Bewustzijn

Aarde-engelen: hoe leef je jouw missie?

Door Wendy Gillissen
Aarde-engelen: hoe leef je jouw missie?

Kort uitleggen wie Wendy Gillissen is? Dat gaat niet! Ze is regressie- en reïncarnatietherapeut, psycholoog én auteur van spirituele avonturenromans. Ze werkt onder anderen samen met engelen. Sommige engelen maken de keuze om als mens op aarde geboren te worden. Hier wachten hen vele beproevingen. Hoe kun je als ‘aarde-engel’ doen waarvoor je gekomen bent?

Als engelen ervoor kiezen om op aarde geboren te worden (het ‘incarnatie-proces’) hebben ze vaak al eeuwen nabij de Bron vertoefd. Ze zijn vaak gespecialiseerd op een bepaald gebied, zoals schoonheid, goddelijke inspiratie, gezondheid, waarheid en licht.

Als ze incarneren, hebben ze vaak een bewust doel: ze willen de kwaliteiten van hun gebied, hun ’straal’, vertegenwoordigen en neerzetten in de wereld van de dualiteit. Zo zullen engelen die vertegenwoordigers zijn van de straal van Gezondheid een zielenmissie kiezen die te maken heeft met genezing. Engelen die functioneren op de straal van Schoonheid kiezen vaak een missie die te maken heeft met het brengen van goddelijke inspiratie door kunst. Engelen die werken op de straal van Liefde willen die brengen waar weinig liefde is. En engelen die zich hebben bekwaamd in het neerzetten van licht en waarheid willen vaak het duister verlichten en gerechtigheid neerzetten.

Lees ook: Ben je een aarde-engel? Hier zijn 21 tekenen

Oertrauma

Alle incarnerende zielen krijgen te maken met de schok van het ‘oertrauma’. Engelen dus ook. Bij sommigen wordt deze veroorzaakt door het afdalen in gebieden waar lagere frequenties voelbaar zijn. Ze kunnen schijnbaar de connectie met de Bron en hun Thuis verliezen.

Soms is er ook sprake van interventie door wezens die de ‘negatieve pool’ vertegenwoordigen, sabotage dus. Op het moment dat engelen afdalen in de frequenties worden ze bijvoorbeeld overvallen, in de war gebracht door illusie, misleid of zelfs ‘gekaapt’. Dit maakt deel uit van het ‘spel’ van duister en licht, dat gericht is op groei en bewustwording. Het doel is meesterschap: een bewuste medeschepper worden. Maar voor engelen, die kwetsbaar zijn op het moment van de sprong in het diepe, kan dit zeer traumatisch uitwerken.

Verlies van vertrouwen

Door het oertrauma verliezen ze vaak hun vertrouwen in de Bron, de Schepper óf in zichzelf. En door sabotage van de tegenpool kunnen ze belast worden met negatieve programma’s en illusies over de Schepper, zichzelf en het leven in de aardse materie. Vanuit die programma’s gaan ze vervolgens onbewust negatieve ervaringen scheppen.

Bovendien worden engelen door het oertrauma vaak onmiddellijk geconfronteerd met de ‘tegenhanger’ van hun kwaliteit. Engelen van liefde lopen bijvoorbeeld aan tegen angst, haat, misbruik of liefdeloosheid. De engelen van genezing tegen pijn, ziekte en dood. Engelen van schoonheid tegen naargeestigheid, hopeloosheid en wanhoop. Engelen van waarheid en licht tegen onrecht, misleiding en manipulatie.

Bestrijden en verlichten

Oorspronkelijk zijn incarnerende engelen gericht op het positief uiten van hun kracht. Maar omdat ze te maken hebben gekregen met angst, pijn en illusie zullen ze vooral de ‘andere kant’ in hun realiteit waarnemen: het ontbreken van de kwaliteit, de tegenpool of een verwrongen uiting ervan. Dit is zeer pijnlijk en dus willen ze het veranderen.

Ze proberen de tegenhanger van hun kwaliteit te helen óf te bestrijden. Ze willen onbewust de pijn van hun eigen oertrauma helen via de ander, niet vanuit eenheidsbewustzijn. Dit komt door hun trauma en door het gebrek aan aardse ervaring. Hoe krachtig ze misschien ook zijn, engelen zijn net zo ‘groen’ als andere pas geïncarneerde zielen in de wereld van dualiteit!

De wereld redden

Engelen kunnen gaan handelen vanuit de misvatting dat ze de wereld moeten helen. De pijn en depressie van anderen moeten oplossen. Het onrecht moeten bestrijden. Het ligt voor de hand dat dit ze veel energie kost en tot pijnlijke ervaringen leidt. Ze gaan de kar trekken voor de ander en raken in gevecht met de dualiteit, die deel uitmaakt van de schepping. Verzet tegen de dualiteit is dus de strijd aangaan met de schepping zelf.

Bovendien is het willen helen van je eigen wond via een ander in wezen manipulatief. Hoe goed bedoeld het ook is. Een ander heeft namelijk recht op zijn eigen wond en zijn eigen proces van bewustwording.

Het kan vele levens duren voordat geïncarneerde engelen beseffen dat ze de ander alleen van dienst kunnen zijn door hun kwaliteiten zélf te leven. Door ze zelf te zijn. Hun stralende ware wezen te zijn. Dit doen ze door zichzelf te genezen. Door inspiratie, bewustwording en waarheid in de wereld neer te zetten, zonder te hechten aan het eindresultaat. Zonder te strijden tegen of verstrikt te raken in de dualiteit.

Bron van licht zijn

Als dit besef er is, kunnen geïncarneerde engelen doen waarvoor ze kwamen: een bron van licht zijn. Door hun kwaliteit zelf te leven, zijn ze een inspiratiebron voor anderen. Die kunnen zich door hen laten aanraken en inspireren. Zo kunnen zij makkelijker tot bewustwording komen, zelf groeien en hun frequentie verhogen. Dat is uiteindelijk het enige wat engelen in deze wereld hoeven te doen: hun eigen oerwond helen en zelf de schoonheid, liefde en waarheid zijn die ze in de wereld willen zien.

Gids voor oude zielen

Gids voor oude zielen

Ben je een oude ziel? Dan is Gids voor oude zielen van Ainslie MacLeod onmisbaar voor jou. Zonder te weten waar je bent geweest, kun je nooit echt weten waar je naartoe gaat. Het begrijpen van de reis van je ziel helpt je hierbij en dit boek ondersteunt daarin met unieke inzichten en oefeningen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Wil je ontdekken wat jouw zielsgaven zijn?

Wil je erachter komen wat jij hier komt doen op aarde en waarom jij steeds tegen dezelfde dingen aanloopt? Start dan vandaag nog met de online cursus Zelfinzicht in je ziel van Rebecca Campbell. Ga met het interactieve werkboek aan de slag om steeds meer tijd met jouw ziel door te brengen en zo jouw hoogste potentie te behalen.

Bestel nu hier de cursus en ontdek de blauwdruk van je ziel.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Wendy Gillissen
Wendy Gillissen

drs. Wendy Gillissen is psychologe, regressie-en reïncarnatietherapeute en auteur van de in de VS bekroonde spirituele avonturenroman ''De Vloek van de Tahiéra''. Het vervolg, ''De Zoektocht naar Tzanáta'' is in 2020 verschenen. Momenteel voltooit zij deel 3, ''Het Verloren Land''. Daarnaast schrijft zij een boek over entiteiten en niet-eigen energieën. Wendy blogt o.a. over spiritualiteit, reïncarnatie en narcisme. Veel hooggevoelige en creatieve mensen, en beginnend therapeuten vinden de weg naar haar praktijk. In haar vrije tijd speelt ze Keltische harp.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?