Hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid: zo laat je zware energetische lasten van anderen los (deze eenvoudige oefening werkt!)

Door Gastauteur
Hooggevoeligheid: zo laat je zware energetische lasten van anderen los (deze eenvoudige oefening werkt!)

Ben jij hooggevoelig? Dan neem je steeds problemen en verantwoordelijkheden van anderen op je, vaak zonder het te beseffen. HSP-deskundige Gerry Damen laat zien hoe jij jezelf bevrijdt van deze loodzware energetische bagage. “Je hoeft niet te weten van wie je de energie loslaat. Besluiten dat je de lasten wilt loslaten, is al voldoende.”

Energie is ‘magnetisch’; ze weet waar ze hoort. Als jij kunt loslaten, gaat de energie vanzelf.

Problemen van anderen dragen

Het is een nare kant van hooggevoelig zijn: vol zitten met de energie van anderen. Heeft iemand een probleem? Jij neemt het op je. Zo rusten er zware lasten op je schouders die niet van jou zijn. Ik voelde me al als klein meisje verantwoordelijk voor andermans geluk. En omdat ik dat zo voelde, werd ik dat ook – tenminste, in mijn eigen systeem. Naarmate ik ouder werd, ging ik me voor steeds meer verantwoordelijk voelen.

Hoe werkt energie?

Ik heb leren loslaten. Hoe? Door pakketjes energie terug te sturen, retour afzender dus. Energie is ‘magnetisch’; ze weet waar ze hoort. Als jij kunt loslaten, gaat de energie vanzelf. Loslaten is een proces dat je kunt leren; net als bij elk ander leerproces is het een kwestie van doen. Je hoeft niet te weten van wie je de energie loslaat. Besluiten dat je de energetische lasten wilt loslaten, is al voldoende. Het gebeurt!

Je systeem is gewend om energie uit te wisselen. Dat doet het de hele dag, alleen sta je daar over het algemeen niet bij stil. Door energiewerk word jij je bewust van hoe energie werkt. Je leert om bewust te doen wat je systeem onbewust allang kan; het moet hier alleen even aan herinnerd worden.

Krachtige oefening: zo laat je energetische lasten los

De volgende eenvoudige, maar krachtige oefening helpt jou om energetische lasten los te laten.

• Ga rustig zitten met je voeten op de grond. Zorg dat je goed gegrond bent.

• Check je lichaam en je aura. Spreek met jezelf af dat energie van anderen als het ware donker is en dus opvalt. Wat zijn je favoriete plekken om energie van andere mensen op te slaan? Vaak gaat het om je rug, nek en/of buik. Maar de energie kan ook in je hoofd of in je chakra’s zitten.

• Stuur nu pakketjes energie retour afzender. Je kunt ze letterlijk als pakketjes zien, maar misschien zijn het bij jou wel stukjes donkere wolk die terugvliegen. Het is ook mogelijk dat je niets ziet, maar voelt of weet dat de energie jou verlaat. Het mag allemaal, zolang je de connectie met de energie maar maakt.

• Ga door met het terugsturen tot het vanzelf stopt. Dit betekent niet dat je alle energie kwijt bent, maar voor dit moment is het genoeg.

• Herhaal de bovenstaande stappen de volgende dag(en) nog een keer.

De voordelen van vasthouden…

De kracht van deze oefening zit hem in de herhaling. Als je gewend bent om vast te houden, gaat loslaten zeker in het begin vaak mondjesmaat. Maar als je doorzet, laat je steeds meer los én heb je steeds eerder in de gaten dat je iets vasthoudt of pakt wat niet van jou is.

Het veranderen van dit patroon is een ingrijpend proces, want er zitten op een bizarre manier ook voordelen aan verantwoordelijk zijn voor andermans geluk. Ik zie dit regelmatig bij cliënten. Om je enkele voorbeelden te geven: als je verantwoordelijk bent voor iemands geluk, doe je ertoe. Je mag er zijn. En als je andermans lasten draagt, heb je op die manier een innige verbinding; de energie van de betreffende persoon is heel dicht bij je.

Eerlijk zijn naar jezelf

Naarmate ik meer en meer energie terugstuurde, kreeg ik steeds beter in de gaten wanneer ik verantwoordelijkheid en lasten op me nam die niet bij mij hoorden. En waarom ik dat deed. De energie belandde niet zomaar in mijn aura – ik gaf een opening. Waarom? Omdat ik naar goedkeuring verlangde en wilde helpen. Daarachter zaten weer diepere redenen… Ik kreeg hier zicht op door naar binnen te gaan en te voelen, bijvoorbeeld als ik pakketjes terugstuurde en er niets meer gebeurde. Was het werkelijk klaar voor vandaag of wilde ik ergens ook vasthouden?

Dit proces vergt absolute eerlijkheid naar jezelf. En geduld met jezelf. Want inzicht hebben in waarom je iets doet, betekent niet dat je ook meteen een oplossing hebt. De echte transformatie zit ’m in mogen zijn wie je werkelijk bent. Daar kun je komen door elke dag de tijd te nemen om energiepakketjes terug te sturen.

Geschreven door Gerry Damen

Energetische bescherming

Energetische bescherming

Wil je meer leren over energetische bescherming? Energetische bescherming van Fons Delnooz kan je hierbij helpen. Het is een doe-boek, waarin je stap voor stap wordt geleerd hoe je energetisch leeglopen bij jezelf kan constateren; hoe je de oorzaak daarvan kunt vaststellen en wat je daaraan kunt doen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees meer over energetische lasten en bescherming:

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?