Bewustzijn

Het gunnen en misgunnen

Door Diana Douma
Het gunnen en misgunnen

Deze tijd merk ik veel dat er mensen zijn die een ander vaak iets misgunnen of ergens al snel negatief tegenover staan. Is dat omdat ze zelf ongelukkig zijn? Willen ze een ander niks gunnen, omdat ze bang zijn zelf iets tekort te hebben? Heeft het met een bepaalde staat van zijn te maken? Of zijn ze zelf gewoon heel misgunnend qua karakter? Of weten ze gewoonweg niet hoe ze ermee om moeten gaan?

Het kan ook aan iemands instelling, vooral als diegene al niet erg positief in het leven staat. Want een oordeel is al snel gemaakt, alleen zien we vaak niet in dat het oordeel vanuit onszelf komt. En dat het daarom meer over onszelf zou zeggen dan over een ander. Ik zie om me heen veel mensen misgunnen, en heb het zelf ook meermalen ervaren. Ik ervaar het eigenlijk nog steeds. Zelfs door familie of vrienden. Soms gebeurt het niet eens bewust. Maar als we nu eens bewuster kijken naar waarom we een bepaalde reactie hebben op bepaalde mensen of situaties? Wat zegt het over jou? Hoe sta jij in het leven? Wat heeft jou ertoe bewogen om bepaalde dingen uit te spreken of te doen? Waaruit blijkt dat je iemand iets niet gunt?

Gebrek aan inzicht

In sommige gevallen is het gewoon een gebrek aan inzicht. Dan hebben mensen zelf niet eens in diezelfde positie gestaan waarin ze iets misgund is. In andere gevallen heeft het te maken met dat mensen gewoon absoluut geen moeite doen om de ander te begrijpen of zich in die persoon te verplaatsen. Misschien ook gebrek aan ervaring, wie zal het zeggen? Het zal bij iedereen anders zijn. Overigens leven we in een maatschappij waarin iedereen denkt dat hij of zij tekort komt. Het is en zal nooit genoeg zijn, ook al zullen ze alle overvloed van het leven hebben.

Je ziet vaak dat de meeste mensen die succesvol zijn elkaar opzoeken, want die hebben de succesformule gevonden. Die weten dat als je positief bent en blijft en elkaar dingen gunt, jij ook veel verder zal komen in het leven. In plaats van altijd maar in tekorten te denken en handelen, waardoor je een ander als het ware dingen misgunt. Mensen zijn niet zo snel bereid om te kijken naar hun eigen gebreken. Ze vinden het oordelen over anderen veel makkelijker.

In sommige gevallen zijn er ook mensen die wensen dat jij niet succesvol zal zijn met hetgeen je doet of waar je naar handelt. Jaloezie wordt daarin erg onderschat! Helaas heb ik daar mijn hele leven mee te maken gehad, dus ik weet als geen ander waar ik over praat. Terwijl mijn leven echt geen rozengeur en maneschijn is geweest, gun ik een ander wel al het geluk van de wereld toe. Want ik weet dat er genoeg is voor iedereen en ik weet dat er geen reden hoeft te zijn om te misgunnen.

Positieve draai geven

Laten we met z’n allen eens bewuster worden over hoe wij onszelf naar de wereld toe uitspreken en handelen. Laten we eens kijken of we werkelijk ook mensen iets misgunnen of dat we ergens misschien onzeker over onszelf zijn en daardoor niet zo goed kunnen handelen zoals we willen handelen. En laten we eens met z’n allen werkelijk en oprecht blij zijn voor iemand anders zijn of haar successen, want er is werkelijk genoeg voor iedereen. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. En als je het moeilijk vindt om het uit te spreken, spreek dan werkelijk jouw waarheid. Vertel dat jij onzeker bent en onder de indruk bent van iemand anders zijn succes. En ervaar dat het bij jou ligt waarom je zo reageert, en niet bij de ander.

Want in werkelijkheid is het toch zo dat als jij succes zou hebben, jij zelf het ook leuk zou vinden als mensen enthousiast en blij zijn voor jou. Natuurlijk gaat het niet erom wat een ander denkt, maar het zou desalniettemin wel fijn zijn als de mensen dichtbij jou ook blij zijn voor jouw geluk. Hoe positiever jij bent, hoe meer positiviteit jij terug zal krijgen. In welke vorm dan ook. Hoe kan jij verwachten dat jouw leven een succes wordt als je een ander het geluk en succes niet eens toewenst? Als je zelf niet eens naar jouw onzekerheden durft te kijken om die aan te pakken?

Positiever in het leven

Waarom gaan we met z’n allen niet wat positiever in het leven staan, waardoor je zelf ook jouw successen zult boeken? En dan zul je zien dat het helemaal niet nodig is om een ander iets te misgunnen. Dan zul je zien dat er genoeg plek is voor iedereen om succes te hebben met alles wat je doet. Want we leven immers in overvloed, alleen mogen we dat zelf nog even inzien.

Namaste

Love D

Ik voel me op mijn ziel getrapt

Ik voel me op mijn ziel getrapt

Kwetsing, afwijzing, gunnen en misgunnen gaan tot diep in je ziel. Wil je meer inzicht in hoe dat precies werkt en zou je willen weten hoe je je er meer tegen kunt wapenen? Dan is Ik voel me op mijn ziel getrapt van Bärbel Wardetzki een aanrader.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Diana Douma
Diana Douma

Diana heeft haar eigen holistische praktijk 'Amisha Glow' gevestigd in Heemskerk. Waar ze gespecialiseerd is in traumaverwerking en oplossen van blokkades, en gebruikt hierbij verschillende methodes zoals trauma release sessies, lichaamswerk en drukpunten-massage en coaching. www.amishaglow.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?