde betekent ook in het licht stappen en dat is een proces. Wanneer je stopt met vechten en je met de natuurlijke ‘flow’ van het leven mee stroomt, stroom je eerder precies daarnaartoe waar je heen wilt. Je keert je af van de dingen die je niet in je leven wilt en richt je energie op de dingen die je wél wilt.

Waardoor voel jij je goed? Doe dit (vaker)! Misschien is het een etentje met vrienden, sporten, tijd doorbrengen in de natuur, contact maken met dieren, schrijven, schilderen of op de bank kruipen voor een avondje ontspannen met jezelf. Wat jouw manier ook is, behandel jezelf met liefde en geef jezelf toestemming om te doen wat goed voelt om te doen!

Lees ook: Je kracht terugvinden na een ongezonde relatie

Wanneer je somber of ontevreden bent…

Natuurlijk kun je snel ontevreden worden. Niet alleen omdat je relatie is mislukt, maar ook vanwege alles wat er gaande is in de wereld en in je leven. Soms lijkt het gewoon gemakkelijker om je gedachten in de diepte te laten gaan en af te stemmen op negatieve kanalen. Als mens hebben we nu eenmaal de gewoonte om ‘slechte dingen’ te herkauwen. Het kost discipline en moeite om over te schakelen naar een ander kanaal (een andere frequentie), waar je de dingen vanuit een hoger perspectief en met meer waardering bekijkt. Het is wel dé manier om jou rechtstreeks naar een hogere frequentie te brengen, waar je meer plezier en liefde ervaart.

Dit eenvoudige principe verandert alles!

Maar de realiteit van het leven zorgt ervoor dat je ook te maken hebt met laag trillende frequenties van buiten en van binnen, zoals angst, schaamte, schuld, apathie en verdriet. Deze emoties kunnen je frequentie zo verzwakken dat jij je niet goed voelt. Als je op een bepaald moment verzwakkende emoties ervaart en geen manier vindt om ze te corrigeren, kun je deze emoties gemakkelijk de hele dag door blijven voelen of zelfs dagen later nog.

Je kunt laagfrequente energie niet altijd voorkomen in je leven, maar je kunt de blootstelling eraan wel verminderen door anders te kiezen. Om je (liefdes)leven te verbeteren kun je leren hoe jij je trillingsfrequentie verhoogt. De bedoeling is: verban zaken die je frequentie naar beneden halen en breng dat wat je frequentie verhoogt juist meer in je leven. Wanneer je dit eenvoudige principe begrijpt en toepast, kan alles veranderen. Je trillingsfrequentie is zo machtig!

De kracht van schrijven

Schrijven is een krachtig hulpmiddel. Als je een zware dag hebt gehad, je overweldigd voelt of worstelt met een probleem, is schrijven (in een dagboek of journal) een handige manier om los te komen van wat je niet langer dient. Soms moet je gewoon van je afschrijven wat je dwarszit. Je kunt ook schrijven over wat je juist wilt manifesteren: innerlijke vrede, liefde, vreugde, overvloed, gezondheid, succes en meer. Zo kun je voor jezelf makkelijker bepalen en onder de aandacht brengen wat je echt wilt.

Naast liefde is waardering een van de hoogste frequenties waarop je kunt afstemmen. Als je een houding van waardering en dankbaarheid hebt, verhoogt dat dus je trillingsfrequentie. Het belangrijkste is dat je daadwerkelijk gevoelens van dankbaarheid voelt, terwijl je schrijft en reflecteert. Als je beschrijft wat je waardeert en dat bedankt, verzamel je actief gevoelens van dankbaarheid in je hoofd, die je vervolgens makkelijker kunt uitstralen. Het helpt jou om jezelf in hogere, positieve trillingen te brengen.

Detox je liefdesleven

Detox je liefdesleven

Wanneer je ervoor kiest om te herstellen van een giftige relatie en de reis terug naar liefde te ondernemen, dan helpt het boek Detox je liefdesleven je daar stap voor stap bij, zodat het leven je weer meer vreugde, vervulling en liefde brengt.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Mjon van Oers
Mjon van Oers

Mjon van Oers is een toonaangevende autoriteit op het gebied van narcisme in relaties. Haar pioniersgeest levert transformerende publicaties op, waarmee ze al duizenden vrouwen én mannen geholpen heeft om te herstellen van narcistisch misbruik. Zij is sinds 1992 zelfstandig auteur en schrijft (ook) over bewegen, gezondheid, mens en relaties. Haar publicaties, onder andere over narcisme, verschenen in diverse tijdschriften, online artikelen, e-books en boeken. Mjon schrijft niet alleen, zij geeft ook workshops, lezingen en inspireert als trainer.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?